Fișier PTX (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier PTX poate fi un fișier de sesiune Pro Tools care este utilizat pentru a face referire la fișiere audio. Versiunile anterioare ale Pro Tools, versiunile 7-9, utilizează formatul PTF în același scop.

Fișierul dvs. PTX poate fi un fișier E-Transcript. Aceste fișiere sunt adesea folosite pentru a stoca transcrierile audierilor în sala de judecată și pot fi fie în format PTX, fie într-un fișier EXE autonom. Primul este utilizat în mod normal, astfel încât fișierul să poată fi trimis prin e-mail (fișierele EXE sunt de obicei blocate de serverele de e-mail).

Fișierele PaintShop Pro Texture folosesc și extensia de fișier .PTX. Acestea sunt imagini utilizate ca texturi pentru obiecte și forme în PaintShop Pro.

Un alt format de fișier care utilizează extensia PTX este formatul Pentax RAW Image. Acestea sunt fișiere de imagine brute necomprimate, neprocesate, preluate cu o cameră digitală Pentax.


Cum se deschide un fișier PTX

Fișierele PTX care sunt fișiere de sesiune Pro Tools se deschid cu Avid Pro Tools.

Când sunteți în format PTX, fișierele E-Transcript pot fi deschise cu E-Transcript Manager sau gratuit, deși în modul numai citire, cu E-Transcript Viewer. Deoarece probabil sunt fișiere text, este posibil să găsiți și un editor de text gratuit util în citirea fișierului PTX. Fișierele similare .PTZ E-Transcript Bundle pot fi deschise și cu aceste programe.

Dacă un fișier PTX este un fișier Texture Paint Shop Pro, Corel PaintShop poate fi utilizat pentru a-l deschide.

Fișierele Pentax RAW Image utilizează în mod normal extensia de fișier .PEF, dar cele în format .PTX pot fi deschise cu Windows Photos, UFRaw și software-ul inclus cu o cameră Pentax.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul PTX, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere PTX, consultați articolul nostru despre cum să modificați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier făcând această schimbare în Windows.

Dacă niciunul dintre aceste programe nu vă va deschide fișierul, este posibil să citiți greșit extensia de fișier. Consultați secțiunea din partea de jos a acestei pagini pentru mai multe detalii.


Cum se convertește un fișier PTX

Un fișier PTX de sesiune Pro Tools poate fi convertit în formatul PTF mai vechi utilizând software-ul Pro Tools, dar acest lucru va elimina orice caracteristici care sunt acceptate numai în formatul PTX mai nou. Acest lucru se poate face prin Fișier > Salvați copierea sesiunii meniu.

Amintiți-vă că fișierele de sesiune Pro Tools nu sunt de fapt fișiere audio; doar referințe la fișierele audio utilizate cu Pro Tools. Aceasta înseamnă că nu puteți converti direct PTX în MP3 sau în orice alt format audio.

Dacă un fișier E-Transcript sau un fișier Texture Paint Shop Pro care este în format PTX poate fi convertit într-un alt format, este posibil să se facă prin intermediul software-ului respectiv menționat mai sus.

Versiunea gratuită a convertorului de imagini Pixillion al NCH Software ar trebui să poată converti fișierele Pentax RAW Image care utilizează formatul PTX. O altă modalitate de a face acest lucru, dacă doriți ca fișierul PTX să fie un fișier PDF, este să utilizați un convertor PTX online.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Unele fișiere par a fi fișiere PTX, deoarece extensiile lor de fișiere sunt similare, dar ar putea fi în schimb într-un format de fișier complet diferit. Dacă da, veți avea nevoie de un alt program pentru a-l deschide.

Câteva exemple includ fișierele PCX, PPTX, PPT, PTG (PowerTeacher Gradebook Configuration), PTM (MapPoint Map), PTB (Power Tab) și PXL (Pocket Excel).