Lista instrumentelor obișnuite utile pentru lucrul cu computerele

Înainte ca cineva să își propună să lucreze cu adevărat pe un sistem informatic, este important să vă asigurați că aveți setul adecvat de instrumente. În mijlocul construirii unui sistem sau chiar a unei lucrări de reparații, este o distragere a atenției majore să trebuiască să căutați un alt element de care aveți nevoie pentru a finaliza sarcina.

Având în vedere acest lucru, iată ghidul nostru pentru instrumentele pe care este important să le aveți la îndemână atunci când lucrați pe computer.

Un computer găzduiește o mulțime de componente care sunt sensibile la descărcarea electrostatică, ceea ce poate cauza defectarea computerului. Cel mai bine este să încercați să obțineți instrumente concepute pentru a preveni acest lucru.

îl repar


Șurubelniță Phillips (nemagnetică)

Acest instrument este probabil cel mai important de avut. Aproape toate componentele computerului sunt fixate pe computer printr-o formă de șurub. Este important ca șurubelnița să nu aibă vârf magnetic. Dacă aveți un obiect magnetizat în interiorul carcasei computerului, puteți deteriora unele circuite sau unități. Nu este probabil, dar cel mai bine nu riscați.

Dacă intenționați să lucrați pe un computer notebook, acestea folosesc de obicei un stil mai mic de șurub. Pentru aceasta, doriți să căutați o șurubelniță de bijuterie Philips sau un model de 3 mm. Această versiune mult mai mică se va potrivi cu șuruburile mici. Câteva companii folosesc un dispozitiv de fixare numit Torx, care este o stea ascuțită, dar, de obicei, acestea nu sunt menite să fie eliminate de către utilizator.


Cravate cu fermoar

Utilizarea unor mici cravate din plastic poate face diferența între o mizerie de fire amestecate și o construcție cu aspect profesional. Organizarea cablurilor în pachete sau dirijarea lor prin căi specifice poate avea două beneficii majore.

În primul rând, va fi mult mai ușor să lucrați în interiorul carcasei. În al doilea rând, poate ajuta la fluxul de aer din interiorul computerului. Unele opțiuni reutilizabile sunt, de asemenea, disponibile, cum ar fi curelele cu cârlig și buclă și ideile mari de gestionare a cablurilor externe.

Aveți grijă dacă faceți o greșeală și trebuie să tăiați fermoarul pentru a evita deteriorarea firelor și a componentelor.


Driver hexagonal

Nu mulți oameni le-au văzut în afara unui set de instrumente pentru computer. Un driver hexagonal arată ca o șurubelniță, cu excepția faptului că are un cap ca o cheie cu soclu. Puteți găsi două dimensiuni tipice de șuruburi hexagonale în interiorul computerelor: 3/16 "și 1/4". Cea de 3/16 "este mai frecventă. Driverul hexagonal mai mic instalează de obicei șuruburile de alamă în interiorul carcasei pe care se află placa de bază.

Pensetă

Cel mai frustrant aspect al construirii unui computer este căderea unui șurub în interiorul carcasei, mai ales dacă se rostogolește în cel mai strâns colț, astfel încât să nu puteți ajunge la el. Pensetele sunt utile atunci când lucrați în locuri strânse sau pentru recuperarea șurubului pierdut din interiorul carcasei computerului.

Un alt domeniu în care sunt la îndemână este eliminarea jumperilor de pe plăcile de bază și de pe unități. Uneori, dispozitivele de prindere mici care prezintă un set de fire mici într-un fel de gheare pot ajuta cu adevărat. Un piston în partea de sus a dispozitivului deschide și închide gheara pentru a ridica cu ușurință un șurub într-un loc strâns.


Alcool izopropilic (99%)

Alcoolul izopropilic este probabil unul dintre cele mai importante produse de curățare de utilizat cu un computer. Este un alcool de frecare de înaltă calitate pe care îl puteți găsi în majoritatea magazinelor de droguri. Face o treabă excelentă de curățare a compușilor termici fără a lăsa un reziduu care ar putea avea impact asupra compușilor viitori.

