Întrebări frecvente despre Registry Cleaners

Lista noastră gratuită de curățare a registrelor este una dintre cele mai populare liste de software de pe Lifewire. Cu atâtea instrumente de registru înșelătorie, nu e de mirare că mulți caută un adevărat program freeware pentru a-și rezolva problemele de registry Windows.

Dar există într-adevăr probleme care se acumulează în registru și care trebuie reparate? Sunt soluțiile de curățare a registrelor pentru majoritatea problemelor computerului meu? Ce face de fapt un curatator de registre?

Răspunsul scurt este nu, există puține „probleme de registru” reale pe care un instrument de curățare / reparații / corecții de registre le poate rezolva de fapt.

Deci, de ce sunt atât de multe dintre aceste programe ?! Au un scop, dar puțini mai au de-a face cu registrul.

Confuz? De inteles. Iată câteva răspunsuri mult mai amănunțite la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim despre aceste instrumente omniprezente ...

kbeis / Vectori de viziune digitală / Getty Images


Ce face un curatator de registre?

Un program de curățare a registrelor este un program software care scanează registrul Windows pentru intrări care au avut odată un scop, dar, din cel puțin unul din mai multe motive, nu mai trebuie să fie acolo.

Odată găsit, programul de curățare a registrului vă prezintă acele intrări pe ecran, uneori le va clasifica în funcție de importanță și apoi vă sugerează să permiteți programului să le elimine automat pe unele sau pe toate din registru.

Deși s-ar putea să pară destul de simplu, ceea ce face ca un registru să fie mai curat de celălalt este cât de bine realizează un program această sarcină, precum și ce intrări, numite chei de registru, pe care un program le-a predeterminat, este rău sau inutil.

Registrul Windows nu se murdărește și, prin urmare, are nevoie de curățare. Cu toate acestea, agenții de curățare a registrelor fac o treabă excelentă la remedierea anumitor tipuri de probleme.

Iată câteva exemple din popularul instrument CCleaner:

  • DLL-urile partajate lipsesc
  • Extensii de fișiere neutilizate
  • Tastați bibliotecile
  • aplicatii
  • Fonturi
  • Căi de aplicație
  • Fișiere de ajutor
  • Installer
  • Software învechit
  • Rulați la pornire
  • Începeți comanda meniului
  • Evenimente sonore
  • Servicii Windows

CCleaner vă permite să alegeți care dintre categoriile pe care doriți să le scaneze programul. De exemplu, dacă căutați probleme de registry legate de software învechit, programul va căuta software care a fost eliminat de pe computerul dvs., dar care are încă intrări în registru.

Sau poate curățatorul de registre pe care îl utilizați va găsi intrări redundante sau goale în registrul Windows, caz în care ștergerea acestor elemente va oferi beneficiul unei mai bune organizări.

Comandarea meniului este o altă zonă comună a Windows pe care o va scana un curatator de registre. Ceea ce face este să șterge orice personalizări pe care le-ați făcut pentru anumite meniuri, readucându-le în mod efectiv la modul în care erau înainte de a face modificări.

Dincolo de alegerea a ceea ce trebuie să căutați, un program de curățare a registrului vă oferă, de obicei, și posibilitatea de a alege ceea ce ar trebui șters din rezultate, plus dacă doriți mai întâi să faceți o copie de rezervă a registrului. După o scanare, agentul de curățare a registrului ar putea oferi un rezumat al celor curățate și poate chiar să vă ofere o „estimare” a spațiului liber sau a îmbunătățirilor de performanță la care vă puteți aștepta de la curățare.

Unele produse de curățat registre sunt într-adevăr instrumente multifuncționale care pot face mult mai mult decât să curățe elemente de registru. De asemenea, ar putea defragia hard disk-ul, șterge fișiere temporare, elimina cache-urile browserului și multe altele.


Cât de des ar trebui să rulez un registru de curățare?

În mod absolut, pozitiv, NU trebuie să rulați un program de curățare a registrelor în niciun fel în mod regulat!

