Fișier PPSX (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier PPSX este un fișier Microsoft PowerPoint Slide Show. Acesta servește ca o actualizare a PPS, un format utilizat în același scop în versiunile MS Office 2007 și anterioare.

Aceste fișiere se deschid direct la prezentare deoarece sunt menite să fie utilizate doar pentru prezentarea prezentării de diapozitive. Fișierele PowerPoint care se deschid direct în modul de editare sunt salvate cu extensia PPTX.

Fișierele PPSX folosesc XML și ZIP pentru a organiza și comprima diferitele părți ale fișierului, la fel ca formatele de fișiere Microsoft DOCX și XLSX.


Cum se deschide un fișier PPSX

PowerPoint Viewer gratuit Microsoft poate deschide unul dacă trebuie doar să vizualizați prezentarea și să nu faceți nicio editare. Desigur, și PowerPoint funcționează, atât pentru vizualizare, cât și pentru editare, la fel ca instrumentul gratuit PowerPoint online de la Microsoft.

Dacă utilizați o versiune de PowerPoint mai veche decât 2010, puteți deschide fișierul PPSX numai dacă este instalat pachetul de compatibilitate Microsoft Office.

Deoarece fișierul se deschide în modul de prezentare în locul ecranului destinat editării, nu puteți doar să faceți dublu clic sau să atingeți dublu fișierul pentru a-l edita cu PowerPoint. În schimb, trebuie mai întâi să deschideți programul și apoi să utilizați Fișier pentru a căuta fișierul. Apoi, îl puteți edita la fel ca și fișierele PPTX sau orice alt fișier PowerPoint.

Prezentarea gratuită WPS Office și LibreOffice Impress pot deschide și fișiere PPSX. OpenOffice Impress acceptă și formatul, dar poate fi necesar să deschideți mai întâi programul, apoi să alegeți opțiunea „Microsoft PowerPoint 2007 XML” atunci când căutați fișierul.

Deși nu este gratuit (dar există o opțiune de încercare), Ability Office este un alt program care acceptă acest format.


Cum se convertește un fișier PPSX

Utilizarea unuia dintre vizualizatorii sau editorii gratuiți de mai sus vă permite să convertiți un PPSX în PPTX, PDF, SWF, GIF și multe alte formate. Unele dintre aceste formate pot fi văzute doar dintr-un Export meniul, nu cel obișnuit Salvare ca meniu.

De exemplu, PowerPoint poate exporta un fișier PPSX în MP4 sau WMV prin Fișier > Export > Creați un videoclip meniu.

Un convertor gratuit de fișiere este un alt mod prin care puteți converti fișierul într-un format nou. Acestea sunt utile dacă nu aveți niciunul dintre programele menționate mai sus. Zamzar, DocsPal și CoolUtils.com sunt convertoare online care pot salva fișierul în formate precum PPT, DOCX, PNG și JPG.

Deoarece cele două formate sunt atât de similare, poate fi la fel de ușor ca schimbarea extensiei de fișier din .PPSX în .PPTX pentru a trata fișierul ca un fișier PPTX. Cu toate acestea, deoarece modificarea extensiei de fișier nu convertește de fapt fișierul, este posibil ca unele programe să nu-l recunoască ca fișier de prezentare valid.