Fișier MPEG (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier MPEG (pronunțat ca „em-peg”) este un fișier video Moving Picture Experts Group.

Videoclipurile în acest format sunt comprimate folosind compresia MPEG-1 sau MPEG-2. Acest lucru face ca fișierele MPEG să fie populare pentru distribuția online - pot fi transmise în flux și descărcate mai repede decât alte formate video.

Formatul MPEG poate păstra datele comprimate la o rată atât de mare, deoarece, în loc să păstreze fiecare cadru al videoclipului, stochează doar modificările care apar între fiecare cadru.

Fișiere MPEG.


Informații importante despre MPEG

„MPEG” nu vorbește doar despre o extensie de fișier (cum ar fi .MPEG), ci și despre un fel de compresie.

Un anumit fișier poate fi un fișier MPEG, dar nu utilizează de fapt extensia de fișier MPEG. Un fișier video sau audio MPEG nu trebuie neapărat să utilizeze extensia de fișier MPEG, MPG sau MPE pentru ca acesta să fie considerat MPEG.

De exemplu, un fișier video MPEG2 poate utiliza extensia de fișier MPG2 în timp ce fișierele audio comprimate cu codecul MPEG-2 folosesc de obicei MP2. În mod obișnuit se vede un fișier video MPEG-4 care se termină cu extensia de fișier MP4. Ambele extensii de fișiere indică un fișier MPEG, dar nici una nu folosește de fapt extensia de fișier .MPEG.

Unele alte standarde MPEG includ MPEG-7 (Multimedia Content Description Interface), MPEG-MAR (Mixed and Augmented Reality Reference Model) și MPEG-DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP).


Cum se deschide un fișier MPEG

VLC Redarea unui fișier MPG.

Fișierele care au de fapt extensia de fișier .MPEG pot fi deschise cu multe playere media multi-format diferite, cum ar fi Windows Media Player, VLC, QuickTime, iTunes și Winamp.

Unele programe comerciale care acceptă redarea fișierelor .MPEG includ Roxio Creator NXT Pro, CyberLink PowerDirector și CyberLink PowerDVD.

Câteva dintre aceste programe pot deschide și fișiere MPEG1, MPEG2 și MPEG4. VLC, în special, este cunoscut pentru suportul pentru o gamă largă de formate de fișiere audio și video.

Dacă programul pe care doriți să îl deschideți fișierul MPEG nu se lansează când faceți dublu clic pe fișier, încercați mai întâi să deschideți programul și să îl utilizați Fișier > Deschis meniu (sau ceva similar) pentru a căuta fișierul MPEG. De asemenea, puteți modifica programul implicit pe care Windows îl folosește pentru a deschide fișierul.


Cum se convertește un fișier MPEG

Conversia MPG în MP3 cu FileZigZag.

Cel mai bun pariu pentru conversia unui fișier MPEG este să căutați în această listă de programe gratuite de conversie video și servicii online pentru a găsi unul care acceptă fișiere MPEG. Orice convertor video este un exemplu.

Zamzar este un convertor MPEG online gratuit care rulează într-un browser web pentru a converti MPEG în MP4, MOV, AVI, FLV, WMV și alte formate video, inclusiv formate audio precum MP3, FLAC, WAV și AAC.

FileZigZag este un alt exemplu de convertor de fișiere online și gratuit care acceptă formatul MPEG.

Dacă doriți să înregistrați un MPEG pe un DVD, puteți utiliza Freemake Video Converter. Încărcați fișierul MPEG în acel program și alegeți Pentru DVD pentru a arde video direct pe un disc sau pentru a crea un fișier ISO din acesta.

Dacă aveți un videoclip MPEG mai mare pe care trebuie să îl convertiți, este mai bine să utilizați unul dintre programele pe care trebuie să le instalați pe computer. În caz contrar, poate dura ceva timp să încărcați videoclipul pe un site precum Zamzar sau FileZigZag - și apoi trebuie să descărcați fișierul convertit înapoi pe computer, ceea ce ar putea dura și o perioadă.


Mai multe informații despre MPEG

chiariglione.org

Există multe formate de fișiere diferite care ar putea utiliza compresia MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3 sau MPEG-4 pentru a stoca audio și / sau video. Puteți citi mai multe despre aceste standarde specifice pe pagina MPEG Wikipedia.

Ca atare, aceste fișiere comprimate MPEG nu folosesc extensia de fișiere MPEG, MPG sau MPE, ci una cu care probabil sunteți mai familiarizat. Unele tipuri de fișiere audio și video MPEG includ MP4V, MP4, XVID, M4V, F4V, AAC, MP1, MP2, MP3, MPG2, M1V, M1A, M2A, MPA, MPV, M4A și M4B.

Dacă urmați aceste legături, puteți vedea că fișierele M4V, de exemplu, sunt fișiere video MPEG-4, ceea ce înseamnă că aparțin standardului de compresie MPEG-4. Nu folosesc extensia de fișier MPEG, deoarece au o utilizare specifică cu produsele Apple și, prin urmare, sunt mai ușor de identificat cu extensia de fișier M4V și se pot deschide cu programe care sunt atribuite să utilizeze acel sufix specific. Cu toate acestea, acestea sunt încă fișiere MPEG.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Poate deveni destul de confuz atunci când aveți de-a face cu codecuri de fișiere audio și video și cu extensiile de fișiere corespunzătoare. Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu sugestiile de mai sus, este posibil să citiți greșit extensia de fișier sau să nu înțelegeți complet cu ce fel de fișier MPEG aveți de-a face.

Să folosim din nou exemplul M4V. Dacă încercați să convertiți sau să deschideți un fișier video MPEG pe care l-ați descărcat prin iTunes Store, probabil că folosește extensia de fișier M4V. La prima vedere, ați putea spune că încercați să deschideți un fișier video MPEG pentru că este adevărat, dar este de asemenea adevărat că fișierul video MPEG pe care îl aveți este un videoclip protejat care poate fi deschis doar dacă computerul dvs. este autorizat să redea. fișierul.

Cu toate acestea, a spune că aveți doar un fișier video generic MPEG pe care trebuie să îl deschideți nu înseamnă neapărat mult. Ar putea fi M4V, așa cum am văzut, sau ar putea fi ceva complet diferit, cum ar fi un MP4, care nu are aceeași protecție de redare ca fișierele M4V.

Ideea aici este să acordați o atenție deosebită ceea ce spune extensia de fișier. Dacă este un MP4, tratați-l ca atare și folosiți un player MP4, dar asigurați-vă că faceți același lucru pentru orice altceva aveți, indiferent dacă este un fișier audio sau video MPEG.