Fișier MAT (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier MAT este cel mai probabil un fișier de comandă rapidă Microsoft Access Table care este utilizat pentru a deschide rapid un tabel fără a fi nevoie să deschideți mai întâi programul MS Access.

Programul MathWorks MATLAB folosește și fișiere MAT, dar ca un container pentru păstrarea datelor precum funcții și variabile.

Fișierele MAT pot fi utilizate în schimb în software-ul de proiectare 3D pentru a stoca lucruri precum texturi și imagini. Aceste fișiere MAT se numesc fișiere 3ds Max Materials, fișiere Vue Material sau fișiere V-Ray Materials.

Fișierele MAT nu sunt la fel ca fișierele .MATERIAL, care sunt fișiere Rigs of Rods Texture Reference utilizate cu jocul simulator 3D Rigs of Rods. Fișierele Atomic Combat Saved Game sunt un alt format de fișier care are o extensie de fișier similară .MATO, dar acele tipuri de fișiere se deschid cu Atomic Combat.


Cum se deschide un fișier MAT

Fișierele MAT care sunt fișiere Microsoft Access Shortcut pot fi create prin tragerea unui tabel din Access și pe desktop sau într-un alt folder. Microsoft Access trebuie instalat pentru a le utiliza.

MathWorks MATLAB poate deschide fișiere MAT care sunt utilizate de acel program.

Dacă fișierul dvs. MAT nu este în niciunul dintre formatele de mai sus, ar putea fi un fișier Materiale utilizat în software-ul de proiectare 3D. Autodesk's 3ds Max și E-on Vue folosesc fișiere MAT. Pluginul V-Ray al Chaos Group poate încărca fișiere MAT în software-ul 3ds Max și MAXON CINEMA.

Motorul de joc Unity poate utiliza și fișiere MAT.

Utilizați un editor de text gratuit pentru a deschide fișierul MAT dacă niciunul dintre programele de mai sus nu funcționează pentru dvs. Este posibil ca un alt program să fi creat și să fi stocat informațiile într-un fișier text simplu. Acesta nu este cazul pentru niciunul dintre cazurile de mai sus, dar ar putea fi și pentru dumneavoastră.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul MAT, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere MAT, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specifică pentru a face acest lucru schimbare în Windows.


Cum se convertește un fișier MAT

Nu există nicio modalitate de a converti un fișier de comenzi rapide pentru tabelul Microsoft Access și probabil că nu există niciun motiv pentru a dori să convertiți acest tip de fișier MAT.

Cu toate acestea, fișierele MAT care sunt utilizate în alte programe ca fișiere Materiale probabil pot fi convertite. Acest lucru este posibil posibil prin intermediul programului care folosește fișierul.

Deci, dacă doriți să convertiți un fișier MAT care este utilizat cu E-on Vue, de exemplu, ar trebui să puteți deschide fișierul din acel program și să salvați fișierul MAT deschis într-un alt format. Acest lucru este posibil în mod normal, deși a Salvare ca or Export opțiune în Fișier meniu.

Dacă doriți să convertiți fișierele 3ds Max Materials într-un format acceptat de versiunile anterioare ale software-ului, consultați aceste instrucțiuni.

MATLAB poate converti un fișier MAT în CSV. Consultați instrucțiunile de la MATLAB Answers dacă aveți nevoie de ajutor, precum și această documentație de pe csvwrite. Urmați același link Răspunsuri MATLAB pentru a căuta pe site dacă aveți nevoie de ajutor pentru a converti MAT în TXT sau un alt format bazat pe text.