Fișier MDE (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier MDE este un fișier de completare de acces compilat utilizat pentru a stoca un fișier Microsoft Access MDA în format binar (sau poate fi un fișier de completare utilizat cu software-ul de proiectare arhitecturală ArchiCAD pentru a extinde funcționalitatea programului).

Avantajele fișierelor MDE includ dimensiunea fișierului compactat, codul VBA care poate rula, dar nu poate fi modificat și posibilitatea de a edita date și de a rula rapoarte în timp ce protejează utilizatorul de accesul complet la baza de date.

Ce faceți dacă trebuie să deschideți un fișier MDE? Mai jos sunt câteva sugestii pentru a vă ajuta.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Access 2019 și 2016.


Cum se deschide un fișier MDE

Fișierele MDE pot fi deschise cu Microsoft Access și probabil și cu alte programe de baze de date. Iată cum să deschideți unul în Access 2019:

  1. Mergi la pagina Fișier > Deschis.

  2. Selectați Naviga dacă nu vedeți fișierul listat.

  3. Căutați fișierul MDE pe care doriți să îl deschideți, selectați-l, apoi alegeți Deschis.

  4. Veți fi avertizat de o potențială problemă de securitate. Dacă știți sursa fișierului, selectați Deschis, Altfel Anulare.

  5. Fișierul MDE ar trebui să fie acum deschis în Access.


Importați fișierul MDE în Excel

Microsoft Excel va importa fișiere MDE, dar aceste date vor trebui apoi salvate într-un alt format de foaie de calcul, cum ar fi XLSX sau CSV. Iată cum să importați un MDE în Excel:

  1. Deschideți sau creați o foaie de calcul nouă.

  2. selectaţi Data meniul din partea de sus a Excel și alegeți Obțineți date de la Obțineți și transformați date secţiune.

    Dacă nu vedeți această opțiune, alegeți Obțineți date externe din partea stângă a Data meniu.

  3. Selectați Din baza de date Microsoft Access, Sau Din Acces dacă vezi asta în schimb.

  4. Selectați și importați fișierul MDE.

  5. In Navigator, selectați articolele pe care doriți să le importați. Dacă aveți nevoie de mai multe fișiere, alegeți Selectați mai multe elemente.

  6. Selectați A incarca.

  7. Așteptați importul datelor.

  8. Informațiile din fișierul MDE ar trebui să fie acum în foaia de calcul Excel.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MDE, dar este aplicația greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele MDE, puteți schimba programul implicit care deschide fișierele MDE în Windows.


Cum se convertește un fișier MDE

Deși există câteva informații mai vechi despre cum să convertiți un MDE într-un MDB, Microsoft în sine nu acceptă acest proces. Există cel puțin o companie care va face conversia pentru dvs. la un cost.

Odată ce informațiile din fișierul MDE sunt în format MDB, puteți converti fișierul MDB în ACCDB sau ACCDE folosind Access.

Alternativ, puteți deschide fișierul MDE în Access și apoi copiați manual datele într-un fișier MDB nou.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă programele de mai sus nu funcționează pentru a vă deschide fișierul, este posibil să citiți greșit extensia de fișier, ceea ce înseamnă că nu aveți de fapt un fișier MDE. 

De exemplu, un fișier de sunet Amiga MED și un fișier RSView Development Project folosesc ambele extensia de fișier MED, care este într-adevăr similară cu MDE, dar nu este aceeași. Chiar dacă par că ar putea fi legate de Microsoft Access sau ArchiCAD, se deschid în schimb cu ModPlug Player și, respectiv, RSView.

Același lucru este valabil și pentru alte extensii de fișiere care ar putea suna sau să arate ca „MDE”, cum ar fi NOMEDIA. Un altul este MME, care aparține formatului Multi-Purpose Internet Mail și MDD, care ar putea fi un fișier de date de deformare a cuptorului punct sau un fișier de resurse MDict.