Fișier OVA (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier .OVA este cel mai probabil un fișier Open Virtual Appliance, numit uneori un fișier Open Virtual Application sau un fișier Open Virtualization Format Archive. Sunt folosite de programele de virtualizare pentru a stoca diferite fișiere asociate cu o mașină virtuală (VM).

Un fișier Open Virtual Appliance este stocat în Open Virtualization Format (OVF) ca o arhivă TAR. Unele dintre fișierele pe care le-ați putea găsi includ imagini de disc (cum ar fi VMDK-uri), un fișier text bazat pe descriptorul OVF XML, fișiere ISO sau alte resurse, fișiere de certificate și un fișier manifest MF.

Deoarece formatul OVF este un standard, acesta poate fi utilizat de un program de mașină virtuală pentru a exporta fișierele de date VM, astfel încât să poată fi importat într-o altă aplicație. VirtualBox, de exemplu, poate exporta una dintre VM-urile sale într-un pachet de arhivă cu extensia de fișier .OVA care include un fișier OVF și VMDK.

Fișiere OVA.

Fișierele Octava Musical Score folosesc și extensia de fișier OVA pentru partituri muzicale create cu programul Octava. Opțiunile de formatare a scorurilor, cum ar fi bare, personal și note sunt stocate în fișierul OVA.

Alți termeni tehnologici folosesc și abrevierea OVA, dar niciunul dintre ei nu are nicio legătură cu formatele de fișiere de pe această pagină. Câteva exemple includ Outlook Voice Access, Original Video Animation și Office Validation Assistant.


Cum se deschide un fișier OVA

VMware Workstation și VirtualBox sunt două aplicații de virtualizare care pot deschide fișiere OVA.

Unele alte programe similare care acceptă OVF includ instrumentul OVF VMware, IBM SmartCloud, Microsoft System Center Virtual Machine Manager și Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2).

Deoarece fișierele OVA sunt arhive care conțin alte date, puteți extrage conținutul sau le puteți naviga cu un program de dezarhivare a fișierelor, cum ar fi 7-Zip.

Octava deschide fișiere OVA care sunt fișiere Octava Musical Score.


Cum se convertesc fișiere OVA

Există puține motive pentru a converti un fișier OVA real, dar mai multe motive pentru care ați putea dori să convertiți unul sau mai multe fișiere din interiorul arhivei OVA. Rețineți acest lucru atunci când decideți în ce format doriți să ajungă mașina virtuală.

De exemplu, nu este nevoie să convertiți un fișier OVA în OVF sau VMDK pentru a scoate acele fișiere din arhivă. În schimb, îl puteți extrage din fișierul OVA folosind unul dintre programele de dezarhivare a fișierelor menționate mai sus.

Același lucru este valabil dacă doriți să convertiți fișierul VMDK în Hyper-V VHD; nu puteți converti doar arhiva OVA în VHD. În schimb, trebuie să extrageți fișierul VMDK din fișierul OVA și apoi să convertiți VMDK în VHD folosind un program precum Microsoft Virtual Machine Converter.

Pentru a converti un fișier OVA pentru a fi utilizat cu VMware Workstation este la fel de ușor ca exportul VM într-un fișier OVA. Apoi, în VMware, utilizați Fișier > Deschis meniul pentru a căuta fișierul OVA, apoi urmați instrucțiunile din VMware Workstation pentru a configura noua VM.

Dacă programul VM pe care îl utilizați nu exportă într-un fișier OVA, VMware poate deschide în continuare alte conținuturi legate de VM, cum ar fi fișiere OVF.

Fișierele QCOW2 sunt fișiere QEMU Copy On Write Version 2 Disk Image care sunt similare cu alte fișiere de pe hard disk-ul mașinii virtuale. Consultați acest tutorial la Edoceo pentru a afla cum să convertiți fișierul OVA în QCOW2 pentru utilizare cu QEMU.

S-ar putea să căutați, de asemenea, un convertor OVA în ISO, dar ar fi mai potrivit să convertiți fișierele hard diskului virtual (care se află în arhiva OVA) într-un format de imagine (la fel ca exemplul VHD de mai sus), care este în afara domeniul de aplicare al acestui articol.

Instrumentul VMware OVF este un instrument din linia de comandă care vă permite să importați și să exportați fișiere OVA către și de la alte produse VMware. VMware vCenter Converter funcționează și el.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, verificați de două ori dacă aveți de-a face cu un fișier care se termină cu „.OVA”. Nu este întotdeauna cazul, deoarece este ușor să confundați formatele de fișiere care utilizează extensii de fișiere scrise în mod similar.

De exemplu, OVR și OVP sunt ambele scrise aproape exact ca OVA, dar sunt în schimb fișiere Overlay utilizate cu un program numit The Overlay Maker. Încercarea de a deschide oricare format de fișier cu instrumentele de virtualizare menționate mai sus nu vă va duce nicăieri.

Similar fișierelor Octava Musical Score sunt fișiere Overture Musical Score care utilizează extensia de fișier OVE. Ar fi ușor să confundați aceste două formate de fișiere, dar acesta din urmă funcționează numai cu aplicația Overture.