Fișier MDA (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier MDA este un fișier Microsoft Access Add-in utilizat pentru extinderea funcționalității programului, cum ar fi adăugarea de noi funcții și interogări. Unele versiuni anterioare ale Microsoft Access foloseau fișiere MDA ca fișiere ale spațiului de lucru.

ACCDA înlocuiește formatul MDA în cele mai noi versiuni de Microsoft Access.

Unele fișiere MDA nu sunt utilizate deloc în Access, dar în schimb ar putea fi asociate cu pianul Yamaha Clavinova sau cu software-ul Creative Technology MicroDesign ca fișier în format Area. Totuși, alte fișiere MDA pot fi fără legătură și salvate ca fișiere Meridian Data Slingshot sau fișiere Rays Media Data sau pot fi utilizate cu instrumente software numite EPICS.


Cum se deschide un fișier MDA

Marea majoritate a fișierelor MDA pe care le veți întâlni vor fi fișiere de completare Access, ceea ce înseamnă că pot fi deschise cu Microsoft Access.

Microsoft Access folosește alte formate care au un nume similar cu MDA, cum ar fi MDB, MDE, MDT și MDW. Toate aceste formate se vor deschide și în Access, dar dacă fișierul dvs. specific nu o faceți, asigurați-vă că nu citiți greșit extensia și nu este într-adevăr unul care arată doar ca un fișier .MDA, cum ar fi un MDC, MDS sau MDX fişier.

Dacă fișierul dvs. folosește cu siguranță extensia de fișier .MDA, dar nu se deschide cu Microsoft Access, poate fi un tip de fișier audio care aparține pianului Clavinova al lui Yamaha. Programul YAM player ar trebui să poată deschide acel format.

Pentru fișierele MicroDesign Area, tot ce avem este un link către site-ul web Creative Technology, dar nu știm de unde (sau dacă) puteți descărca software-ul MicroDesign. Se pare că acest format ar putea fi un tip de fișier imagine, ceea ce înseamnă că este posibil să îl redenumiți în .JPG sau .PNG și să îl deschideți cu orice vizualizator de imagini.

De asemenea, nu avem prea multe informații utile despre fișierele Meridian Data Slingshot, cu excepția faptului că au fost utilizate inițial de software-ul Meridian Data Slingshot. Compania a schimbat mâinile mult de-a lungul anilor, dar a fost achiziționată recent de Microchip Technology.

Nu avem informații despre fișierele MDA care sunt fișiere Rays Media Data.

EPICS înseamnă Fizică experimentală și sistem de control industrial, iar software-ul aferent folosește și fișiere MDA.

Având în vedere că există câteva formate posibile diferite care utilizează extensia de fișier .MDA, este posibil să aveți noroc să deschideți fișierul cu un editor de text sau cu programul HxD. Aceste aplicații deschid orice fișier ca și cum ar fi un document text, deci dacă deschiderea fișierului MDA arată un fel de informații de identificare (cum ar fi un text de antet în partea de sus a fișierului), vă poate indica în direcția programului care a fost folosit pentru a-l crea.

Într-o problemă inversă, este posibil să aveți instalat mai multe programe care deschid fișiere MDA. Dacă este adevărat și cel care le deschide în mod implicit (atunci când faceți dublu clic pe unul) nu este cel pe care doriți să le deschideți, este ușor de schimbat. Iată cum puteți schimba asocierile de fișiere în Windows.


Cum se convertește un fișier MDA

Deși există o mulțime de utilizări unice pentru fișierele MDA, nu cunoaștem niciun instrument de conversie a fișierelor care poate schimba unul într-un alt format similar.

Cel mai bun pariu este să deschideți fișierul MDA în programul corespunzător și să vedeți ce opțiuni vă oferă. Software-ul care acceptă conversiile de fișiere, în general, permite acest lucru printr-un fel de Fișier > Salvează ca or Export opțiunea de meniu.