ID-ul Apple este dezactivat? Remediază repede!

A avea un ID Apple funcțional este esențial pentru utilizarea iPhone-ului sau a oricărui dispozitiv Apple, deci un ID Apple dezactivat este o problemă. În această situație, nu veți putea face lucruri precum cumpărarea de aplicații din App Store sau actualizarea informațiilor de facturare sau abonament ale ID-ului dvs. Apple. Un ID Apple dezactivat poate părea o mare problemă, dar este ușor de rezolvat.

Ben Cold / Unsplash


Cum să știți dacă ID-ul dvs. Apple a fost dezactivat

Când ID-ul dvs. Apple este dezactivat, dispozitivul Apple vă anunță. Nu veți putea efectua niciuna dintre acțiunile care necesită un ID Apple și veți vedea un mesaj pe ecran care vă va informa despre problemă. Mesajul exact poate fi diferit, dar cele mai frecvente sunt:

  • Acest ID Apple a fost dezactivat din motive de securitate.
  • Nu vă puteți conecta deoarece contul dvs. a fost dezactivat din motive de securitate.
  • Acest ID Apple a fost blocat din motive de securitate.

Dacă vedeți oricare dintre aceste alerte, Apple v-a dezactivat ID-ul Apple.


Motive pentru care un ID Apple este dezactivat

Apple dezactivează automat ID-urile Apple atunci când cineva încearcă să se conecteze de prea multe ori folosind parola greșită, întrebarea de securitate sau alte informații despre cont. Acest lucru se poate întâmpla dacă vă uitați parola sau tastați din greșeală parola greșită de prea multe ori. Mai probabil, însă, cineva încearcă să obțină acces neautorizat la ID-ul dvs. Apple.

O tehnică standard de hacking se numește Brute Force Attack, care funcționează conectându-vă la un cont cu presupuneri pentru parole. Mai degrabă decât să permită acest lucru și să vă pună în pericol contul, Apple dezactivează contul Apple ID care poate fi ținta unui hacker după câteva intrări incorecte. Apoi, numai utilizatorul care deține contul și cunoaște informațiile corecte îl poate reactiva.

Când ID-ul dvs. Apple este dezactivat, nu vă puteți conecta (chiar și cu parola corectă) până nu reactivați contul.


Cum se remediază un ID Apple dezactivat

Reactivarea ID-ului Apple dezactivat necesită accesarea site-ului web Apple și resetarea parolei. În timp ce sunteți acolo, activați autentificarea cu doi factori, dacă nu ați făcut-o deja, pentru protecție suplimentară împotriva viitorilor hackeri.

  1. Du-te la iForgot.apple.com site-ul web.

    Dacă ați introdus în mod repetat parola greșită după ce contul dvs. a fost dezactivat, este posibil să trebuiască să așteptați 24 de ore înainte de a vă putea debloca ID-ul Apple.

  2. Conectați-vă la contul dvs. cu numele de utilizator Apple ID.

  3. Introduceți numărul de telefon și faceți clic pe A continua.

  4. Apple trimite notificări către dispozitivele conectate la ID-ul dvs. Apple, astfel încât să vă puteți reseta parola. Dacă nu aveți acces la celelalte dispozitive, faceți clic pe Nu aveți acces la niciunul dintre dispozitivele dvs.? în partea de jos a ecranului.

  5. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a vă debloca contul sau a vă reseta parola. Reactivarea ID-ului Apple durează mai mult dacă nu aveți acces la niciunul dintre dispozitivele dvs.


Autentificarea cu doi factori adaugă un pas

Apple încurajează utilizatorii produselor sale să adauge securitate conturilor lor utilizând autentificarea în doi factori cu ID-ul lor Apple. Cu această abordare, vă puteți accesa ID-ul Apple numai dacă aveți numele de utilizator și parola și un cod generat aleatoriu furnizat de Apple.

Când utilizați identificarea cu doi factori, remedierea ID-ului Apple dezactivat este aproape la fel ca atunci când nu îl utilizați. Singura diferență este că aveți nevoie de acces la unul dintre dispozitivele de încredere pe care le-ați desemnat atunci când configurați autentificarea cu doi factori. Apple trimite codul aleatoriu către dispozitivul respectiv în timpul procesului de deblocare sau resetare a ID-ului dvs. Apple.

Dacă v-ați schimbat parola în timp ce vă reactivați ID-ul Apple, conectați-vă la ID-ul dvs. Apple folosind noua parolă pe toate dispozitivele dvs., inclusiv iCloud, FaceTime și în alte părți.

Contactați Apple pentru asistență tehnică

Dacă ați urmat pașii recomandați și ID-ul dvs. Apple încă nu este activat, contactați Apple pentru asistență. În acest caz, obținerea asistenței online de la Apple este calea de urmat.