Fișier SFPACK (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier SFPACK este un fișier SFPack Compressed SoundFont (.SF2). Este similar cu alte formate de arhivă (cum ar fi RAR, ZIP și 7Z), dar este utilizat special pentru stocarea fișierelor SF2.

Fișierele audio în format SF2 care sunt păstrate într-un fișier SFPACK sunt exemple de fișiere audio care sunt adesea utilizate în aplicații software și jocuri video.

Fișiere SFPACK.


Cum se deschide un fișier SFPACK

Fișierele SFPACK pot fi deschise cu programul portabil SFPack al Megota Software prin intermediul Fișier > Adăugați fișiere ... meniul. Programul va despacheta fișierele audio SF2 care sunt stocate în fișierul SFPACK.

Acest program se descarcă într-o arhivă ZIP cu alte trei fișiere. După ce extrageți fișierele din descărcare, programul SFPack este cel numit SFPACK.EXE.

Programul SFPack ar trebui să fie tot ce aveți nevoie, dar dacă nu funcționează, este posibil să puteți deschide fișierul SFPACK cu un instrument general de extragere a fișierelor, cum ar fi 7-Zip sau PeaZip.

Odată ce ați extras fișierul SF2 din fișierul dvs. SFPACK, îl puteți deschide cu SONAR din Cakewalk, KONTAKT de la Native Instruments, MuseScore și, eventual, Reciclarea Propellerhead. Deoarece un fișier SF2 se bazează pe formatul WAV, este posibil ca orice program care deschide fișiere WAV să poată deschide fișiere SF2 (dar poate doar dacă redenumiți fișierul în .WAV).

Este posibil să aveți un fișier SFPACK care este utilizat într-un scop complet diferit, complet fără legătură cu fișierele SoundFont. Un lucru pe care îl puteți face este să îl deschideți cu un editor de text pentru a vedea dacă există un fel de text identificabil care vă poate ajuta să aflați ce program a fost folosit pentru a crea acel fișier SFPACK specific. Dacă puteți face acest lucru, este posibil să puteți căuta un vizualizator compatibil pentru fișier.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul SFPACK, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele SFPACK, schimbați programul implicit pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier SFPACK

Deoarece fișierele SFPACK sunt foarte similare cu alte tipuri de fișiere de arhivă, este foarte puțin probabil să puteți converti fișierul în sine într-un alt format. În plus, chiar dacă ai putea, ar putea fi convertit doar într-un alt format de arhivă, ceea ce nu ar fi de niciun folos.

Totuși, ceea ce v-ar putea interesa este conversia unui fișier SF2 (care este stocat în fișierul SFPACK) într-un alt format. Există câteva opțiuni aici, în funcție de modul în care doriți să continuați ...

  • Xtrakk ar trebui să poată converti SF2 în WAV. Un convertor audio gratuit poate converti fișierul WAV într-un format audio diferit, cum ar fi MP3
  • Polyphone acceptă exportul SF2 în SF3 (care este ca un fișier SF2, dar folosește formatul audio OGG în loc de WAV)
  • Instrumentul sfZed poate salva un fișier SF2 în SFZ
  • Extreme Sample Converter este un alt program care ar putea converti un fișier SF2