Înțelegerea semnificației OASDI pe cecul dvs. de plată

V-ați uitat vreodată la cecul dvs. de plată și v-ați întrebat ce înseamnă OASDI? Dacă da, nu sunteți singurul. OASDI este un acronim care înseamnă "Old Age, Survivors, and Disability Insurance" (Asigurare pentru bătrânețe, supraviețuitori și invaliditate). Este un program federal care oferă beneficii persoanelor pensionate, cu handicap sau supraviețuitorilor lucrătorilor decedați.

Programul OASDI este cunoscut în mod obișnuit sub numele de Securitate Socială și este finanțat prin intermediul impozitelor pe salarii. Atunci când vă primiți salariul, veți vedea deduceri pentru Social Security și Medicare. Partea din impozitul OASDI este de 6,2% din venitul dumneavoastră brut, până la o anumită limită. În 2021, limita este de 142.800 de dolari, ceea ce înseamnă că, dacă câștigați mai mult decât atât, nu veți plăti impozite OASDI pentru suma în exces.

Scopul OASDI este de a oferi o plasă de siguranță pentru lucrători și familiile acestora. Atunci când contribuiți la program, câștigați credite care pot fi folosite pentru a vă califica mai târziu pentru beneficii. Valoarea prestațiilor pe care le primiți depinde de istoricul câștigurilor dumneavoastră, precum și de vârsta dumneavoastră și de alți factori.

De exemplu, dacă vă pensionați la vârsta de pensionare completă (care în prezent este de 66 de ani), puteți primi 100% din prestația de securitate socială. Dacă vă pensionați mai devreme, beneficiul dvs. va fi redus. Dacă așteptați până după vârsta deplină de pensionare pentru a vă pensiona, beneficiul dumneavoastră va fi majorat.

În plus față de prestațiile de pensionare, OASDI oferă, de asemenea, prestații pentru persoanele cu dizabilități și pentru supraviețuitorii lucrătorilor decedați. Aceste prestații pot fi un colac de salvare pentru persoanele care nu pot lucra din cauza unei dizabilități sau care au pierdut o persoană dragă care era principalul susținător al familiei.

În concluzie, OASDI înseamnă "Old Age, Survivors, and Disability Insurance" (Asigurarea pentru limită de vârstă, supraviețuitori și invaliditate), care este un program federal care oferă beneficii pensionarilor, persoanelor cu handicap și supraviețuitorilor lucrătorilor decedați. Este finanțat prin intermediul impozitelor pe salarii, iar valoarea prestațiilor pe care le primiți depinde de istoricul câștigurilor dumneavoastră și de alți factori. Deși poate fi frustrant să vedeți deduceri în salariu, nu uitați că plătiți pentru un program care vă poate oferi o plasă de siguranță pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră mai târziu.

FAQ
Cât de mult Oasdi ar trebui să fie reținut?

Oasdi este acronimul de la Old Age, Survivors, and Disability Insurance (Asigurarea pentru limită de vârstă, supraviețuitori și invaliditate), care este un program federal care oferă sprijin financiar lucrătorilor pensionați, cu handicap sau decedați și familiilor acestora. Valoarea reținerii Oasdi depinde de venitul brut al angajatului și de rata de impozitare curentă.

Începând din 2021, rata de impozitare Oasdi este de 6,2% din venitul brut al unui angajat, până la o bază salarială maximă de 142.800 de dolari. Acest lucru înseamnă că, dacă un angajat câștigă mai puțin de 142.800 de dolari pe an, 6,2% din venitul său brut va fi reținut pentru Oasdi. Dacă angajatul câștigă mai mult de 142.800 de dolari pe an, impozitul Oasdi va fi plafonat la 8.853,60 dolari.

De exemplu, dacă un angajat câștigă 50.000 de dolari pe an, reținerea Oasdi va fi calculată după cum urmează:

50.000 $ x 6,2% = 3.100 $

Prin urmare, 3.100 $ vor fi reținuți din venitul brut al angajatului pentru Oasdi.

