Iată Cum se folosește VLC pentru a captura un Screencast

VLC este o aplicație multifuncțională gratuită și open-source pentru redare și conversie audio și video. VLC redă o varietate de formate video, inclusiv DVD, pe multe sisteme de operare, inclusiv Windows, Mac și Linux. VLC poate codifica, de asemenea, un flux live de pe desktop. Acest tip de videoclip se numește screencast. Creați un screencast atunci când doriți să demonstrați un produs software sau un site web, instruiți spectatorii despre cum să utilizați o aplicație sau documentați o eroare sau o eroare pentru a ajuta la rezolvarea unei probleme.


Cum se descarcă VLC

Pentru a începe, descărcați și instalați versiunea recentă a VLC, care este actualizată des. La momentul acestui ghid, cea mai recentă versiune era 3.0.8, dar VLC nu își schimbă deseori interfața, dacă nu.

Pe Windows sau Mac, accesați pagina de descărcare și selectați versiunea VLC pentru sistemul dvs. de operare. Instalarea este simplă și puteți merge în siguranță prin expertul de instalare pentru a rula.

Utilizatorii Linux ar trebui să folosească în schimb managerul de pachete al distribuției. VLC este open-source și este un favorit pe Linux. Numele pachetului este de obicei VLC. Pe Ubuntu, Debian, Linux Mint sau ceva bazat pe aceste distribuții, instalați VLC deschizând un terminal și introducând această comandă:

sudo apt install vlc

Odată ce aveți VLC, există două moduri de configurare a capturii de ecran: utilizați interfața grafică VLC punctată și faceți clic sau o linie de comandă. Linia de comandă vă permite să specificați setări de captură mai avansate, cum ar fi dimensiunea decupării desktopului și cadrele indexate, pentru a crea un videoclip mai ușor de editat. De cele mai multe ori, totuși, acest lucru poate fi mai mult decât ai nevoie. Interfața grafică VLC este mai ușor de utilizat.


Lansați VLC și configurați captura

Lansați grafic VLC. Este un player media normal cu o pictogramă portocalie de con de trafic. O veți găsi împreună cu restul aplicațiilor dvs., locația depinde de modul în care sistemul dvs. de operare sortează aplicațiile multimedia.

  1. Cu fereastra VLC deschisă, selectați Mass-media.

  2. În Mass-media meniu, alegeți Deschideți dispozitivul de captare.

  3. În Deschideți media caseta de dialog, selectați Modul de capturare săgeată derulantă și alegeți Desktop.

  4. Seteaza Rata de cadre dorită până la un număr cuprins între 10 și 30. Cu cât rata cadrelor este mai mare, cu atât va fi mai redat videoclipul, dar cu o dimensiune mai mare a fișierului. Hardware-ul computerului determină calitatea video pe care o poate gestiona. În general, 24 și 30 sunt în siguranță. 24fps este standardul pentru televiziunea americană.

  5. selectaţi Afișați mai multe opțiuni bifați caseta de selectare pentru a afișa setări suplimentare. Apoi, setați Caching opțiune mai mică pentru o utilizare mai mică a memoriei sau mai mare dacă sistemul dvs. are mai mult.

  6. Selectați săgeata drop-down de lângă Joaca Și alegeți Converti. Aceasta codifică desktopul live într-un fișier de salvare.


Configurați fișierul de destinație și opțiunile de codare

După ce alegeți să vă convertiți fluxul într-un fișier, fereastra se va schimba pentru a vă permite să configurați opțiunile de codare.

  1. În Sursă casetă text, introduceți ecran://.

  2. selectaţi Profil săgeată derulantă și alegeți un profil. Aceasta determină ce codecuri VLC va folosi pentru a crea fișierul și ce dispozitive îl pot reda. Implicit Video - H.264 + MP3 (MP4) este o opțiune bună pentru majoritatea situațiilor.

    VLC are presetări pentru diferite dispozitive și rezoluții. Nu alegeți un profil audio, deoarece acesta nu va conține date video.

  3. Selectați Naviga pentru a localiza un folder de destinație. Alegeți un folder de ieșire și introduceți un Nume pentru fișierul dvs. din câmpul din partea de sus. Apoi selectați Economisești.

