Încărcați propriile cărți electronice în Google Play Books

Încărcați cărțile sau documentele dvs. EPUB și PDF în Google Play Books pentru a le stoca online și a le utiliza de oriunde pe oricare dintre dispozitivele dvs. compatibile.


Pași pentru încărcarea cărților

Încărcarea cărților în Google Play Books se face prin intermediul site-ului web Google Play Books. Cărțile pot fi încărcate din contul dvs. Google Drive sau de pe computer.

Pentru a importa cărțile dvs. electronice în Cărți Google Play:

  1. Deschideți Google Play, selectați Cărțile mele și conectați-vă la contul dvs. Google, dacă vi se solicită.

  2. Selectați Încărca fișiere pentru a căuta cartea electronică.

  3. Pentru a încărca o carte de pe computer, accesați Încărcați filă. În caz contrar, privește sub Discul meu pentru a alege o carte electronică din contul dvs. Google Drive.

  4. Alege Selectați când ați ales toate cărțile pe care doriți să le încărcați.

Este posibil ca articolele dvs. să dureze câteva minute pentru a apărea copertă. În unele cazuri, coperta nu va apărea deloc și veți avea o copertă generică sau prima pagină a cărții. Nu pare să existe o modalitate de a rezolva problema în acest moment, dar capacele personalizabile pot fi o caracteristică viitoare.

O altă caracteristică lipsă este capacitatea de a organiza în mod semnificativ aceste cărți cu etichete, foldere sau colecții. Puteți căuta cărți în biblioteca dvs., dar în afară de aceasta, acestea sunt organizate numai în secțiuni separate: încărcări, achiziții, închirieri și mostre.


Depanare

Dacă cărțile dvs. nu se încarcă în Cărți Google Play, puteți verifica câteva lucruri.

  • Cartea dvs. este într-un format compatibil? Cartea dvs. electronică trebuie să fie în format EPUB sau PDF. Dacă aveți un alt format, cum ar fi MOBI, convertiți-l utilizând un program de conversie a documentelor precum Caliber. Cărțile protejate prin DRM nu sunt acceptate.
  • Ai prea multe cărți? În prezent, Google vă permite să încărcați doar 1,000 de cărți. Este posibil să trebuiască să acordați prioritate documentelor pe care doriți să le stocați în cloud sau să vă dați seama cum să le jonglați între conturi. 
  • V-ați conectat la contul Google corect? Dacă încărcați un fișier și arată bine, dar dispare ulterior, probabil că l-ați încărcat în contul greșit. Dacă nu mai aveți originalul, descărcați-l din Google Play Books și apoi reîncărcați-l în contul corect.

fundal

Când Google a lansat pentru prima dată Google Books și Google Play Books e-reader, nu puteai încărca propriile cărți. Era un sistem închis și nu puteai citi decât cărțile cumpărate de la Google. Cea mai solicitată funcție pentru Google Books a fost un fel de opțiune de stocare bazată pe cloud pentru bibliotecile personale.

În primele zile ale Cărților Google Play, puteai descărca cărțile și le puteți pune într-un alt program de lectură. Puteți face totuși acest lucru, dar are unele dezavantaje. Dacă utilizați o aplicație locală de citire a cărților electronice precum Aldiko, cărțile dvs. sunt și locale. Când ridicați tableta, nu puteți continua cartea pe care tocmai o citeați pe telefon. Dacă ți-ai pierdut telefonul fără a face backup pentru acele cărți în altă parte, ai pierdut și cartea.(...)

Nu se potrivește cu realitățile pieței de cărți electronice de astăzi pentru a păstra cărțile electronice offline. Majoritatea oamenilor care citesc cărți electronice preferă să aleagă de unde să cumpere cărți, dar totuși să le poată citi pe toate dintr-o singură locație.