Găsirea folderelor Windows partajate

Cu Microsoft Windows, folderele pot fi partajate într-o rețea, astfel încât desktopurile și laptopurile să poată accesa fișierele din aceste foldere fără acces fizic la computerul unde sunt stocate folderele. Când un folder de documente sau videoclipuri este partajat, oricine are acces poate deschide, edita, salva și, eventual, șterge fișierele și folderele dacă permisiunile o permit.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Unde merg folderele partajate?

Cel mai simplu mod de a găsi o listă de partajări de rețea este să folosiți Windows Explorer.

  1. Accesați Căutarea Windows și căutați Reţea. Sau, deschideți Windows File Explorer, accesați Dosare și selectați Reţea.

  2. Selectați computerul care are folderele partajate pe care doriți să le navigați. În versiunile mai vechi de Windows, deschideți Întreaga rețea și selectați Rețeaua Microsoft Windows să vezi acțiuni.

  3. Orice partajare Windows non-administrativă setată pe acel computer apare în panoul din stânga. Dacă nu sunt afișate elemente, atunci nimic nu este partajat. Dosarele care sunt afișate în această fereastră sunt legate de folderele partajate.

Conținutul folderului este același ca pe computerul partajat. Cu toate acestea, căile folderelor pot diferi dacă persoana care a distribuit datele a ales un nume unic de partajare. De exemplu, calea MYPC Files cu bare oblice duble îndreaptă spre folderul de pe computerul MYPC, dar calea reală a folderului de pe acel computer este C: Backup 2018 Files .


Utilizați comanda Net Share

Utilizați comanda net pentru a găsi locația partajărilor de fișiere, inclusiv a partajărilor administrative. În linia de comandă, introduceți fișierul cota neta comanda pentru a afișa numele partajării care poate fi utilizat pentru a accesa partajarea plus resursa, care este locația adevărată a partajării.

Acțiunile cu semn de dolar ($) la sfârșitul numelui sunt acțiunile administrative, care nu ar trebui modificate. Rădăcina fiecărui hard disk, folderul driverului de imprimare și C: Windows sunt partajate în mod implicit ca partajări administrative. Puteți deschide partajări administrative numai prin intermediul nume + $ sintaxă cu acreditări de administrator, cum ar fi MYPC C $ sau MYPC ADMIN $.