Un fișier cu extensia de fișier INDD este un fișier Document InDesign care este cel mai frecvent creat și utilizat în Adobe InDesign. Fișierul stochează conținutul paginii, informații de formatare, fișiere și multe altele.
InDesign folosește aceste fișiere atunci când produce ziare, cărți, broșuri și alte machete profesionale.
Unele fișiere InDesign Document pot utiliza doar trei litere în extensia de fișier, ca .IND, dar sunt încă în același format.
Fișiere INDD.
Fișierele IDLK sunt fișiere InDesign Lock care sunt generate automat atunci când fișierele INDD sunt utilizate în InDesign. Sunt similare cu fișierele INDD, dar sunt menite să fie fișiere șablon InDesign, care sunt utilizate atunci când doriți să creați mai multe pagini formatate în mod similar.
Cum se deschide un fișier INDD
Adobe InDesign este software-ul principal utilizat pentru a lucra cu fișiere INDD. Cu toate acestea, puteți vizualiza unul cu Adobe InCopy și QuarkXPress (cu pluginul ID2Q).
WeAllEdit este un alt vizualizator la care vă puteți înscrie pentru a vizualiza și a face modificări la un fișier INDD prin intermediul site-ului lor web. Cu toate acestea, acesta nu este gratuit.
InDesign acceptă nu numai INDD și INDT, ci și InDesign Book (INDB), QuarkXPress (QXD și QXT), InDesign CS3 Interchange (INX) și alte formate de fișiere InDesign precum INDP, INDL și IDAP. De asemenea, puteți utiliza un fișier JOBOPTIONS cu acest program.
Cum se convertește un fișier INDD
Utilizarea unui vizualizator INDD sau a unui editor de sus vă va permite să convertiți fișierul INDD într-un alt format, dar, după cum veți vedea mai jos, unele conversii necesită un pic mai mult de lucru.
Cel mai obișnuit tip de fișier pentru a converti un fișier INDD este PDF. Atât InDesign, cât și WeAllEdit pot face asta.
De asemenea, în cadrul InDesign, sub Fișier > Export meniul, este opțiunea de a exporta fișierul INDD în JPG, EPS, EPUB, SWF, FLA, HTML, XML și IDML. Puteți alege în ce format să convertiți fișierul INDD schimbând opțiunea „Salvați ca tip”.
Dacă convertiți INDD în JPG, veți vedea că există câteva opțiuni personalizate din care puteți alege, de exemplu, dacă exportați doar o selecție sau întregul document. De asemenea, puteți modifica calitatea și rezoluția imaginii. Consultați ghidul de format Adobe în Export în JPEG pentru a înțelege opțiunile.
De asemenea, puteți converti fișierul INDD într-un format Microsoft Word, cum ar fi DOC sau DOCX, dar diferențele de formatare vor face ca rezultatul să pară puțin dezactivat. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți acest lucru, ar trebui mai întâi să exportați INDD în PDF (utilizând InDesign) și apoi să conectați acel PDF într-un convertor PDF în Word pentru a finaliza conversia.
InDesign nu are o opțiune specifică de export INDD către PPTX pentru utilizarea documentului cu PowerPoint. Cu toate acestea, similar cu cele explicate mai sus pentru modul de utilizare a fișierului cu Word, începeți prin exportarea acestuia în PDF. Apoi, deschideți fișierul PDF cu Adobe Acrobat și utilizați Acrobat's Fișier > Salvați ca altele > Prezentare Microsoft PowerPoint meniul pentru a-l salva ca fișier PPTX.
Dacă aveți nevoie ca fișierul PPTX să fie într-un alt format MS PowerPoint, cum ar fi PPT, puteți utiliza PowerPoint în sine sau un convertor gratuit de documente pentru a converti fișierul.
iXentric SaveBack convertește INDD în IDML dacă trebuie să utilizați fișierul în InDesign CS4 și mai nou. Fișierele IDML sunt fișiere Adobe InDesign Markup Language comprimate ZIP care utilizează fișiere XML pentru a reprezenta documentul InDesign.
Dacă sunteți pe un Mac, fișierul poate fi convertit în PSD pentru utilizare în Adobe Photoshop. Cu toate acestea, nu puteți face acest lucru cu InDesign sau cu oricare dintre celelalte programe menționate mai sus. Consultați Cum se salvează fișiere InDesign ca fișiere Photoshop stratificate pentru informații despre un script Mac care poate face acest lucru.
S-ar putea să puteți repara un fișier INDD corupt cu Stellar Phoenix InDesign Repair. Ar trebui să vă ajute să recuperați straturile, textul, obiectele, marcajele, hyperlinkurile și altele asemenea.
Încă nu puteți deschide fișierul?
Dacă niciunul dintre programele menționate mai sus nu vă permite să deschideți fișierul pe care îl aveți, este posibil să fie într-un alt format și să arate doar ca un fișier INDD.
De exemplu, PDD și IDX împărtășesc unele dintre aceleași litere de extensie de fișier, dar sunt în formate de fișiere complet diferite. Doar pentru că par similare cu INDD nu înseamnă neapărat că pot fi deschise cu aceleași programe.
S-ar putea da multe alte exemple, dar ideea este aceeași: asigurați-vă că extensia de fișier se citește de fapt ca „INDD” și nu doar ceva care arată similar sau partajează unele dintre aceleași litere de extensie de fișier.
Dacă nu aveți un fișier INDD, căutați extensia reală pentru fișierul dvs. pentru a afla mai multe despre formatul său și despre programul (programele) care îl poate deschide.