Fișier XAR (Ce este și cum să îl deschideți)

Un fișier cu extensia de fișier XAR este de obicei asociat cu formatul Extensible Archive.

macOS folosește aceste tipuri de fișiere XAR pentru instalări software (înlocuind necesitatea formatului de arhivă GZ). Extensiile browserului Safari folosesc, de asemenea, același format de fișier XAR.

Microsoft Excel utilizează formatul de fișier XAR pentru a salva documente în funcția sa de recuperare automată. Indiferent de tipul de fișier Excel utilizat în mod activ, toate fișierele deschise sunt salvate periodic și automat într-o locație implicită cu o extensie de fișier .XAR.

Fișierele XAR sunt, de asemenea, utilizate ca format de fișier implicit în software-ul de proiectare grafică Xara.


Cum se deschide un fișier XAR

Fișierele XAR care sunt fișiere de arhivă comprimate pot fi deschise cu programe populare de compresie / decompresie. Cele două favorite ale mele sunt 7-Zip și PeaZip, dar există multe altele din care să alegi. Cu 7-Zip, de exemplu, puteți face clic dreapta pe fișierul XAR și alegeți 7-Zip > Deschide arhiva să o deschidă.

Dacă un fișier XAR este un fișier de extensie de browser Safari, probabil că are atașată extensia .safariextz, deoarece browserul îl folosește pentru a identifica astfel de extensii. Pentru a utiliza un fișier XAR ca extensie de browser, trebuie mai întâi să îl redenumiți și apoi să îl deschideți .safariextz pentru al instala în Safari.

Cu toate acestea, deoarece un fișier .safariextz este într-adevăr doar un fișier XAR redenumit, îl puteți deschide cu unul dintre programele de decompresie menționate mai sus pentru a vedea conținutul acestuia. Vă rugăm să știți, totuși, că deschiderea acestui tip de fișier într-un program precum 7-Zip nu vă va permite să utilizați extensia așa cum a fost intenționată, dar veți vedea diferitele fișiere care alcătuiesc software-ul de extensie a browserului.

Produsele Xara pot deschide fișiere XAR destinate utilizării în acele programe grafice.


Cum se deschid fișierele XAR Excel

În mod implicit, ca parte a funcției sale de recuperare automată, Microsoft Excel salvează automat fișierele deschise la fiecare 10 minute în cazul unei întreruperi a curentului electric sau a unei alte opriri neașteptate a Excel.

Cu toate acestea, în loc să salvați documentul în formatul în care îl editați și în locația în care l-ați salvat, Excel folosește extensia de fișier .XAR în următorul folder:

C: Utilizatori AppData Roaming Microsoft Excel

Platforma secțiunea este denumită oricare ar fi numele dvs. de utilizator. Dacă nu sunteți sigur care este al dvs., deschideți folderul Utilizatori din Windows și uitați-vă la folderele listate - probabil că veți localiza al dvs., care este probabil numele dvs. sau prenumele complet.

Un exemplu de fișier XAR pe care l-ar putea crea Excel este ~ ar3EE9.xar. După cum puteți vedea, fișierul XAR este denumit aleatoriu, astfel încât căutarea acestuia poate fi dificilă. Fișierul este, de asemenea, ascuns și poate fi considerat un fișier de sistem protejat.

Pentru a recupera un fișier Excel care a fost salvat automat, fie căutați pe computer toate fișierele .XAR (utilizând funcția de căutare încorporată sau un instrument gratuit precum Totul), fie deschideți locația implicită pe care am arătat-o ​​mai sus pentru a găsi manual fișierele XAR .

Găsirea unui document Excel salvat automat în locația de mai sus necesită vizualizarea fișierelor ascunse și a fișierelor protejate ale sistemului de operare. Vedeți Cum pot afișa fișiere și foldere ascunse în Windows? dacă aveți nevoie de ajutor pentru a face asta.

După ce ați găsit fișierul XAR, trebuie să redenumiți extensia de fișier cu una pe care Excel o va recunoaște, cum ar fi XLSX sau XLS. Odată terminat, ar trebui să puteți deschide fișierul în Excel așa cum ați face oricare altul.

Dacă redenumirea fișierului XAR nu funcționează, puteți încerca să deschideți XAR în Excel direct folosind Deschideți și reparați opțiune lângă Deschis atunci când navigați pe computer pentru fișierul XAR.

Pentru aceasta, va trebui să vă asigurați că ați ales Toate filele de deasupra Deschis butonul.


Cum se convertește un fișier XAR

Dacă fișierul XAR este într-un format de arhivă, acesta poate fi convertit în alte formate similare, cum ar fi ZIP, 7Z, GZ, TAR și BZ2, utilizând convertorul gratuit de fișiere online FileZigZag.

După cum am menționat mai sus, cel mai bun mod de a converti un fișier XAR care a fost salvat automat în Excel este să schimbați doar extensia de fișier cu una pe care Excel o recunoaște. Dacă după ce ați salvat fișierul final în XLSX sau în alt format Excel, doriți să convertiți fișierul în alt format, conectați-l la un convertor gratuit de fișiere de documente.

Conversia unui fișier XAR folosit de un produs Xara este cel mai bine realizat prin programul care îl folosește. Acest lucru poate fi găsit în ceva de genul Fișier > Salvează ca opțiune sau într-un Export meniu.