Ghidul principal al „Elder Scrolls V: Skyrim”

Bethesda a adus „The Elder Scrolls V: Skyrim” pentru prima dată pe PlayStation 4 și Xbox One și pe PC pentru a doua oară cu ediția specială „The Elder Scrolls V: Skyrim”. Pentru unii, acesta va fi primul joc al minunatului RPG de acțiune și pentru unii, va fi al unsprezecelea, dar, cu cât de complexă și implicată este lumea Skyrim, toată lumea are nevoie de ajutor din când în când.

Acest ghid va acoperi numai linia principală de căutare, astfel încât cantitatea uriașă de cereri secundare pe care le veți întâlni de-a lungul călătoriei dvs. în Skyrim nu va fi listată aici. Din căutarea principală, există într-adevăr două fire care se întrepătrund oarecum. Primul fir, care va fi acoperit în acest ghid și este punctul central al căutării principale este întoarcerea Dragonilor la Skyrim și ascensiunea ta ca Dragonborn. Există, de asemenea, povestea Războiului Civil Skyrim, pe care o considerăm secundară întoarcerii dragonilor, ca atare, vom acoperi acel fir doar întrucât se suprapune cu revenirea povestirii dragonilor.


unbound

Jocul începe cu tine călărind în spatele unui vagon. Ești legat și, din motive necunoscute, ai fost catalogat drept criminal. Destinația ta este Helgen, unde vei fi executat pentru crime împotriva Imperiului sau ceva de genul acesta. Odată ce ajungi să fii executat, tot iadul se dezlănțuie când ajunge un dragon și începe să atace Garnizoana Imperială.

Aici veți avea șansa să-l urmăriți pe Hadvar Soldatul Imperial sau pe Ralof al Mantilor de Furtună. Singurul lucru pe care îl afectează cu adevărat este cine te vei lupta la ieșirea din Helgen. Dacă alegeți Hadvar, veți lupta cu Stormcloaks, dacă alegeți Ralof, veți lupta cu Imperiali.

Aceasta este o misiune tutorial, așa că trebuie doar să urmați instrucțiunile de pe ecran și în curând vă veți găsi afară. Odată ce vă aflați afară, veți finaliza misiunea Nelegată și veți începe misiunea Înainte de furtună.


Înaintea furtunii

Indiferent pe cine ați urmărit în Helgen, odată ce ați ieșit din caverne, vă vor spune să vă întâlniți cu vărul lor (Gerdur dacă ați mers cu Ralof, Alvor dacă ați fost cu Hadvar) în Riverwood, apoi împingeți mai departe să vorbim cu Jarl în Whiterun. Drumul către Riverwood este o întindere destul de calmă și fără evenimente. Asigurați-vă că vă opriți lângă Pietrele Guardianului și alegeți între necinstiți, războinici sau magi. Alegeți-o pe cea care se potrivește în ce clasă intenționați să vă specializați și veți primi un bonus care vă va ajuta.

Odată ce ai ajuns acolo, urmează-ți marcajul de căutare fie la Gerdur, fie la Alvor și te vor conecta cu niște swag. De asemenea, alocați-vă timp pentru a vă antrena acolo cu Fierăria, deoarece Fierărirea este cea mai bună modalitate de a obține unele dintre armele de calitate superioară din joc.

Simțiți-vă liber să priviți în jurul orașului și, odată ce sunteți gata să vă îndreptați spre Jarl, urmați drumul din Riverwood în direcția marcatorului de căutare către Whiterun. Porțiunea de drum dintre Riverwood și Whiterun nu este prea periculoasă, deși s-ar putea să vă întâlniți cu un Mudcrab sau cu alte animale sălbatice de nivel scăzut.

Odată ce ajungeți la porțile Whiterun, gardianul vă va spune că orașul este deschis doar celor care au afaceri oficiale chiar acum. Tot ce trebuie să faceți este să informați gardianul că Riverwood caută ajutor și el vă va deschide porțile.

Pentru a găsi Jarl, mergeți doar la imensa clădire din cel mai înalt punct al orașului. Odată ce ați intrat, informați-l pe Jarl că dragonii s-au întors și el va fi un tip și va trimite soldați la Riverwood pentru a apăra micul sat. Odată ce a făcut căutarea Înainte de furtună este marcată ca terminată și Jarl vă va cere să-l ajutați pe judecătorul său, Farengar, să cerceteze dragonii.


Bleak Falls Barrow

Farengar are nevoie de o piatră de dragon și, fiind „atât de ocupat”, are nevoie de altcineva care să o aducă pentru el. Din moment ce ești unul dintre puținii cunoscuți că întâlnește un balaur și trăiește pentru a spune povestea, el consideră că ești cel mai bun pentru treabă.

Pentru a obține o piatră de dragon, trebuie să vă îndreptați către Templul Bleak Falls. Ieșiți din Whiterun și urmați indicatorul de căutare și în curând veți fi în Bleak Falls Barrow. Pe parcurs, veți întâlni mai mult decât probabil niște spadasini și arcași bandiți. Folosiți această ocazie pentru a vă perfecționa abilitățile de luptă și pentru a continua în munții înzăpeziți către marcajul de căutare.