De fapt, majoritatea utilizatorilor de computere nu au niciodată un motiv legitim pentru a rula un registru mai curat. Mulți oameni sunt surprinși să audă acest lucru drept răspunsul nostru, dar este adevărat.

Spre deosebire de pitch-urile de publicitate online, de informațiile proaste de la vecinul tău și poate de propria ta credință înainte de acest moment, curățarea registrelor NU este o sarcină de întreținere a computerului. Nu putem fi mai clari cu privire la acest subiect.

Cu mult timp în urmă, produsele de curățat registre erau mai des și mai corect denumite programe de reparare a registrelor, deoarece asta fac - repară anumite tipuri de probleme din registrul Windows care cauzează o listă foarte scurtă de probleme ale computerului.

Obiceiurile sunt greu de rupt, totuși, așa că primim adesea această întrebare de urmărire în acest moment:

Poate că curățarea registrelor este supraevaluată, dar care este răul în a rula una în fiecare zi / săptămână / lună / an ... pentru orice eventualitate?

Sincer, am merge dincolo de supraevaluat și am spune că nu este necesar. De ce ați dori să faceți orice fel de întreținere care este complet inutilă?

Vă curățați ecranul smartphone-ului cu borax, chiar dacă un pic de apă și o cârpă din microfibră fac treaba? Îți înmoaie cartea preferată în apă cu săpun pentru a îndepărta praful atunci când o ștergere rapidă realizează același lucru?

Analogiile sunt utile, dar să trecem la detaliile referitoare la curățarea registrului:

Pentru unul, este o pierdere de timp. Aveți de lucru, videoclipuri virale de vizionat, ligi fantastice de fotbal de planificat etc. Orice altceva doriți să vă folosiți computerul este o utilizare mai bună a timpului dvs. decât rularea unui curățator de registre fără un motiv special.

În al doilea rând, este o risipă a resurselor computerului. Folosirea hard disk-ului, RAM-ului și procesorului computerului în scopuri legitime este motivul pentru care aveți un computer în primul rând, dar nu există niciun motiv pentru a uza acele piese hardware chiar și cu câteva minute mai devreme decât este necesar cu curățarea registrului.

În cele din urmă și, cel mai important, lăsarea unui instrument automat să se încurce cu una dintre cele mai sensibile zone ale Windows.

Nu ne înțelege greșit. După cum am menționat în prima secțiune de mai sus, există un timp și un loc pentru curățarea registrelor, dar cu siguranță nu este o sarcină obișnuită pe care trebuie să o facă cineva.

Da, rularea unui program defrag este un lucru minunat de făcut din când în când, deoarece fișierele se fragmentează în timp, dar nu este absolut același lucru cu „erorile” din registrul Windows.


Ce tipuri de probleme de computer remediază aplicațiile de curățare a registrelor?

Singura „problemă” reală a computerului pe care o rezolvă bine programele de curățare a registrelor sunt mesajele de eroare despre fișierele lipsă, în special cele care apar la pornirea Windows, dar sunt ușor de șters cu un clic OK sau cu Anulare.

Acele erori de „fișier lipsă” apar adesea deoarece registrul Windows face trimitere la un fișier pe care nu îl poate găsi pe computer. Există două cauze comune pentru această situație: malware care a fost eliminat incomplet sau rutine de dezinstalare care nu se termină corect.

Programele malware eliminate complet nu sunt preocupate de nimic. Programul dvs. antivirus a avut grijă, fără îndoială, de executabil (e) care cauzează infecția efectivă, ceea ce înseamnă că virusul, viermele sau alt software rău intenționat nu mai pot afecta. Ceea ce a mai rămas în registru este doar un fel de „resturi”, ca un pic de dovezi inofensive după o crimă.

