Mesaje text pe iPhone nu le trimiteți? Iată cum să o remediem

Când iPhone-ul dvs. nu poate trimite mesaje text, este posibil să vă simțiți rupt de prieteni și familie. S-ar putea să vă faceți griji că ceva nu este în permanență în neregulă cu dispozitivul dvs. iOS, dar este posibil să nu fie cazul. Dacă iPhone-ul dvs. nu poate trimite mesaje text, urmați aceste sfaturi simple pentru a remedia problema.

IPhone-ul trimite mesaje text folosind rețeaua Apple iMessage sau prin mesaje SMS standard către dispozitive non-Apple. Sfaturile din acest articol se aplică ambelor tipuri de mesaje text și procedurile se aplică tuturor versiunilor de iOS acceptate în prezent.

Lifewire / Colleen Tighe


Cum se remediază mesajele text pe iPhone care nu se trimit

Există numeroase motive pentru care iPhone-ul dvs. nu reușește să trimită sau să primească mesaje text, inclusiv probleme cu rețeaua celulară sau simple supravegheri software. Problemele se pot dezvălui numai după ce sunt remediate.

Urmați aceste instrucțiuni pentru ca iPhone-ul dvs. să trimită din nou mesaje text.

  1. Conectați-vă la o rețea. IPhone-ul dvs. nu poate trimite mesaje text dacă nu este conectat la o rețea celulară sau Wi-Fi. Dacă textele dvs. nu trec, de aici trebuie să începeți.

    Dacă puteți deschide o pagină web și textul încă nu funcționează, problema nu este legată de rețeaua pe care o utilizați. Dacă nu aveți acces la internet și nu puteți trimite mesaje text, dar datele Wi-Fi și celulare sunt activate, atunci probabil că vă aflați în afara unei zone de serviciu sau rețeaua celulară este defectă.

  2. Activați și dezactivați modul Avion. Dezactivați modul Avion sau porniți-l și apoi dezactivați-l pentru a-l forța să găsească o conexiune. IPhone-ul dvs. ar trebui să se reconecteze la o rețea disponibilă, iar textele dvs. vor trece. Dacă textele încă nu vor fi trimise, ieșiți în afara sau într-o zonă în care știți că există o acoperire adecvată pentru celulare sau Wi-Fi.

  3. Confirmați numărul de telefon și adresa de e-mail a destinatarului. Dacă textele dvs. încă nu se trimit, asigurați-vă că ați adresat corect mesajul text. Verificați numărul de telefon al destinatarului sau, dacă trimiteți textul prin aplicația Mesaje, adresa de e-mail a acestuia.

    Dacă ați confirmat că ați trimis mesaje persoanei potrivite, dar nu primiți răspunsuri, numărul dvs. poate fi blocat de către destinatar. Dacă nu văd textele, atunci nu știu să răspundă, dându-vă astfel impresia că textele dvs. nu trec.

  4. Părăsiți și reporniți aplicația Mesaje. Uneori, aplicațiile trebuie închise și repornite pentru a rezolva problemele legate de gestionarea memoriei. Închideți forțat aplicația de mesagerie, apoi încercați din nou.

  5. Reporniți iPhone-ul. Repornirea dispozitivului poate rezolva multe probleme. Este posibil să nu rezolve lucrurile în acest caz, dar este un pas simplu și rapid care merită încercat înainte de a vă scufunda în opțiuni mai complexe.

  6. Verificați starea sistemului iMessage. Este posibil ca problema să nu aibă legătură cu iPhone-ul dvs.; poate că serverele Apple sunt defecte. Verificați pagina Stare sistem Apple pentru a vedea dacă există o problemă cu iMessage. Dacă există, va trebui să așteptați ca Apple să o rezolve.

  7. Confirmați că tipul de mesaj este acceptat. Nu fiecare companie de telefonie acceptă orice tip de mesaj text. Există suport larg pentru SMS (Short Message Service), care este protocolul standard de mesaje text. Cu toate acestea, nu fiecare companie acceptă Serviciul de mesagerie multimedia (MMS), care este utilizat pentru a trimite fotografii, videoclipuri și melodii.

    Adresați-vă companiei dvs. de telefonie pentru a confirma că acceptă tipul de text pe care încercați să îl trimiteți. Mesageria MMS este acceptată în prezent de AT&T, T-Mobile, Sprint, MetroPCS, US Cellular și Verizon Wireless. 

  8. Activați Mesageria de grup. Dacă mesajul text care nu va fi trimis conține o fotografie sau un videoclip sau dacă încercați să trimiteți mesaje text unui grup de persoane, confirmați că setările care acceptă aceste funcții sunt activate. Selectați setările > posturi. Sub SMS / MMS, comutare Mesaje MMS Mesagerie de grup la On (verde) poziție.

  9. Verificați setările datei și orei telefonului. IPhone-ul dvs. trebuie să înregistreze setările corecte ale datei și orei pentru ca serviciile bazate pe rețea să funcționeze corect. Selectați setările > general > Data și ora, apoi mutați Setați automat comuta la On (verde). Dacă este deja pornit, opriți-l și reporniți-l.

  10. Reactivați iMessage. Dacă utilizați iMessage pentru a trimite mesaje text, verificați dacă iMessage este activat. Problema poate fi că setarea a fost dezactivată accidental. Pentru a-l activa, selectați setările > posturi, apoi comutați iMessage schimba cu On (verde).

  11. Resetați setările de rețea. Setările de rețea iPhone sunt un grup de preferințe care controlează modul în care telefonul accesează rețelele celulare. Erorile din aceste setări ar putea interfera cu trimiterea de texte. Pentru a rezolva aceste probleme, resetați setările de rețea.

  12. Actualizați setările operatorului. IPhone-ul dvs. are setări de operator ascunse care vă ajută telefonul să comunice cu rețeaua celulară pentru a efectua apeluri, a transmite date și a trimite mesaje text. Operatorii fără fir actualizează periodic aceste setări. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune actualizând setările operatorului.

  13. Actualizați iOS. Cea mai recentă versiune de iOS conține întotdeauna cele mai actualizate îmbunătățiri ale caracteristicilor și remedieri de erori. Este întotdeauna o idee bună să actualizați iOS atunci când întâmpinați probleme.

    Actualizările iOS sunt doar o atingere cu actualizările OTA


Nu a funcționat? Ce e de facut in continuare

Dacă ați încercat toți pașii de mai sus și iPhone-ul dvs. încă nu va trimite mesaje text, este timpul să discutați cu experții. Configurați o întâlnire Apple Store pentru asistență tehnică.

Dacă obișnuiai să ai un iPhone, dar ai trecut la Android și ai probleme cu textele tale, Apple are o soluție. Puteți remedia eroarea iMessage Android cu un instrument gratuit simplu.