Odată ajuns acolo, intrați în Templul Bleak Falls. Nu se întâmplă o tonă lângă intrare, dar fii atent la pradă. Vor fi doi bandiți, dar nu mult. Pe măsură ce vă îndreptați mai departe, veți găsi o cameră cu o pârghie și o poartă. Nu trageți imediat maneta sau veți fi lovit cu o capcană săgeată. În schimb, priviți în partea stângă a camerei și veți vedea trei stâlpi de care aveți nevoie pentru a se potrivi cu modelul de deasupra ușii. Odată ce le-ați asortat corect, trageți maneta și poarta se va deschide.

Odată ce ați trecut prin poartă, continuați să ridicați pradă și să treceți prin pânzele de păianjen. Veți întâlni în cele din urmă pe Arvel Swift, un hoț care a fost înfrânt de un păianjen Frostbite. Deși nu a reușit să-l omoare, el a rănit-o și, odată ce ați avansat și ați terminat-o, puteți reveni și vorbi cu Arvel. O să încerce să te înșele, așa că ucide-l și ia Gheara de Aur pe care o găsești pe corp. Apoi mergeți mai departe în criptă.

Când ajungeți la axele oscilante, corectați timpul și treceți rapid peste ele. Continuați să vă îndreptați mai departe în criptă și, în cele din urmă, veți ajunge la o ușă de piatră cu simboluri și o gaură de cheie care pare că se va potrivi cu Gheara de Aur în ea. Uită-te la Gheara de Aur din inventarul tău și asortează simbolurile de pe ușă cu cele pe care le vezi pe gheară. Apoi puneți Gheara de Aur în gaura cheii și ușa se va deschide.

Veți vedea câteva gravuri strălucitoare în camera alăturată și va trebui să vă apropiați de ele. Odată ce vei face, vei învăța primul tău Cuvânt de Putere, Forță neîncetată. Va exista un fel de mini-șef sub forma unui Overlord Draugr. Pentru a-l învinge, folosiți terenul în avantajul dvs. și, dacă este posibil, folosiți un arc sau magie pentru a face față acestuia de departe.

Odată ce a murit, puteți jefui Piatra Dragonului din cadavrul său. Verificați camera pentru pradă, apoi urcați scările pentru a ieși înapoi în lumea supraterană Skyrim. Odată ce întoarceți Dragonstone la Farengar, Bleak Falls Barrow va fi marcat ca finalizat.


Dragonul se ridică

De îndată ce Bleak Falls Barrows se va finaliza, Dragon Rising va începe. Un dragon a fost văzut în afara Whiterun și Jarl își desfășoară trupele pentru a-l întâlni pe câmp. După o scurtă conversație în sala de planificare, o veți întâlni pe Irileth, comandantul de gardă al lui Jarl, în afara orașului.

Plecați din Whiterun și spre Turnul de veghe occidental. Îl vei găsi în ruine, distrus de un balaur. Irileth și unitatea ei vor sta în apropiere și, odată ce vă veți întâlni cu ei, balaurul Mirmulnir își va face apariția.

Acest dragon este un pushover în comparație cu cele pe care le veți întâlni după această căutare. Cea mai ușoară (și aproape singură) modalitate de a face față lui Mirmulnir este folosirea armelor la distanță. Dacă vă concentrați asupra unui personaj de tip războinic sau războinic, un arc este mai mult decât probabil cea mai bună armă de utilizat. Dacă ești mag, Mirmulnir este slab față de magia pe bază de gheață. Din când în când, Mirmulnir va ateriza, dar asigurați-vă că stați departe de ea. Atunci își face cele mai multe daune. Utilizând arme la distanță, poți să te întorci și să continui să tragi săgeți în afara ei, în raza de atacuri. 

Indiferent de ruta pe care o luați, continuați să vă bateți la Mirmulnir, are o mulțime de HP, dar va cădea în cele din urmă. Înrădăcinați-vă în cadavru pentru a obține o grămadă groasă de pradă, iar ea se va dezintegra, lăsându-vă cu primul vostru Suflet Dragon, pe care îl puteți folosi pentru a debloca Forța neîncetată, prima dvs. putere de Strigare.

Pentru a termina misiunea, reveniți la Jarl. El îți va spune despre Dragonborn și te va anunța că Barbii Cenușii te-au chemat. De asemenea, îți dă titlul de Thane of Whiterun, ceea ce te face o afacere destul de mare.


Calea vocii

Următoarea ta căutare activată automat după ce ai vorbit cu Jarl după ce l-ai ucis pe Mirmulnir te va duce în tundra înghețată din interiorul lui Skyrim. Aceasta ar putea fi prima voastră mare călătorie în pustia Skyrim, care este destul de inospitalieră și plină de lucruri care vor să vă omoare. Asigurați-vă că ați luat câteva obiecte de vindecare.

Mergeți în orașul Iverstead. Odată ajuns acolo, treceți prin oraș și veți găsi un pod care duce la o cărare în munți. Drumul până la High Hrothgar, casa Barbelor Cenușii, nu este prea rău, dar dacă vedeți un Troll de îngheț, încercați să rămâneți liber. Trolii de îngheț sunt extrem de puternici și la nivelul actual de experiență, probabil că veți muri.

Odată ce ajungeți la High Hrothgar, îl veți întâlni pe Arngeir, care se îndoiește de proveniența voastră ca Dragonborn. Dovediți-l greșit folosind Strigătul neîncetat al Forței pentru a-l impresiona să vă recunoască drept Dragonborn. El îți va spune istoria Barbilor Cenușii și ceea ce trebuie să faci tu ca Născut în Dragon. El te învață, de asemenea, un alt cuvânt al limbii Dragon, care consolidează și mai mult Strigătul tău neîncetat.