Este o situație similară cu dezinstalările de software eronate. Poate că nu ați lăsat procesul de dezinstalare a unui program să se termine, poate programatorii software-ului nu au codat corect procesul de dezinstalare sau poate ați încercat să eliminați manual un program în loc să urmați procesul de dezinstalare corespunzător. Oricare dintre aceste situații poate duce la chei de registru care menționează fișiere care nu mai sunt în jur.

Un instrument de curățare a registrelor, fiind un instrument specializat pentru a găsi doar aceste tipuri de chei „inutile”, face parte dintr-un arsenal de pași de depanare la dispoziția dumneavoastră. Cu toate acestea, chiar și în aceste cazuri, utilizarea unui curățator de registre este doar unul dintre mulți pași utili de depanare pe care trebuie să-l încercați și uneori nu este ceea ce sfârșește să rezolve problema. De exemplu, cu un proces de dezinstalare care nu este / nu a funcționat corect, un instrument mai bun este un utilitar de dezinstalare.

De asemenea, vă recomandăm să căutați mesajul de eroare specific pe care îl primiți folosind caseta de căutare din partea de sus a acestei pagini și, dacă avem un ghid de depanare pentru acea eroare, urmați-l.

Dacă programele de curățare a registrelor rezolvă doar o scurtă listă de probleme, de ce atunci există atât de multe programe de curățare a registrelor realizate și apoi publicitate agresiv pentru a vă convinge că sunt instrumente valoroase pentru a remedia o listă lungă de probleme ale computerului?

La fel ca în multe lucruri din viață, acest lucru se rezumă la bani și la vechile obiceiuri.

  • O va face un registru mai curat nu remediați o problemă de pornire a computerului.
  • O va face un registru mai curat nu remediați un ecran albastru al morții.
  • Și, în mod ironic, un registru mai curat va fi nu remediați orice problemă pe care Windows o raportează de fapt ca o problemă de registru, cum ar fi corupția registrului, un registru lipsă etc.
  • Și curățarea registrelor nu accelerați-vă computerul, un avantaj adesea promovat de utilizarea unuia dintre aceste programe.

Dacă se pare că urâm curățatorii de registre, nu vrem, nu vrem să aveți nici cea mai mică impresie că curățarea registrelor este un panaceu pentru suferințele computerului dvs., un mit omniprezent care pare greu de stricat.

Interesant este faptul că cele mai utile părți ale curățătorilor de registre moderne sunt câteva dintre caracteristicile lor care nu au deloc legătură cu registrul.

Sistemele de curățare a registrelor s-au transformat în „sisteme de curățare” generale, eliminând nu numai cheia de registru nefolosită aici și acolo, ci și listele MRU, fișierele temporare, istoricul descărcărilor browserului și multe altele.

Deși nici acele lucruri nu trebuie eliminate, ele conțin informații personale și sunt utile pentru ștergerea informațiilor dvs. private de pe un computer.


Ar trebui să remediez toate problemele pe care le găsește un curatator de registre?

Presupunând că alegeți un agent de curățare bun pentru registre, ca unul dintre cele mai bine cotate din lista noastră de gratuit, atunci da, este perfect să întreprindeți acțiunile sugerate de program.

Deși s-ar putea părea că programul de curățare a registrului a găsit o listă imensă de probleme, câteva sute sau chiar câteva mii de intrări găsite sunt chei inutile și probabil o fracțiune incredibil de mică din dimensiunea întregului registru.

Acum, cu toate cele spuse, vă rugăm să știți că, deși majoritatea agenților de curățare a registrului găsesc o mulțime de „lucruri” în registru, este foarte puțin probabil ca vreuna dintre acestea să cauzeze probleme, cu siguranță nu grave.

Această lungă listă de probleme pe care vă arată curățatorul de registru și apoi le șterge impresionant în doar câteva secunde sunt toate cheile de registry care indică fișiere sau alte elemente care nu mai sunt pe computer, fapt care nu indică neapărat o problemă .