De obicei utilizați alcool pe procesor și radiator pentru a vă asigura că sunt curate înainte de a le împerechea împreună. Poate fi util și pentru curățarea contactelor care au început să se corodeze. Este de obicei utilizat împreună cu următoarele câteva elemente.

Pânză fără scame

Scamele și praful pot cauza multe probleme în interiorul computerelor. În special, acestea se acumulează în interiorul carcasei și se depun pe ventilatoare și sloturi de aer. Acești contaminanți vor avea un impact direct asupra fluxului de aer din interiorul computerului și pot duce la supraîncălzirea și defectarea componentelor.

De asemenea, are potențialul de a scurtcircuita un circuit dacă materialul este conductiv. Utilizarea unei cârpe fără scame pentru a șterge carcasa sau componentele va ajuta la prevenirea acumulării de praf.

Betisoare de vata

Este uimitor cum pot obține computerele murdare cu praful și murdăria de la utilizare. Problema este că unele dintre aceste mici fisuri și suprafețe pot fi greu accesibile. Aici poate fi util un tampon de bumbac.

Aveți grijă la utilizarea tampoanelor. În cazul în care tamponul este prea slab sau se întâmplă să existe o margine ascuțită pe care să se poată prinde, fibrele pot ajunge în interiorul computerului, unde pot cauza probleme. Acest instrument este cel mai bine utilizat numai pentru curățarea contactelor expuse sau a suprafețelor generale.

Noi pungi din plastic cu fermoar

Cea mai evidentă utilizare pentru pungile de plastic este de a stoca toate acele piese libere după terminarea computerului sau chiar de a ține șuruburile de rezervă în timp ce lucrați la el. Ajută la prevenirea pierderii acestor piese mici.

Un alt domeniu în care este util este răspândirea compușilor termici. Compușii termici sunt afectați direct de uleiurile din corpul uman. Punând mâna în interiorul pungii înainte de a atinge compusul pentru împrăștiere, păstrați compușii liberi de contaminare și, astfel, sunt mai potriviți pentru a conduce căldura.

Curea de împământare

Electricitatea statică poate provoca daune grave componentelor electrice din cauza exploziei scurte de înaltă tensiune a unei descărcări. Cel mai simplu mod de a face față acestui risc este utilizarea unei curele de împământare. Acest instrument este, în general, o curea cu un contact metalic fixat pe un fir pe care îl fixați de o parte metalică externă pentru a ajuta la descărcarea oricărei sarcini statice care se pot acumula pe corpul dumneavoastră.

Aer conservat / vid

Din nou, praful este o problemă majoră pentru sistemele informatice în timp. Dacă acest praf devine suficient de rău, poate provoca supraîncălzire și potențiale defecțiuni ale pieselor.

Majoritatea magazinelor de computere vând cutii de aer comprimat, care sunt utile pentru suflarea prafului din piese precum o sursă de alimentare. Cu toate acestea, acestea nu sunt o soluție perfectă, deoarece tind să împrăștie praful în loc să îl îndepărteze. În general, un vid este cel mai bun, deoarece scoate praful de pe componente și din mediul înconjurător.

Aspiratoarele sau suflantele special concepute pentru computer sunt frumoase, dar un aspirator standard de casă cu un set decent de accesorii pentru furtun poate funcționa la fel de bine.

Dacă condițiile sunt fierbinți și uscate, evitați utilizarea unui vid; poate genera multă electricitate statică.

Kituri de instrumente pre-construite

Desigur, dacă nu doriți să încercați să vă configurați propriul kit, o mulțime de seturi de instrumente pentru computer sunt disponibile pe piață. Unele dintre cele mai bune sunt de la iFixIt, care este o companie specializată în instruirea consumatorilor cu privire la modul de reparare a computerelor.

Acestea oferă două kituri: un kit de instrumente electronice esențiale și un kit de instrumente Pro-Tech, care oferă elementele de bază sau aproape orice instrument de care ați putea avea nevoie pentru orice tip de computer sau dispozitiv electronic.

Seturile iFixit includ numai instrumente și nu conțin unele dintre celelalte articole mai de unică folosință din acest articol.