Lista restricționată Facebook: Ce este și cum să o utilizați

Lista restricționată a Facebook este o caracteristică care permite utilizatorilor să o facă ascunde postări de la anumiți prieteni pe rețeaua socială adăugându-le la această listă. Orice prieten de pe Facebook poate fi adăugat sau eliminat din această listă în orice moment și nu există nicio limită a numărului de persoane care pot fi pe ea.


Ce înseamnă restricționat pe Facebook?

Un prieten de pe Facebook care a fost restricționat a fost pur și simplu adăugat la lista dvs. cu restricții. Sunt încă prieteni pe Facebook și pot comunica cu dvs. prin mesaj direct. De asemenea, veți putea continua să vedeți postările lor în feedul dvs., ca de obicei.

Theresa Chiechi / Lifewire


Cum pot adăuga prieteni la o listă restricționată pe Facebook?

  1. Deschideți aplicația oficială Facebook pe smartphone-ul sau tableta iOS sau Android. Dacă preferați să utilizați un computer, deschideți browserul web preferat și accesați site-ul oficial Facebook. Conectați-vă dacă nu sunteți deja.

  2. Accesați profilul Facebook al prietenului pe care doriți să-l adăugați la lista restricționată. Dacă aveți probleme cu găsirea acestora, introduceți numele lor în bara de căutare din partea de sus a site-ului sau a aplicației Facebook.

  3. Odată ajuns pe pagina de profil a prietenului tău, caută butonul care scrie Prieteni. Atingeți-l.

  4. Ar trebui să apară un mic meniu. Faceți clic pe oricare Editați listele de prieteni or Adauga la alta lista. Textul meniului se va schimba în funcție de aplicația pe care o utilizați sau dacă vă aflați pe site-ul Facebook, dar funcția este aceeași, indiferent de ceea ce scrie.

  5. Vi se va afișa o listă cu numeroase liste Facebook concepute pentru a clasifica persoanele cu care comunicați pe rețeaua socială. Derulați în jos până la partea de jos a acestei liste până la cea numită restrâns. Atingeți-l pentru a vă adăuga prietenul la lista restricționată.


Ce postări Facebook pot vedea utilizatorii restricționați?

Prietenii Facebook de pe lista dvs. restricționată vor putea vedea în continuare toate postările dvs. publicate cu setarea de confidențialitate publică, precum și orice postări publicate cu setarea de confidențialitate Prieteni în care sunt etichetați personal sau menționați în.

Postările publice sunt identificabile de pictograma globului, în timp ce postările Friends au pictograma care arată ca două persoane. Setarea sa de confidențialitate poate fi modificată oricărei postări, pur și simplu editându-le prin meniul de puncte de suspensie din colțul din dreapta sus al postării.


Cum să postați pe Facebook cu o listă restricționată

  1. După ce ați adăugat cel puțin un prieten la lista dvs. restricționată, creați o nouă postare Facebook, ca de obicei.

  2. Înainte de a vă publica postarea, asigurați-vă că Prieteni Se afișează pictograma (persoane). Dacă Public În schimb, se afișează pictograma (glob), apăsați pe ea și selectați Prieteni.

  3. Publică-ți postarea. Acum va putea fi vizualizat de toți prietenii dvs. de pe Facebook, cu excepția celor pe care i-ați adăugat la lista restricționată. Oricine din lista dvs. restricționată nu va putea vedea automat postările pe care le faceți pentru prieteni din acest moment.

Pot prietenii să spună dacă sunt pe o listă restricționată pe Facebook?

Utilizatorii Facebook nu sunt anunțați că au fost adăugați sau eliminați de pe listele de pe rețeaua socială, astfel încât prietenii tăi să nu afle că au fost adăugați la lista restricționată.

Cum pot elimina prietenii dintr-o listă restricționată de Facebook?

  1. Pentru a elimina un prieten Facebook din lista dvs. restricționată, deschideți pagina de profil a acestuia într-un browser web sau într-o aplicație oficială Facebook.

  2. Dati click pe Prieteni pictogramă din profilul lor.

  3. Din noul meniu care a apărut, faceți clic pe Editați listele de prieteni or Adauga la alta lista. Textul exact va varia în funcție de modul în care accesați Facebook.

  4. Derulați în jos lista listelor Facebook până la restrâns. Ar trebui să existe o bifă lângă numele listei. Atingeți-l pentru a elimina bifa. Acum ar trebui să fie eliminate din listă.

De ce ar trebui să folosesc o listă restricționată?

Listele restricționate pot fi utile atunci când doriți să scrieți postări sau să partajați un link despre ceva fără a fi nevoie să citiți comentarii negative sau controversate de la prieteni apropiați sau membri ai familiei. Lista restricționată poate fi, de asemenea, o modalitate practică de a rămâne conectat cu colegii de muncă de pe Facebook, fără ca aceștia să vadă mai multe postări personale de la tine legate de casa ta sau de viața amoroasă.