  4. Când sunteți gata să începeți captura, selectați acasă.

  5. Fereastra mai mică dispare și se afișează interfața VLC. Va arăta aproape ca înainte, dar bara de redare din partea de jos se va aprinde de parcă ar fi redată. Asta indică faptul că VLC înregistrează.

  6. Pentru a opri înregistrarea fluxului, selectați Stop în comenzile de redare VLC.


Configurare captură ecran utilizând linia de comandă

Puteți alege mai multe opțiuni de configurare prin crearea unui screencast folosind VLC pe linia de comandă, mai degrabă decât interfața grafică. Această abordare necesită cunoașterea utilizării liniei de comandă pe sistemele dvs., cum ar fi fereastra cmd din Windows, terminalul Mac sau shell-ul Linux.

Cu terminalul din linia de comandă deschis, consultați acest exemplu de comandă pentru a configura o captură de ecran pe Windows:

c: path to vlc.exe screen: //: screen-fps = 24: screen-follow-mouse: screen-mouse-image = "c: temp mousepointerimage.png": sout = # transcode {vcodec = h264, venc = x264 {scenecut = 100, bframes = 0, keyint = 10}, vb = 1024, acodec = none, scale = 1.0, vfilter = croppadd {cropleft = 0, croptop = 0, cropright = 0, cropbottom = 0}}: duplicat {dst = std {mux = mp4, access = file, dst = "c: temp screencast.mp4"}}

Pe Linux și Mac, este similar:

vlc screen: //: screen-fps = 24: screen-follow-mouse: screen-mouse-image = "/ tmp / mousepointerimage.png": sout = # transcode {vcodec = h264, venc = x264 {scenecut = 100, bframes = 0, keyint = 10}, vb = 1024, acodec = none, scale = 1.0, vfilter = croppadd {cropleft = 0, croptop = 0, cropright = 0, cropbottom = 0}}: duplicat {dst = std {mux = mp4, acces = fișier, dst = "/ tmp / screencast.mp4"}}

Această comandă este o singură linie și trebuie lipită sau tastată în acest fel. Exemplul de mai sus este comanda exactă utilizată pentru a înregistra videoclipul screencast inclus în acest articol.

Mai multe părți ale acestei comenzi pot fi personalizate:

  • c: path to vlc.exe: Aceasta ar trebui să fie calea corectă către executabilul vlc.exe. Pe Mac și Linux, acesta poate fi doar vlc.
  • : ecran-fps = 24: Aceasta trebuie setată la rata cadrelor pe secundă pe care doriți să o înregistrați.
  • : ecran-urma-mouse-ul: Includeți acest lucru pentru a înregistra indicatorul mouse-ului, excludeți dacă doriți să ascundeți indicatorul mouse-ului în screencast.
  • : ecran-mouse-imagine: Furnizați o cale către o imagine a indicatorului dacă capturați indicatorul mouse-ului.
  • vb = 1024: Setați această rată de biți pe care doriți să o înregistrați. O rată de biți mai mare produce un videoclip de calitate mai bună, dar cu o dimensiune mai mare a fișierului (acest lucru funcționează în combinație cu valoarea fps). Încercați valori de 1500 sau 2048 pentru a îmbunătăți calitatea.
  • : scara = 1.0: Setați această valoare pentru a reduce sau mări proporțional videoclipul. De exemplu, o valoare de 0.5 creează un screencast al desktopului dvs. redus la jumătate.
  • cropleft, croptop, cropright, cropbottom: Aceste valori reprezintă dimensiunea pixelilor din zonele de recoltare. Setați la 0 pentru a vă captura întregul desktop. De exemplu, dacă setați cropleft la 100, desktopul înregistrat va tăia 100 de pixeli de lățime din partea stângă a desktopului. Aceeași logică se aplică fiecărui parametru.
  • dst = ": Calea completă și numele fișierului video pe care doriți să îl creați.

Cum să vă editați Screencast

Când înregistrați un screencast, este posibil să nu obțineți totul corect într-o singură captură. Când se întâmplă acest lucru, utilizați un software de editare video pentru a vă lustrui înregistrarea pe ecran. Totuși, nu toți editorii video pot deschide fișiere video în format MP4.

Pentru lucrări de editare simple, încercați aplicația gratuită, open-source Avidemux. Utilizați acest program pentru a tăia secțiuni ale unui videoclip și a aplica filtre, cum ar fi decuparea.