Partajarea ecranului Mac utilizând bara laterală Finder

Cu partajarea ecranului Mac, puteți contacta și ajuta la depanarea unei probleme, puteți arăta unui membru al familiei la distanță cum să utilizați o aplicație sau să accesați o resursă care nu este disponibilă pe Mac-ul pe care îl utilizați în prezent.

Instrucțiunile din acest articol se aplică dispozitivelor care rulează Mac OS X 10.5 și versiuni ulterioare.


Cum se utilizează partajarea ecranului Mac

Utilizarea barei laterale Finder pentru a accesa partajarea ecranului are multe avantaje, printre care nu trebuie să știți adresa IP sau numele computerului Mac de la distanță. În schimb, Mac-ul de la distanță se afișează în lista Shared din bara laterală Finder; accesarea computerului Mac la distanță durează doar câteva clicuri.

  1. Activați partajarea ecranului.

  2. Dacă ferestrele Finder nu afișează în prezent bara laterală, selectați Afișați bara laterală sub Finder Vizualizare meniu.

    Comanda rapidă de la tastatură pentru a afișa bara laterală este Comandă + Opțiune + S. Trebuie să aveți o fereastră deschisă pentru a accesa această opțiune.

  3. Selectați Preferințe din meniul Finder.

    Comanda rapidă de la tastatură este Command +, (virgulă).

  4. Apasă pe Sidebar icon.

  5. În secțiunea Partajată, plasați bifele lângă Serverele conectate Bună ziua calculatoare.

    De asemenea, puteți selecta Înapoi la Macul meu dacă utilizați acel serviciu.

  6. Închideți Preferințe Finder.

  7. Secțiunea Partajată din bara laterală Finder ar trebui să afișeze o listă de resurse de rețea partajate, inclusiv Mac-ul țintă. Selectați Mac-ul din lista Shared.

    În versiunile mai noi de macOS, alte computere vor apărea sub Reţea poziția.

  8. În panoul principal al ferestrei Finder, faceți clic pe Distribuie ecran butonul.

  9. În funcție de modul în care ați configurat partajarea ecranului, se poate deschide o casetă de dialog care solicită un nume de utilizator și o parolă pentru Mac-ul partajat. Introduceți informațiile necesare, apoi faceți clic pe Ia legătura.

  10. Desktop-ul Mac de la distanță se va deschide în propria fereastră de pe Mac.

    Acum puteți utiliza Mac-ul la distanță ca și cum ați fi așezat chiar în fața acestuia. Mutați mouse-ul pe desktopul computerului Mac de la distanță pentru a lucra cu fișiere, foldere și aplicații. Puteți accesa orice este disponibil pe Mac-ul de la distanță din fereastra de partajare a ecranului.

  11. Ieșiți din partajarea ecranului închizând fereastra partajată. Acest lucru vă va deconecta de la Mac-ul partajat, lăsând Mac-ul în starea în care se afla înainte de a închide fereastra.

Dezavantajul listei partajate din bara laterală Finder este că este limitat la resursele de rețea locală. Nu veți găsi Mac-ul unui prieten pe distanță lungă sau membru al familiei listat aici.

Există, de asemenea, câteva întrebări cu privire la disponibilitatea oricărui Mac în lista Shared. Lista Shared se afișează atunci când porniți Mac-ul pentru prima dată și din nou ori de câte ori o nouă resursă de rețea se anunță în rețeaua dvs. locală. Cu toate acestea, atunci când un Mac este oprit, lista Shared uneori nu se actualizează singură pentru a arăta că Mac-ul nu mai este online. Este posibil să vedeți „Mac fantomă” pe listă la care nu vă puteți conecta efectiv.