O revizuire a 7-Zip, un program gratuit de extragere a fișierelor

7-Zip este un popular program de extragere de fișiere gratuit bazat pe open source. Funcționează cu Windows 10, 8, 7, Vista și XP, precum și cu Linux prin linia de comandă. Întrucât este publicat de Free Software Foundation, puteți partaja în mod liber 7-Zip cu alte persoane în conformitate cu licența publică generală GNU Lesser.

7-Zip creează arhive în format 7z cu o extensie de fișier .7z. Este ușor de utilizat, funcționează cu Windows Shell, acceptă criptarea și este complet gratuit atât pentru uz personal, cât și comercial. În timp ce Windows include propriul instrument de compresie încorporat, funcțiile sale sunt limitate. Windows poate citi și crea fișiere ZIP și nu puteți repara arhivele deteriorate.

Securitatea este, de asemenea, o problemă cu Windows. Dacă utilizați instrumentul de compresie Windows, nu veți putea cripta fișierul. De fapt, va decripta un fișier anterior criptat.

Programatorul independent ucrainean Igor Pavlov deține 7-Zip Copyright (C) și a lansat versiunea beta în ianuarie 1999.

Descărcați 7-Zip


Pro-uri

  • Se integrează cu meniul contextual Windows Explorer
  • Sprijină criptarea la crearea de noi arhive
  • Nu necesită înregistrare
  • Poate fi utilizat într-un mediu comercial
  • Poate construi arhive executabile autoextractabile
  • Poate calcula sumele de verificare din meniul contextual
  • Configurarea nu încearcă să instaleze software suplimentar
  • Pentru formatele ZIP și GZIP, 7-Zip oferă un raport de compresie cu 2-10% mai bun decât raportul furnizat de PKZip și WinZip
  • Criptare puternică AES-256 în format 7z și ZIP
  • Capacitate de autoextragere pentru formatul 7z
  • Suportă atât o interfață grafică de utilizator, cât și o interfață de linie de comandă

Contra

  • Nicio opțiune portabilă nu este disponibilă de la dezvoltator

Extrage din

001 (002 etc.), 7Z, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CHM, CHW, CPIO, CRAMFS, DEB, DMG, DOC, EXE, FAT, GZ, GZIP, HFS, HXS, ISO, LHA, LZH, LZMA, MBR, MSI, NTFS, PPT, QCOW2, RAR, RPM, SQUASHFS, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, VDI, VDMK, VHD, WIM, XAR, XLS, XZ, Z01 (Z02 etc.) ), Z, ZIP și ZIPX


Comprimați la

7Z, BZIP2, GZIP, TAR, WIM, XZ și ZIP

Opțiuni de securitate

7-Zip poate proteja prin parolă formate de arhivă 7Z și ZIP cu criptare AES pe 256 de biți.

7-Zip Review

7-Zip este unul dintre cele mai ușoare programe software de decompresie de utilizat atât pentru dezarhivarea cât și pentru crearea arhivelor, chiar dacă nu acceptă numărul mare de formate de despachetare precum PeaZip. Alte programe de decompresie acceptă dezarhivarea fișierelor, dar deoarece 7-Zip este instalat îndeaproape cu Windows Shell, clic dreapta pentru a extrage o arhivă este foarte simplu.

7-Zip include un browser de fișiere încorporat care poate localiza sau extrage arhive. De asemenea, puteți testa o arhivă. 7-Zip aderă la majoritatea standardelor Windows Explorer, cu excepția faptului că, spre deosebire de Windows, 7-Zip afișează fișierele ascunse.

Deoarece browserul de fișiere este practic același cu File / Windows Explorer, puteți alege, de asemenea, să utilizați integrarea Windows Shell pentru a crea și extrage fișiere de arhivă, mai degrabă decât să utilizați 7-Zip. Aceasta înseamnă că puteți folosi rareori cultivatorii 7-Zip sau puteți deschide programul 7-Zip File Manager, dar folosiți meniul contextual în Windows Explorer. Utilizarea Windows Explorer poate accelera procesul de decompresie.

În timp ce site-ul oficial 7-Zip nu include o configurație portabilă, puteți lua una la PortableApps.com