Fișier XLW (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XLW este un fișier Excel Workspace care stochează aspectul registrelor de lucru. Nu conțin date reale ale foilor de calcul precum fișierele XLSX și XLS, dar în schimb vor restabili aspectul fizic al modului în care au fost poziționate aceste tipuri de fișiere din registrul de lucru când au fost deschise și când a fost creat fișierul XLW.

De exemplu, puteți deschide mai multe cărți de lucru pe ecran și le puteți aranja oricum doriți, apoi puteți utiliza Vizualizare > Salvați spațiul de lucru opțiunea de meniu pentru a crea fișierul XLW. Când fișierul XLW este deschis, atât timp cât fișierele din registrul de lucru sunt încă disponibile, toate se vor deschide așa cum erau când ați creat fișierul Excel Workspace.

Fișierele Excel Workspace sunt acceptate numai în versiunile mult mai vechi ale MS Excel. Edițiile mai noi ale programului stochează mai multe foi într-un singur registru de lucru, dar în versiunile mai vechi ale Excel, a fost utilizată doar o singură foaie de lucru, deci trebuie să existe o modalitate de a stoca un set de registre de lucru într-un singur spațiu.

Unele fișiere XLW sunt fișiere de lucru Excel, dar numai dacă au fost create în Excel v4. Deoarece acest tip de fișier XLW este într-un format de foaie de calcul, există rânduri și coloane de celule separate în foi care pot conține date și diagrame.


Cum se deschide un fișier XLW

Fișierele XLW, de ambele tipuri explicate mai sus, pot fi deschise cu Microsoft Excel.

Dacă sunteți pe un Mac, NeoOffice ar trebui să poată deschide fișiere Excel Workbook care utilizează extensia de fișier .XLW.

Sfat

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul XLW, dar este aplicația greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele XLW, consultați articolul nostru despre cum să modificați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier pentru făcând această schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier XLW

Nu puteți converti un fișier Excel Workspace în niciun alt format, deoarece conține doar informațiile despre locație pentru registrele de lucru. Nu există o altă utilizare pentru acest format în afară de Excel și în afară de informațiile despre aspect.

Cu toate acestea, fișierele XLW utilizate în versiunea 4 a Microsoft Excel ar trebui să poată fi convertite în alte formate de foi de calcul folosind chiar Excel. Doar deschideți fișierul cu Excel și alegeți un nou format din meniu, probabil prin Fișier > Salvare ca.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide, există șanse foarte mari să citiți greșit extensia de fișier. Ar putea fi foarte asemănător cu XLW, dar asta nu înseamnă neapărat că fișierul poate fi utilizat în MS Excel.

De exemplu, un fișier XWD partajează două din aceleași litere de extensie de fișier, chiar dacă aceste tipuri de fișiere sunt imagini. XWB este similar; fișierele cu sufixul respectiv ar putea fi fișiere audio care nu au nicio legătură cu Excel.

Dacă fișierul pe care îl aveți nu se termină de fapt în .XLW, faceți câteva cercetări despre extensia de fișier reală pentru a afla mai multe despre modul în care este utilizat și despre ce programe sunt capabile să îl deschidă / să îl convertească.