În testul nostru, am scanat un computer cu CCleaner și a găsit 864 „probleme” în registru. Fiecăruia i se atribuie o categorie de probleme - Aplicații, Evenimente sonore, Fișiere de ajutor, Program de instalare etc. Unele alte sună destul de rău, cum ar fi DLL-urile partajate lipsă, sau Problemele ActiveX și de clasă.

Problemele ActiveX și Class, în special, sună destul de rău. De fapt, este singura categorie din CCleaner (și da, alegem CCleaner - îmi pare rău!) Care folosește cuvântul „probleme” în descrierea sa. Cu toate acestea, această „problemă”, ca toate celelalte din lista acestui instrument, și altele, se referă la cheile de registry care există, care nu fac nimic.

Să repetăm ​​asta: problemele se referă la chei care nu fac nimic. Dacă nu fac nimic, atunci nu fac nimic - bine sau rău. Cu alte cuvinte, niciunul dintre aceste lucruri nu este o problemă și nici nu menține nimic funcțional, așa că eliminați-le sau nu ... nu contează.

În cazul în care nu este încă clar: dacă nu aveți niciun fel de problemă cu computerul în acest moment sau dacă rulați în mod regulat un program de curățare a registrelor, nu este nevoie. Economisiți-vă ceva timp și energie și pur și simplu săriți cu totul.


Un agent de curățare a registrelor îmi va accelera computerul?

Nu, un program de curățare a registrului nu vă va accelera computerul.

Dacă nu există nicio modalitate prin care un instrument de curățare a registrului să vă poată accelera computerul, de ce atât de multe produse de curățare a registrelor, în special cele pentru care plătiți, fac această reclamație pe toate reclamele și site-urile lor web?

Sincer, o fac pentru a vinde sau a încuraja utilizarea software-ului lor. Utilizatorii de sisteme informatice lente și îmbătrânite cheltuiesc milioane de dolari în fiecare an pentru programe „fix it”, sperând să rezolve o problemă uneori complexă și costisitoare cu software ieftin și ușor de utilizat.

Unii producători de programe de curățare a registrelor vor merge puțin mai departe și vor încerca să explice această abilitate magică în programele lor afirmând că curățarea registrului va duce la un registru mai mic. Deși acest lucru poate fi adevărat într-o oarecare măsură (mai multe despre asta puțin mai târziu), sugerând că un registru mai mic înseamnă un Microsoft Windows mai rapid, este pur și simplu nefondat.

În timp ce o scădere drastică a dimensiunii registrului ar putea avea un impact minor asupra vitezei cu care Windows face anumite lucruri, cantitatea mică de date inutile pe care o va elimina un registru de curățare are doar un impact foarte mic asupra dimensiunii registrului dvs.

Pe un computer de testare Windows 8 vechi, am exportat întregul registru Windows, care a ajuns la 409,980,298 octeți (aproximativ 410 MB). Acesta conținea 468,902 chei de registry individuale.

Apoi am rulat porțiunea de curățare a registrului CCleaner pe acest computer, care nu a avut niciodată acest sistem de curățare și niciun alt registru de curățare care nu a mai funcționat vreodată pe acesta în timpul celor 2 ani de utilizare intensă.

CCleaner a găsit și a eliminat 329 de chei de registru inutile, totalizând 82 de octeți.

Matematica de aici este destul de clară: CCleaner a constatat că doar 0.07 la sută din cheile din registru nu erau necesare, iar eliminarea acestora a micșorat dimensiunea registrului Windows cu doar 0.00002 la sută.

Această diferență de dimensiune nu este aproape suficientă pentru a avea un impact vizibil asupra performanței sistemului, dar lipsa puterii unui curățător de registre pentru a vă accelera computerul nu este singurul lucru de luat în considerare atunci când alegeți să nu rulați unul. Există doar câteva motive întemeiate.

Când spunem că un program de curățare a registrului nu vă va accelera computerul, spunem că funcționalitatea specifică de curățare a registrelor a unui program de curățare a registrului nu va ajuta prea mult la accelerarea computerului. Cu toate acestea, există sisteme de curățare a registrelor (cum ar fi CCleaner) care includ funcții suplimentare care nu au legătură cu registrul Windows, dintre care sunt de obicei foarte utile la accelerarea unui computer.

