O prezentare generală a Arduino și a importanței sale

Ați dorit vreodată să creați un program care să vă poată face cafeaua pentru dvs.? Dacă da, s-ar putea să vă intereseze dezvoltarea microcontrolerelor.

Microcontrolerele sunt cunoscute pentru că sunt dificil de programat; scopul Arduino este de a crea o modalitate accesibilă pentru ca dezvoltatorii de software să intre în lumea programării microcontrolerelor. Arduino este o interfață de microcontroler construită în jurul unui procesor Atmel ATmega, cuplată cu un limbaj și un mediu de programare pentru a crea logică pe cip.


Software și hardware

Arduino este open-source, atât în ​​specificațiile sale software, cât și în cele hardware, astfel încât pasionații să poată asambla singuri cele mai simple module Arduino manual. Modulele Arduino pre-asamblate mai sofisticate pot fi achiziționate și au un preț modest. Hardware-ul vine în multe specificații de format, de la un dispozitiv portabil mic la module mai mari montate la suprafață. Modul principal de conectare la computer este prin USB, deși există factori de formă Bluetooth, serial și Ethernet.

Software-ul Arduino este gratuit și open-source. Platforma de programare se bazează pe popularul limbaj de cablare. IDE se bazează pe Procesare, care este un limbaj bine cunoscut printre designeri. Spre deosebire de majoritatea interfețelor de microcontroler, Arduino este multiplataforma; poate fi rulat pe Windows, Linux și Macintosh OS X.


aplicatii

Arduino permite utilizatorilor o cale simplă către crearea obiectelor interactive care pot prelua intrări de la comutatoare și senzori și pot controla ieșirile fizice, cum ar fi luminile, motoarele sau actuatoarele. Deoarece limbajul se bazează pe cadre bine folosite, Arduino poate interacționa cu alte programe de pe computer precum Flash sau chiar API-uri web precum Twitter.

proiecte

Platforma a încurajat deja o comunitate de dezvoltatori care împărtășesc o mulțime de lucrări open-source. Entuziaștii l-au folosit pentru a crea o gamă largă de proiecte inovatoare, de la controlere de termostat software până la monitoare pentru bebeluși care trimit alerte SMS, până la un pistol de jucărie care se declanșează de fiecare dată când un anumit hashtag este utilizat pe Twitter. Și da, există chiar o pagină întreagă de proiecte Arduino pentru controlul aparatelor de cafea.


Importanța Arduino

În timp ce unele dintre aceste proiecte Arduino pot părea frivole, tehnologia utilizează de fapt o serie de tendințe care îl vor face o forță potențial importantă în industrie. „Internetul obiectelor” este o expresie populară utilizată în comunitatea tehnologică pentru a descrie obiecte de zi cu zi care sunt conectate la internet și care pot împărtăși informații. Contoarele inteligente de energie sunt un exemplu des folosit, care ar putea reglementa utilizarea aparatului pentru a economisi bani pe energie. Mulți consideră că Internetul lucrurilor este o parte importantă a fenomenului vag definit, numit Web 3.0

De asemenea, conceptul de calcul omniprezent devine rapid o normă culturală. Percepția publică și nivelul de confort se îndreaptă spre integrarea tehnologiei în țesătura vieții de zi cu zi. Micul factor de formă al Arduino permite aplicarea acestuia în toate tipurile de obiecte de zi cu zi. De fapt, factorul de formă Arduino LilyPad permite dispozitivele Arduino purtabile.

Instrument pentru inovație

Proiectele open source precum Arduino reduc bariera de intrare pentru dezvoltatorii care doresc să experimenteze cu obiecte interactive. Acest lucru va crea o oportunitate pentru un nou val de energie și start-up-uri în crearea internetului lucrurilor. Acești inovatori vor putea să facă prototip rapid și să experimenteze cu dispozitive interactive folosind platforma Arduino, înainte de a crea o ofertă pregătită pentru producție. Următorul Mark Zuckerberg sau Steve Jobs pot fi găsiți într-o bună zi creând noi modalități prin care computerele pot interacționa cu lumea fizică. Ar fi înțelept să acordați atenție acestui spațiu, iar Arduino este o modalitate excelentă de a vă „înmuia degetele de la picioare” în posibilitățile obiectelor interactive.