Nu vă puteți conecta la computerul dvs. Mac? Creați un cont de administrator nou

Crearea unui cont de utilizator de rezervă de rezervă poate fi benefică în situațiile în care sunteți blocat de pe computerul dvs. Mac - poate pentru că este blocat și ați încercat deja să resetați PRAM-ul sau SMC-ul. În astfel de cazuri, este posibil să vedeți un mesaj care să spună „Imposibil de conectat la contul de utilizator în acest moment”.

Un cont de utilizator de rezervă de rezervă este util deoarece nu a avut modificări în fișierele sale de preferință. De asemenea, nu conține date dincolo de ceea ce adaugă macOS atunci când este creat contul. După ce aveți acces administrativ la Mac-ul dvs., puteți reseta parola uitată și apoi vă deconectați și vă conectați din nou cu contul dvs. obișnuit.

Aceste instrucțiuni se aplică sistemelor moderne MacOS (sau Mac OS X).

Lifewire / Theresa Chiechi

Este posibil să fiți blocat de pe Mac, fie pentru că ați uitat parola contului de utilizator, fie Mac a acționat. În aceste cazuri, forțați Mac-ul să creeze un nou cont de administrator cu un nou ID de utilizator și o parolă.

Această metodă de a avea acces la un Mac are câteva dezavantaje. Nu va funcționa dacă ați criptat unitatea Mac utilizând FileVault sau dacă ați configurat o parolă de firmware pentru care ați uitat parola.

Dacă sunteți gata, puteți crea un alt cont de administrator efectuând pașii următori.


Cum să creați un cont de administrator în modul utilizator unic

Începeți prin a opri computerul Mac. Dacă nu îl puteți închide normal, apăsați și țineți apăsat comutatorul de alimentare.

Odată ce Mac-ul se oprește, reporniți-l într-un mediu special de pornire numit modul Single User. Acest mod pornește un Mac într-o interfață de tip Terminal, unde puteți rula comenzi de la un prompt.

Puteți utiliza modul Utilizator unic pentru multe procese diferite de depanare, inclusiv repararea unei unități de pornire care nu va porni.

  1. Pentru a porni în modul Single User, țineți apăsat Comandă + R în timp ce porniți Mac-ul.

  2. Mac-ul afișează linii de text în derulare în timp ce pornește. Odată ce defilarea se oprește, veți vedea următoarea linie de comandă:

    : / root #

  3. În acest moment, Mac rulează, dar unitatea de pornire nu este montată. Montați unitatea de pornire pentru a accesa fișierele aflate pe ea. La promptul de comandă, introduceți / sbin / mount -your /, Apoi apăsați Introduce or Retur pe tastatură.

  4. Cu unitatea de pornire montată, puteți accesa fișierele și folderele sale din promptul de comandă.

  5. Forțează macOS să creadă că atunci când repornești Mac-ul, este prima dată când porniți versiunea instalată în prezent a macOS. Acest lucru face ca Mac să se comporte așa cum a făcut-o prima dată când l-ați pornit, când v-a ghidat prin procesul de creare a unui cont de utilizator de administrator.

    Acest proces nu elimină sau modifică datele existente ale sistemului sau ale utilizatorului. Vă permite să creați un cont de utilizator de administrator nou.

    Pentru a reporni computerul Mac în acest mod special, eliminați fișierul care spune sistemului de operare dacă a fost efectuat procesul de configurare unic. La promptul de comandă, introduceți rm /var/db/.applesetupdone, Apoi apăsați Introduce or Retur.

  6. Cu applesetupdone fișier eliminat, data viitoare când reporniți computerul Mac, sunteți ghidat prin procesul de creare a contului de administrator necesar. La prompt, introduceți reporniți, Apoi apăsați Introduce or Retur.

  7. Mac repornește și afișează fișierul Bun venit pe Mac ecran. Urmați ghidul pas cu pas pentru a crea un nou cont de administrator. Odată ce ați terminat de creat contul, Mac vă conectează cu noul cont. Apoi puteți continua cu orice pași de depanare pe care trebuie să îi efectuați.

Puteți găsi sfaturi suplimentare care vă pot ajuta cu orice problemă aveți în categoria Sfaturi pentru depanare Mac.