Hardware, porturi și butoane pentru iPhone 5S explicate

În timp ce iPhone 5S seamănă puternic cu predecesorul său, iPhone 5, este diferit în mai multe moduri majore. Deși multe dintre modificări se află sub capotă și, prin urmare, nu pot fi văzute - acestea includ un procesor mai rapid și o cameră îmbunătățită, de exemplu - există o mulțime de modificări pe care le puteți vedea. Dacă aveți 5S și doriți să profitați la maximum, această diagramă vă va ajuta să aflați ce face fiecare port și buton de pe telefon. 

IPhone 5S a fost întrerupt. Aflați despre fiecare model de iPhone, inclusiv cele mai recente modele, aici.


Hardware iPhone 5S

  1. Comutator sonerie / mut: Acest mic comutator de pe partea laterală a iPhone-ului vă permite să îl puneți în modul silențios, astfel încât să puteți primi apeluri cu soneria dezactivată.
  2. antene: Există o serie de linii subțiri de-a lungul laturilor 5S, mai ales în apropierea colțurilor (doar una este marcată pe diagramă). Acestea sunt părțile vizibile extern ale antenelor pe care iPhone le folosește pentru a se conecta la rețelele celulare. Ca și în cazul altor modele recente, 5S are două antene pentru o mai mare fiabilitate a apelurilor.
  3. Camera frontala: Punctul mic centrat deasupra ecranului și chiar peste difuzor este una dintre camerele telefonului. Acesta este utilizat în principal pentru apeluri video FaceTime (și selfie-uri!). Realizează imagini de 1.2 megapixeli și captează videoclipuri în format 720p HD.
  4. Vorbitor: Chiar sub cameră este o mică deschidere în care ascultați sunetul din apelurile telefonice.
  5. Jack pentru căști: Conectați-vă căștile aici pentru apeluri telefonice sau pentru a asculta muzică. Unele accesorii, cum ar fi adaptoarele pentru casete stereo auto, sunt de asemenea atașate aici.
  6. Țineți butonul apasat: Acest buton din partea de sus a 5S face o serie de lucruri. Dacă faceți clic pe buton, iPhone-ul este adormit sau îl trezește. Țineți apăsat butonul timp de câteva secunde și pe ecran apare un glisor care vă permite să opriți telefonul (și - surpriză! - porniți-l din nou). Dacă iPhone-ul dvs. se blochează sau doriți să faceți o captură de ecran, aveți nevoie doar de combinația corectă dintre butonul Hold și butonul Home.
  7. Butoane de volum: Aceste butoane, situate sub comutatorul Ringer / Mute, sunt pentru ridicarea și scăderea volumului oricărui sunet redat prin mufa pentru căști sau difuzoare ale 5S.
  8. Buton Acasă: Acest buton mic este esențial pentru o mulțime de lucruri. Pe iPhone 5S, noua sa caracteristică majoră este Touch ID, un scaner de amprentă care deblochează telefonul și autorizează tranzacții sigure. În plus, un singur clic vă aduce înapoi la ecranul de pornire din orice aplicație. Un dublu clic dezvăluie opțiunile multitasking și vă permite să părăsiți aplicațiile (sau să utilizați AirPlay, pe versiunile mai vechi ale iOS). De asemenea, face parte din realizarea de capturi de ecran, utilizarea Siri și repornirea iPhone-ului.
  9. Conector fulger: Sincronizați iPhone-ul folosind acest port din partea de jos a 5S. Totuși, portul Lightning face mult mai mult decât atât. Este, de asemenea, modul în care vă conectați iPhone-ul la accesorii precum stațiile de difuzoare. Accesoriile mai vechi care utilizează conectorul de andocare mai mare au nevoie de un adaptor.
  10. Vorbitor: Există două deschideri acoperite cu plasă în partea de jos a iPhone-ului. Unul dintre acestea este difuzorul care redă muzică, apeluri prin difuzor și sunete de alertă. Dacă difuzorul dvs. sună liniștit sau distorsionat, încercați să îl curățați.
  11. Microfon: Cealaltă deschidere din partea de jos a telefonului 5S este un microfon care vă preia vocea pentru apeluri telefonice.
  12. Card SIM: Acest slot subțire din partea iPhone-ului este locul în care merge cartela SIM (modul de identitate a abonatului). O cartelă SIM este un cip care vă identifică telefonul atunci când se conectează la rețelele celulare și stochează unele informații cheie, cum ar fi numărul dvs. de telefon. O cartelă SIM funcțională este esențială pentru a putea efectua apeluri și a utiliza date celulare. Poate fi eliminat cu un „dispozitiv de îndepărtare a cartelei SIM”, mai cunoscut sub numele de agrafă. La fel ca iPhone 5, 5S folosește un nanoSIM.
  13. Înapoi Camera: Calitatea superioară a celor două camere, situate pe partea din spate a telefonului, realizează fotografii și videoclipuri de 8 megapixeli la 1080p HD.
  14. Microfon din spate: Lângă camera din spate și blițul camerei se află un microfon conceput pentru a captura sunet atunci când înregistrați videoclipuri.
  15. Bliț pentru cameră: Fotografiile sunt făcute mai bine, în special în condiții de lumină slabă, iar culorile sunt mai naturale datorită blițului dublu al camerei situat pe partea din spate a iPhone 5S și lângă camera din spate.

Hardware iPhone 5S (nu este ilustrat)

  1. Procesor Apple A7: Acest procesor este primul cip pe 64 de biți utilizat într-un smartphone și a fost mai rapid decât cipul A6 utilizat pe iPhone 5.
  2. Cip 4G LTE: Ca și în cazul iPhone 5, iPhone 5S include rețea celulară 4G LTE pentru conexiuni wireless rapide și apeluri de înaltă calitate.
  3. Senzori: O serie de senzori din interiorul telefonului - inclusiv un accelerometru și o busolă - sunt folosite pentru ca telefonul să răspundă la modul în care îl țineți și îl mutați, să vă utilizeze locația pentru a oferi indicații și sugestii și multe altele.