PC TV: Cum înregistrați emisiuni TV pe computerul meu?

Este relativ simplu să vă transformați computerul într-un televizor pentru computer, iar mulți proprietari de case au apelat odată la acest proces ca opțiune Digital Video Recorder. Aplicația Windows Media Center, care a fost inclusă în unele ediții de Windows, a permis unui computer să înregistreze emisiuni TV. Când Microsoft a întrerupt Windows Media Center, utilizatorii de PC-uri au apelat la alte programe comerciale ieftine asociate cu un tuner de canale pentru a înregistra emisiunile TV preferate. Opțiunile populare au inclus SageTV și Beyond TV.


Opțiuni TV PC

Cu toate acestea, modul în care ne uităm la televizor se schimbă, iar majoritatea canalelor și evenimentelor sportive își oferă acum programarea prin intermediul aplicațiilor și serviciilor de streaming. Unele dintre acestea necesită un abonament, iar altele sunt gratuite. Datorită bogăției de programare streaming disponibilă în orice moment, mulți proprietari de PC-uri nu-și mai folosesc computerele ca DVR-uri, iar aplicațiile DVR populare din trecut au căzut în vremuri grele. SageTV a fost vândut către Google și este acum disponibil ca software open source. Dezvoltatorii Beyond TV nu mai dezvoltă acel produs, deși este încă acceptat. 

În ciuda acestui fapt, alternativele DVR sunt disponibile pentru proprietarii de PC-uri Windows care încă mai doresc să înregistreze emisiuni pe computerele lor. Printre cele mai bune dintre noile opțiuni se numără Tablo, Plex, Emby și HDHomeRun DVR. Deși nu sunt gratuite, acestea au un cost redus - un cost mult mai mic decât un abonament prin satelit sau cablu.


Tablo

Tablo este un tuner hardware și DVR pe care îl puteți accesa prin intermediul aplicațiilor Windows. Se conectează la rețeaua de mare viteză de acasă și are un hard disk încorporat. Folosind aplicațiile Tablo, puteți viziona TV în direct și puteți programa înregistrări. Tablo nu este un centru media acasă, dar este o modalitate ușoară de a viziona și înregistra TV.

plex

Utilizați computerul cu software-ul media server Plex pentru a viziona și înregistra emisiuni TV pe computer. Aveți nevoie de un abonament Plex Pass și de un tuner TV conectat pentru a înregistra televizorul over-the-air pe computer. Abonamentul Plex Pass este accesibil și disponibil lunar, anual sau pe viață. Plex are un ghid TV integrat elegant, cu metadate bogate.


Emby

Software-ul Emby Home Media Center este disponibil pentru proprietarii de PC-uri care doresc capacități DVR. Necesită un abonament Emby Premiere, care este accesibil și se plătește lunar sau anual. Configurarea este simplă și scurtă. Cu toate acestea, Emby nu oferă o sursă de date de ghid TV. Aveți doar o listă de canale și nu aveți informații despre ceea ce se află pe ele. Veți dori să descărcați unul dintre programele TV gratuite pentru a rezolva problema.

DVR HDHomeRun

Dacă aveți un tuner HDHomeRun, atunci serviciul DVR HDHomeRun este cel mai bun mod de a înregistra TV. Este cel mai simplu dintre toate DVR-urile software de configurat și face bine acest lucru. Nu funcționează ca o bibliotecă media de acasă. Pentru utilizarea acestui program este necesar un abonament anual minuscul.