Cele mai bune moduri de a vă accelera computerul

Un agent de curățare a registrului pe care îl plătesc va remedia mai multe probleme decât unul gratuit?

Încă nu am găsit un agent de curățare a registrelor comerciale care să se apropie de caracteristicile, siguranța și viteza oricăruia dintre primele mai multe produse de curățare a registrelor freeware din lista noastră legată mai sus.

Există o mulțime de produse de curățat registre gratuite și, la fel de multe, care cer 10 USD, 20 USD sau mai mulți USD pentru a face treaba. Îi face mai buni? Programul premium sapă mai adânc și găsește lucruri noi de curățat sau este o pierdere de bani?

Produse de curățare gratuite împotriva registrelor comerciale

Când vorbim despre software gratuit versus software comercial, acesta este locul din conversație în care am spune ceva de genul „dacă nu există o caracteristică pe care o căutați cu adevărat în instrumentul comercial”, dar, sincer, curățatorii de registre fac doar un singur lucru: găsiți chei de registru inutile și eliminați-le.

Cele gratuite o fac la fel de bine ca și cele comerciale. Nu este atât de mult.

Acordat, un registru de curățare poate găsi mai multe chei de eliminat decât altul, dar acesta nu este judecătorul unui program bun din această categorie.

Unul dintre argumentele pe care le vedem din când în când este că produsele de curățare a registrelor comerciale includ adesea o caracteristică „întotdeauna activă”, menținând în permanență registrul curat. Deși există cu siguranță avantaje în ceea ce privește îngrijirea unor sarcini în fundal, curățarea registrelor nu este una dintre acele sarcini care necesită o atenție constantă.

În majoritatea cazurilor, primiți ceea ce plătiți. Cu toate acestea, în cazul dispozitivelor de curățare a registrelor, se pare că este cel mai bine gratuit.

Dar caracteristicile suplimentare?

Unde intră valoarea reală a unui program de curățare a registrului plătit este atunci când software-ul este mai mult o suită cu mai multe alte instrumente încorporate. Întrebarea nu este dacă obțineți mai mult pentru un program de curățare a registrului plătit, ci dacă celelalte instrumente incluse în suită merită banii.

De exemplu, un curățător gratuit de registre ar putea avea pur și simplu funcții de curățare a registrului. Dacă asta e tot ceea ce cauți, atunci descărcarea acestuia este sfârșitul poveștii. Cu toate acestea, dacă găsiți un agent de curățare a registrului plătit, care include, de asemenea, un amplificator de memorie RAM, un dispozitiv de curățare a discurilor, utilitarul Windows Update etc., atunci plățile pentru acesta ar putea avea sens.

Advanced SystemCare Pro este un exemplu excelent în acest sens. Are un program de curățare a registrului încorporat, dar și un utilitar de defrag, un dispozitiv de curățare RAM, funcționalitate de îngrijire automată, creșterea vitezei internetului, protecție împotriva programelor spyware, protecție prin e-mail și multe altele. Plata pentru acest program ar putea avea sens dacă căutați mai mult decât un curat de registre și doriți ca totul să fie bine inclus într-o singură descărcare.

Acestea fiind spuse, aproape întotdeauna există alternative gratuite. Dacă doriți doar un curatator de registre, rămâneți la cele gratuite pe care le-am ales manual în lista legată în partea de sus a acestei pagini. Dacă doriți alte instrumente care pot face mai mult pentru a vă face computerul mai rapid și mai sigur, descărcați-le individual, dar nu uitați că majoritatea sunt gratuite.