Este important de reținut că impozitul Oasdi este doar o componentă a impozitului total de asigurări sociale care este reținut din salariul unui angajat. Cealaltă componentă este impozitul Medicare, care este în prezent de 1,45% din venitul brut al unui angajat, fără limită de bază salarială.

Este Oasdi același lucru cu Social Security?

OASDI este acronimul de la Old Age, Survivors, and Disability Insurance (Asigurarea pentru limită de vârstă, supraviețuitori și invaliditate), care este un program care oferă beneficii financiare persoanelor eligibile în caz de pensionare, invaliditate sau deces al unui membru al familiei. Securitatea socială este un termen mai larg care cuprinde mai multe programe, inclusiv OASDI. Așadar, OASDI este o componentă a Securității Sociale, dar termenii nu sunt interschimbabili.

Securitatea socială include, de asemenea, alte programe, cum ar fi Supplemental Security Income (SSI), care oferă asistență financiară persoanelor cu venituri mici care sunt în vârstă, nevăzătoare sau cu handicap. În plus, Social Security include Medicare, care este un program federal de asigurare de sănătate pentru persoanele care au 65 de ani sau mai mult sau care au anumite dizabilități.

Pe scurt, OASDI este un program din cadrul sistemului mai larg de securitate socială care oferă beneficii persoanelor eligibile în caz de pensionare, invaliditate sau deces al unui membru al familiei.

Pot să iau Oasdi din salariul meu?

Nu, nu puteți lua OASDI (Old-Age, Survivors, and Disability Insurance) din salariul dumneavoastră. OASDI este o taxă salarială federală obligatorie pe care angajatorii sunt obligați să o rețină din salariile angajaților lor. Această taxă finanțează programul de securitate socială, care oferă persoanelor eligibile beneficii de pensionare, de supraviețuire și de invaliditate. Rata actuală a impozitului OASDI pentru angajați este de 6,2% din venitul lor brut, până la un anumit prag de venit. Angajatorii contribuie, de asemenea, cu încă 6,2% din venitul brut al angajaților lor la programul de asigurări sociale. Prin urmare, OASDI este o deducere obligatorie la care nu se poate renunța sau care nu poate fi eliminată din salariul unui angajat.

Cum se rambursează Oasdi?

OASDI (Old Age, Survivors, and Disability Insurance) este un program federal care oferă beneficii de pensionare, de invaliditate și de supraviețuire persoanelor eligibile. OASDI este finanțat prin intermediul impozitelor pe salarii, care sunt plătite de angajați și angajatori. Rata impozitului pe salarii pentru OASDI este stabilită prin lege și este în prezent de 6,2% pentru angajați și 6,2% pentru angajatori, pentru un total de 12,4%.

Atunci când o persoană plătește la OASDI prin intermediul impozitelor pe salarii, aceasta câștigă credite care contează pentru eligibilitatea sa pentru beneficii. Pentru a fi eligibil pentru beneficiile de pensionare, o persoană trebuie să fi câștigat un anumit număr de credite de-a lungul carierei sale profesionale. Numărul de credite necesare pentru eligibilitate variază în funcție de anul nașterii unei persoane.

Atunci când o persoană ajunge la vârsta de pensionare și este eligibilă pentru prestații, aceasta poate începe să primească plăți lunare de la OASDI. Valoarea prestației se bazează pe istoricul câștigurilor individului și pe numărul de credite pe care le-a acumulat.

Este important de reținut că OASDI nu se rambursează în sensul tradițional. Mai degrabă, fondurile plătite în OASDI sunt folosite pentru a plăti prestații pensionarilor actuali și altor persoane eligibile. Ca atare, este un sistem de tip pay-as-you-go, ceea ce înseamnă că lucrătorii actuali plătesc pentru beneficiile pensionarilor actuali.