Introduceți numerele de pagină pe paginile principale în PageMaker 7

Adobe a distribuit prima dată PageMaker 7, versiunea finală a software-ului său de editare desktop, în 2001, și a încurajat utilizatorii să migreze către noul său software de publicare - InDesign - la scurt timp după aceea. Dacă utilizați PageMaker 7, puteți numerota automat paginile unui document în stilul pe care îl desemnați utilizând funcția de pagini master din documentul dvs.

Pagemaker 7 nu rulează deloc pe computerele Mac bazate pe Intel. Se execută numai în OS 9 sau mai devreme. Versiunea Windows a Pagemaker acceptă Windows XP, dar nu rulează pe Windows Vista sau Windows 10.


Cum se utilizează paginile principale pentru numerotare

  1. Deschideți un document în PageMaker 7.

  2. Dati click pe Text instrument funcțional din caseta de instrumente. Seamănă cu un capital T.

  3. Dati click pe L / R funcție situată sub riglă în colțul din stânga jos al ecranului pentru a deschide paginile master.

  4. Utilizarea Text instrument, desenați un bloc de text pe una dintre paginile master lângă zona în care doriți să apară numerele de pagină în document.

  5. Tip Ctrl+Alt+P în Windows sau Comandă+Opțiune+P pe un Mac.

  6. Faceți clic pe pagina principală opusă din zona în care doriți să apară numărul paginii.

  7. Desenați o casetă text și tastați Ctrl+Alt+P în Windows sau Comandă+Opțiune+P pe un Mac.

  8. Pe fiecare pagină principală apare un marcator de număr de pagină: LM este stăpânul stâng; RM este stăpânul potrivit.

  9. Formatați marcatorul numărului de pagină așa cum doriți ca numărul paginii să apară în întregul document, inclusiv adăugarea de text suplimentar înainte sau după marcajul numărului de pagină.

  10. Faceți clic pe numărul paginii de lângă funcția L / R pentru a afișa numerele paginii. Când adăugați pagini suplimentare la document, paginile sunt numerotate automat.


Sfaturi pentru lucrul cu numerele de pagină și paginile principale

Economisiți timp utilizând funcția Pagemaker Master Pages pentru a numerota automat paginile și a aplica text, imagini sau opțiuni de aspect repetate pe mai multe pagini.

  • Elementele de pe pagina principală sunt vizibile, dar nu se pot modifica pe toate paginile din prim-plan. Veți vedea numerele reale de pagină pe paginile din prim-plan.
  • Pentru a omite un număr de pagină pe unele pagini, dar nu pe altele, dezactivați afișarea articolelor de pagină principală pentru acea pagină sau acoperiți numărul cu o casetă albă sau creați o altă pagină principală setată pentru pagini fără numere de pagină.
  • Utilizați mai multe pagini master pentru a aplica diferite elemente de aspect, cum ar fi coloanele și marginile într-o publicație.
  • Orice text sau grafic pe care îl poziționați pe o pagină principală apare pe fiecare dintre paginile documentului acoperite de pagina principală.