Pentru a reitera ... un program de curățare a registrului plătit este cu adevărat mai bun decât unul gratuit dacă include și instrumente suplimentare pe care le doriți pe computer. Mai exact, instrumente pe care nu le puteți obține nicăieri altundeva. Dar, din moment ce există atât de multe programe gratuite acolo, ar fi dificil să nu găsiți o versiune gratuită a ceea ce doriți, în plus față de aplicația de curățare a registrului (de exemplu, există scanere gratuite de viruși, discuri de curățat și multe altele).

De ce îmi cere CCleaner să plătesc?

CCleaner este absolut, pozitiv gratuit, cel puțin începând cu ultima recenzie. Există o versiune cu plată, dar nu aveți nevoie de ea pentru a utiliza funcția de curățare a registrului.

Amintiți-vă că CCleaner este mult mai mult decât un registru de curățare și, prin urmare, aproape toate celelalte aspecte ale programului sunt libere să fie utilizate complet. Puteți găsi o listă completă de caracteristici pe site-ul oficial al CCleaner.

De ce există deci atât de multă confuzie în legătură cu CCleaner? De ce primim un e-mail în fiecare săptămână care ne plânge că o parte sau tot programul solicită plata?

Din păcate, unul sau mai multe alte programe care nu sunt atât de libere se maschează drept CCleaner, de multe ori în reclame mari pe unele site-uri web, păcălind cel puțin pe unii oameni să își descarce programul.

După ce ați găsit o mulțime de „probleme” și poate chiar ați infectat computerul cu unele programe malware, vă solicită să plătiți pentru a remedia.

Biata victimă caută mai multe despre CCleaner, ne găsește și, bine, iată-ne.

Pentru a evita această problemă, asigurați-vă că descărcați doar CCleaner direct de pe site-ul web al CCleaner, care este pagina „Builds”. Aceasta este, de asemenea, singura pagină la care ne conectăm în recenzia noastră.

Consultați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați software-ul în siguranță pentru câteva informații generale despre cum să vă asigurați că obțineți ceea ce vă așteptați atunci când descărcați programe.

Confuzie despre versiunile CCleaner

Dincolo de aceasta, există, de asemenea, uneori o oarecare confuzie cu edițiile CCleaner pe care Piriform (compania care produce CCleaner) le oferă.

Pentru utilizatorii casnici, Piriform oferă CCleaner (versiunea gratuită la care ne-am conectat deja), precum și o ediție profesională. Versiunea Pro oferă câteva opțiuni suplimentare și costă bani, dar este clar etichetată ca atare pe site-ul lor.

De asemenea, dacă deschideți versiunea gratuită de CCleaner, veți vedea câteva opțiuni care nu sunt de fapt utilizabile decât dacă plătiți, dar nu trebuie să faceți dacă tot ce doriți este funcționalitatea de curățare a registrului. De exemplu, curățarea programată este doar pentru utilizatorii Pro, dar utilizatorii gratuiți pot vedea opțiunea în program; pur și simplu nu este utilizabil.

Mai multe ediții comerciale ale CCleaner sunt, de asemenea, oferite pentru utilizatorii de afaceri, dar sunt, de asemenea, clar etichetate.

Dacă utilizați CCleaner ca un produs de curățare a registrelor, nu este deloc necesar să folosiți nimic dincolo de versiunea gratuită. Nu există funcții bonus de curățare a registrului oferite în niciuna dintre edițiile cu plata pentru CCleaner.

Produsele de curățat registre sunt sigure de utilizat?

De cele mai multe ori, da, lăsarea unui agent de curățare a registrului să elimine cheile de registry pe care le consideră problematice sau inutile este perfect sigură.

La mijlocul anilor 1990, în jurul celor 95 de zile ale Windows, ne amintim clar de mai multe situații în care un curățător de registre utilizat în mod obișnuit, dar slab dezvoltat, a cauzat probleme regulate cu computerele. Unele au fost făcute atât de inutile din aplicația de curățare a registrului, încât reinstalarea sistemului de operare a fost singura soluție.

