Fișier KML (Ce este și cum se deschide unul)

Ce să știți

  • Un fișier KML este un fișier de limbaj de marcare a cheii.
  • Deschideți unul cu Google Earth, Merkaartor sau Marble.
  • Convertiți în KMZ, CSV, GPX și altele cu unele dintre aceleași programe sau MyGeodata.

Acest articol descrie ce sunt fișierele KML, cum puteți deschide unul și ce programe pot converti unul într-un format care funcționează cu alte programe.


Ce este un fișier KML?

Un fișier cu extensia de fișier .KML este un fișier Keyhole Markup Language. Fișierele KML folosesc XML pentru a exprima adnotarea și vizualizarea geografică, stocând locații, suprapuneri de imagini, legături video și informații de modelare precum linii, forme, imagini 3D și puncte.

Diverse programe software geospațiale utilizează fișiere KML, deoarece scopul este de a pune datele într-un format pe care alte programe și servicii web îl pot utiliza cu ușurință. Aceasta a inclus Keyhole Earth Viewer de la Keyhole, Inc. înainte ca Google să achiziționeze compania în 2004 și să înceapă să utilizeze formatul cu Google Earth.


Cum se deschid fișiere KML

Google Earth a fost primul program care a putut vizualiza și edita fișiere KML și este încă unul dintre cele mai populare moduri de a deschide fișiere KML online. Cu pagina web deschisă, utilizați elementul de meniu Locațiile mele (pictograma marcaj) pentru a încărca un fișier KML de pe computer sau din contul Google Drive.

Google Earth rulează numai în browserul web Chrome. Dacă doriți să utilizați Google Earth fără a utiliza Google Chrome, puteți descărca Earth Pro pentru Windows, Mac sau Linux (utilizați Fișier> Deschideți ... meniu pentru a deschide un fișier KML în versiunea desktop).

ArcGIS, Merkaartor, Blender (cu plug-in-ul Google Earth Importer), Global Mapper și Marble pot deschide și fișiere KML.

Puteți deschide fișiere KML și cu orice editor de text, deoarece acestea sunt într-adevăr fișiere XML cu text simplu. Puteți utiliza orice editor de text, cum ar fi Notepad în Windows sau dintr-un editor de text gratuit. Cu toate acestea, acest lucru vă va permite doar să vedeți versiunea text, care include coordonate și, eventual, referințe de imagine, unghiuri de înclinare a camerei, marcaje de timp etc.


Cum se convertește un fișier KML

Versiunea online a Google Earth este o modalitate ușoară de a converti fișiere KML în KMZ sau invers. Cu fișierul deschis în Locurile mele, utilizați butonul meniu pentru a salva fișierul pe computerul dvs. ca KMZ sau utilizați celălalt meniu (cele trei puncte stivuite vertical) pentru a exporta KMZ în KML.

Pentru a salva un fișier KML într-un fișier ESRI Shapefile (.SHP), GeoJSON, CSV sau GPX, puteți utiliza site-ul web MyGeodata Converter. Un alt convertor KML în CSV poate fi obținut la ConvertCSV.com.

MyGeodata Converter este gratuit numai pentru primele trei conversii. Puteți primi trei gratuit în fiecare lună.

Dacă doriți să convertiți un fișier KML într-un strat ArcGIS, urmați acel link pentru mai multe informații.

Dacă doriți să convertiți fișierul KML în XML, nu trebuie să efectuați o conversie. Deoarece formatul este de fapt XML (fișierul folosește doar extensia de fișier .KML), puteți redenumi .KML în .XML pentru a-l deschide în vizualizatorul dvs. XML.

Puteți importa și un fișier KML direct în Google Maps. Acest lucru se face prin pagina dvs. Google My Maps atunci când adăugați conținut la un nou strat de hartă. Cu harta deschisă, alegeți Import în orice strat pentru a încărca un fișier KML de pe computer sau Google Drive. Puteți crea un nou strat cu Adăugați un strat butonul.


Mai multe informații despre formatul KML

Fișierele KMZ și ETA sunt ambele fișiere Google Earth Placemark. Cu toate acestea, fișierele KMZ sunt doar fișiere ZIP care conțin un fișier KML și orice alte resurse, cum ar fi imagini, pictograme, modele, suprapuneri etc. Fișierele ETA au fost utilizate de Earth Viewer și versiunile anterioare ale Google Earth.

Începând cu 2008, KML face parte dintr-un standard internațional al Open Geospatial Consortium, Inc. Specificația completă KML poate fi văzută pe pagina de referință KML a Google.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă tot nu reușiți să deschideți sau să convertiți fișierul cu programele menționate mai sus, este posibil să citiți greșit extensia de fișier. Este posibil să aveți de-a face cu un fișier care nu are nicio legătură cu formatul KML.

Un alt format de date geografice interschimbabile este Geography Markup Language, dar utilizează extensia de fișier .GML scrisă în mod similar.

Fișierele KMR nu sunt deloc legate și sunt în schimb fișiere KnowledgeMill Link utilizate de pluginul Microsoft Outlook KnowledgeMill Filer.

Un alt format de fișier pe care s-ar putea să îl confundați cu KML este Korg Trinity / Triton Keymap sau Mario Kart Wii Course Description, ambele folosind extensia de fișier .KMP și deschise cu Awave Studio și respectiv KMP Modifier de la FMJ-Software.

Fișierele LMK sunt ușor de confundat și cu fișierele KML, dar sunt fișiere Sothink Logo Maker Image pe care le puteți deschide cu Logo Maker de la Sothink.