Fișier MP4 (Ce este și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier MP4 este un fișier video MPEG-4.
  • Jucați unul cu playerul media preferat sau încercați VLC-ul gratuit.
  • Convertiți în alte tipuri de video, cum ar fi MOV, AVI etc., cu un instrument precum Freemake Video Converter.

Acest articol explică ce este un fișier video MP4, cum să redați și să editați unul și să convertiți unul în alte formate video care ar putea funcționa puțin mai bine pe dispozitivul dvs.


Ce este un fișier MP4?

Un fișier cu extensia de fișier MP4 este o abreviere pentru un fișier video MPEG-4, care este un format de fișier comprimat care poate conține nu numai video, ci și audio și subtitrări.

Fișierele MP4 sunt de obicei văzute când descărcați un videoclip de pe internet sau utilizați un program de extragere a DVD-ului pentru a salva un DVD pe computer.

Fișierele de acest gen care au doar sunet sunt uneori salvate cu extensia .M4A.

Lifewire / Tim Liedtke 


Cum se deschide un fișier MP4

Cel mai simplu mod de a reda fișiere MP4 este să faceți dublu clic pe MP4 și să lăsați computerul să decidă ce aplicație implicită ar trebui să o deschidă. Deoarece majoritatea oamenilor au instalat deja Windows Media Player sau QuickTime, MP4 ar trebui să se deschidă automat.

Cu toate acestea, dacă niciun program nu deschide fișierul MP4, atunci probabil că nu aveți instalat un program care poate vizualiza și / sau edita fișiere MP4. Vă recomandăm să instalați unul dintre programele menționate mai sus sau playerul VLC gratuit, care este un fantastic player de fișiere MP4 care acceptă nu numai acest format video, ci și multe altele, inclusiv fișiere audio. MPlayer este un alt player MP4 gratuit.

Dacă descoperiți că playerul dvs. video preferat nu deschide fișiere MP4, poate fi necesar să instalați un codec MPEG-4. Un codec MPEG-4 este o mică piesă de software care permite computerului să recunoască fișiere MP4 și să le facă redate corect în orice player pe care îl utilizați.

X Codec Pack este o colecție complet gratuită de codecuri populare care funcționează în Windows 10, Windows 8 și Windows 7. După instalare, veți putea reda MP4, precum și aproape toate celelalte formate video populare, în playerul dvs. preferat . Aveți grijă la reclame pe acel site X Codec Pack - acestea pot părea înșelătoare ca link-uri de descărcare!

Fișierele MP4 sunt acceptate în mod implicit pe multe dispozitive mobile, cum ar fi iPad-ul Apple, iPod touch și iPhone, precum și dispozitivele Android. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să instalați o aplicație doar pentru a reda videoclipuri MP4 pe care le primiți prin text sau e-mail sau pentru a le deschide în pagini web.

O serie de programe permit, de asemenea, editarea gratuită a fișierelor MP4, cum ar fi VSDC Free Video Editor și Lightworks. Mai multe exemple de editoare MP4 includ MAGIX Movie Edit Pro, Adobe Premiere Pro și Pinnacle Studio.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MP4, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere MP4, puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier MP4

Unul dintre programele mai ușor de utilizat pentru conversiile MP4 este Freemake Video Converter. Acceptă salvarea fișierelor MP4 în formate precum MKV, FLV, AVI, 3GP și altele, inclusiv convertirea MP4-ului direct pe un disc DVD, fișier ISO sau MP3 (numai pentru audio).

O altă opțiune este utilizarea Zamzar pentru a converti MP4 în WEBM, MPG, AC3, OGG, FLAC, MOV și alte formate. Spre deosebire de un program de conversie a fișierelor MP4, acestea sunt site-uri web, ceea ce înseamnă că, deși nu trebuie să instalați niciun fel de program pentru a le utiliza, trebuie să încărcați MP4 pe site și apoi să descărcați fișierul convertit înainte de a putea utiliza aceasta.

Zamzar acceptă, de asemenea, conversiile MP4 în GIF pentru a converti un fișier video într-o imagine animată. Dacă videoclipul există online, un alt convertor precum Imgur's Video în GIF sau site-ul ezgif.com ar putea fi o opțiune mai bună.

Iată cum să salvați videoclipurile YouTube pe MP4 folosind programul VLC gratuit

Amintiți-vă că, deoarece acești convertoare funcționează online, în browserul dvs., este posibil să dureze ceva timp până când videoclipul se încarcă, deoarece majoritatea videoclipurilor au dimensiuni destul de mari. De asemenea, după ce videoclipul este convertit, trebuie să îl descărcați din nou pentru a-l recupera înapoi pe computer, ceea ce în sine nu ar putea fi nici un proces rapid.

Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu pare să funcționeze pentru dvs., există alte programe gratuite de conversie video și servicii online care ar putea funcționa mai bine, dintre care unele acceptă și editare MP4 gratuită, cum ar fi tăierea și decuparea.