Din fericire, calitatea sistemelor de curățare a registrelor și a sistemelor sunt acum mult mai mari. Majoritatea acestor instrumente au modalități încorporate de a inversa modificările atunci când lucrurile nu merg așa cum era de așteptat. În plus, la fel ca în aproape toate lucrurile de pe internet, recenziile și atenția acordată calității au condus cele mai bune programe în partea de sus a fiecărei liste și pe cele sărace din existență.

Desigur, locurile de joacă de astăzi sunt mai sigure decât acum 30 de ani, dar asta nu înseamnă că ar trebui să-ți duci copiii la cel de lângă închisoarea județului sau la o uzină chimică industrială.

Cu alte cuvinte, aveți mult control asupra a ceea ce se întâmplă. Nu ne referim la alegerea și alegerea prin sutele de chei de registru criptice pe care vi le prezentăm. Înțelegem să fii harnic cu privire la alegerile tale și să iei măsuri proactive pentru a te proteja.

Cum să știți ce curățator de registre să utilizați

Există o mulțime și o mulțime de produse de curățat registre, unele bune și altele nu atât de bune. În loc să folosiți o metodă de încercare și eroare pentru a găsi cel mai bun agent de curățare a registrului sau pentru a găsi care dintre acestea elimină cele mai invalide sau defecte elemente de registru, cel mai bun pariu este să utilizați o listă curată.

37 Programe de curățare a registrelor complet gratuite

Nu vă bazați pe orice agent de curățare a registrelor plătește cel mai mult pentru reclame astăzi sau pe care motoarele de căutare le arată aproape de vârf în această săptămână. Le-am verificat deja pe toate, așa că economisiți-vă timp și energie și alegeți dintr-o listă revizuită.

CCleaner este cu siguranță programul nostru de curățare gratuit de registre, dar preferăm, de asemenea, să folosim Wise Registry Cleaner și Auslogics Registry Cleaner deasupra celor mai multe dintre celelalte din această listă. Aceste produse de curățare specifice de registre tind să aibă cele mai bune caracteristici, sunt cele mai ușor de utilizat și funcționează cel mai bine.

Cum să vă protejați de o curățare a registrului greșită

Produsele de curățat registre nu sunt perfecte. Lucrurile merg uneori în neregulă în timpul procesului de curățare și, deși acest lucru este valabil mai ales dacă utilizați un curățator de registre depășit sau slab dezvoltat, se poate întâmpla, desigur, oricărui curățator de registre, chiar și celor pe care le-am ales manual.

Prin urmare, este important să nu uitați să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a permite unui agent de curățare a registrului să elimine intrările. Majoritatea dispozitivelor de curățare a registrului fac acest lucru automat pentru dvs., deci fie asigurați-vă că este cazul înainte de ștergere, fie faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a începe.

Copierea de rezervă a registrului este importantă, astfel încât, chiar dacă programul de curățare a registrului pe care îl utilizați nu are o opțiune de anulare, puteți utiliza întotdeauna acel fișier REG care face backup pentru a restabili registrul înapoi la starea în care se afla înainte de orice lucru rău .

Nu toate aplicațiile de curățare a registrului nu conțin viruși

Altceva de reținut este că, cu excepția cazului în care utilizați un program de curățare a registrului din lista noastră, care este legat mai sus - pe care l-am verificat că nu conține viruși - există șansa ca cel pe care îl obțineți în altă parte să aibă un virus sau să instaleze alt malware nu vrei. Un bun program antivirus va prinde astfel de lucruri și vă va împiedica să instalați programul sau cel puțin vă va avertiza că nu ar trebui să-l instalați.

Cu toate acestea, dacă preferați să nu utilizați unul dintre produsele de curățare a registrului pe care le recomandăm, există, desigur, o mulțime de altele acolo. Asigurați-vă că, indiferent de programul pe care îl alegeți, îl scanați cu un fel de instrument antivirus, chiar și unul bazat pe web, și că utilizați un site de descărcare cunoscut pentru a partaja fișiere sigure.

