Fișier HFS (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier HFS este un fișier HFS Disk Image. HFS înseamnă sistemul de fișiere ierarhic și este sistemul de fișiere utilizat pe un computer Mac pentru a descrie modul în care trebuie structurate fișierele și folderele.

Un fișier HFS, atunci, organizează datele în același mod, cu excepția faptului că toate fișierele sunt conținute într-un singur fișier cu extensia de fișier .HFS. Uneori sunt văzuți stocate în fișiere DMG.

Fișierele HFS sunt similare cu alte fișiere de imagine pe disc, deoarece sunt utilizate pentru a stoca și organiza o mulțime de date într-un singur fișier gestionabil, care poate fi ușor transferat și deschis în voie.

HFS este, de asemenea, abrevierea unui server web gratuit numit HTTP File Server, dar fișierele HFS nu au neapărat nimic de-a face cu acel software de server.


Cum se deschide un fișier HFS

Puteți deschide fișiere HFS pe un computer Windows cu orice program popular de compresie / decompresie. Două dintre preferatele noastre sunt 7-Zip și PeaZip, ambele putând decomprima (extrage) conținutul unui fișier HFS.

HFSExplorer este un alt mod prin care puteți deschide un fișier HFS pe Windows. Acest program chiar permite utilizatorilor Windows să citească hard disk-uri formatate pe Mac care utilizează sistemul de fișiere HFS.

Mac OS X 10.6.0 și versiunile mai noi pot citi în mod nativ fișiere HFS, dar nu le pot scrie. O modalitate de a evita această limitare este de a utiliza un program precum FuseHFS. Dacă redenumiți fișierul .HFS pe un Mac în .DMG, sistemul de operare ar trebui să monteze imediat fișierul ca disc virtual când îl deschideți.

Utilizatorii Linux ar trebui să poată redenumi fișierul .HFS, astfel încât să aibă extensia de fișier .DMG și apoi să-l monteze cu aceste comenzi (înlocuind numele căilor cu propriile informații):

mkdir / mnt / img_name
mount /path_to_image/img_name.dsk / mnt / img_name -t bucla hfs -o

Deși este puțin probabil cu fișierele HFS de pe computer, este posibil ca mai multe programe pe care le-ați instalat să accepte formatul, dar cel setat ca program implicit nu este cel pe care doriți să îl utilizați. Dacă da, vedeți cum să modificați asocierile de fișiere din Windows pentru instrucțiuni despre schimbarea programului.


Cum se convertește un fișier HFS

O mulțime de formate de fișiere pot fi convertite folosind un convertor de fișiere gratuit, dar nu știm niciunul care să poată salva un fișier HFS Disk Image în orice alt format.

Totuși, un lucru pe care l-ați putea face este să „convertiți” fișierele manual. Aceasta înseamnă doar să extrageți conținutul fișierului HFS folosind un instrument de dezarhivare a fișierelor menționat mai sus. Odată ce toate fișierele sunt stocate într-un folder, reambalează-le într-un alt format de arhivă, cum ar fi ISO, ZIP sau 7Z, utilizând unul dintre programele de compresie de mai sus.

Dacă nu încercați să convertiți fișierul HFS, ci sistemul de fișiere HFS, în alt sistem de fișiere precum NTFS, este posibil să aveți noroc cu un program precum Paragon NTFS-HFS Converter.