Ce cauzează erorile de registru?

„Erorile” din registry pe care le elimină un curatator de registre nu sunt cu adevărat erori. Intrările pe care le găsesc ar putea fi inutile sau inutile, dar nu sunt erori în sine.

Uneori, o cheie de registru care nu ar trebui să fie acolo va provoca un mesaj de eroare, de obicei o eroare de „fișier lipsă”, dar acele erori nu menționează registrul în niciun fel și nu sunt întotdeauna datorate unei chei de registru inutile.

În afară de problemele minore, cum ar fi cheile de registru orfane rămase de dezinstalările software-ului, cheile goale, valorile neutilizate și cheile duplicate, există unele tipuri de erori reale ale registrului. În realitate, ne referim la erori care indică adevărate probleme cu partea Windows Registry a sistemului de operare Windows.

Acest tip de erori sunt atât de grave încât uneori împiedică pornirea corectă a Windows-ului. Unii menționează că Windows nu poate accesa registrul, că acesta lipsește sau că registrul este corupt, printre altele.

Curățătoarele de registre sunt complet inutile în astfel de situații, parțial pentru că un curățător de registre are nevoie de un registru funcțional pentru a face orice. Cu alte cuvinte, dacă există un mesaj de eroare pe computerul dvs. despre faptul că întregul registru a fost șters sau că computerul dvs. nu poate deschide, exporta sau edita registrul, nu este necesar să instalați un registru de curățare.

Ce trebuie să faceți cu privire la problemele reale de registru

Cea mai bună cale de acțiune atunci când aveți o adevărată problemă de registry este să urmați procedurile standard de depanare. De exemplu, poate computerul dvs. nu va porni, caz în care puteți urma acel link pentru a afla ce să faceți acolo. Sau, dacă aveți noroc și Windows va porni, puteți efectua o Restaurare a sistemului.

Ideea de aici este de a aborda problema specifică la îndemână și nu doar de a merge direct într-un registru de curățare în speranța că vă va rezolva toate problemele. Este puțin probabil să faceți multe pentru a remedia sughițurile reale ale registrului Windows.

De exemplu, există unele probleme care menționează registrul Windows care ar putea să vă facă să credeți că aveți nevoie de un agent de curățare a registrului pentru a „curăța mizeria”. În realitate, este posibil să nu fie deloc legate de registru în acest fel.

Fișierele REG îmi vin în minte aici, mai ales atunci când importați un fișier REG sau exportați unul. Când aveți probleme la îndeplinirea acestor sarcini, registrul Windows este cu siguranță menționat, deoarece încercați să faceți ceva în cadrul acestuia.

Cu toate acestea, cu aceste erori, un program de curățare a registrului nu este util, deoarece problema se află în altă parte, cum ar fi modul în care a fost construit fișierul REG sau permisiunile dvs. de a accesa registrul. Un agent de curățare a registrului care încearcă să curețe intrările de registru va avea un efect zero asupra capacității dvs. de a lucra cu fișiere REG.

Un alt exemplu sunt valorile de registru în sine. Este posibil să fi făcut unele intrări de registru în timpul unei hack-uri sau modificări de registru, dar acestea nu funcționează așa cum ați intenționat. În acest caz, la fel ca cele pe care tocmai le-am menționat, trebuie să abordați aceste intrări în mod specific pentru a vedea ce a fost greșit de scris sau ce nu este permis, deoarece aruncarea unui registru de curățare nu va face niciun bine.

Editarea de la distanță a registrului este o altă situație în care s-ar putea să vedeți erori de registru, dar în loc să căutați o soluție cu un agent de curățare a registrului, ar putea fi necesar doar să activați serviciul Registru la distanță, de exemplu, sau să solicitați utilizatorului de la distanță parola.

Linia de fund: fiți inteligent în ceea ce privește descărcarea și instalarea software-ului și ștergeți memoria cache din când în când și probabil că nu aveți nevoie vreodată de unul dintre aceste instrumente.