Fișier ESD (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier ESD este un fișier descărcat utilizând aplicația Microsoft Software Electronic Download, deci fișierul în sine este denumit fișier Windows Electronic Software Download. Stochează un fișier Windows Imaging Format (.WIM) criptat.

Este posibil să vedeți acest fișier atunci când faceți upgrade la sistemul de operare Windows. Acesta este adesea cazul atunci când descărcați un fișier de pe site-ul Microsoft pentru a instala ceva de genul Windows 10.

Alte fișiere ESD pot fi în schimb complet lipsite de legătură și pot reprezenta un fișier ExpertScan Survey Document. Acest tip este utilizat cu software-ul Expert Scan pentru a stoca anchete, formulare și / sau rapoarte.

Fișiere ESD.


Cum se deschide un fișier ESD

Fișierele ESD care provin de la Microsoft și utilizate la instalarea actualizărilor de software, nu trebuie deschise manual (cu excepția cazului în care le convertiți așa cum este descris mai jos). În schimb, Windows le folosește intern în timpul procesului de actualizare.

Acestea sunt adesea stocate împreună cu fișierele WIM (Windows Imaging Format) în folderul AppData Local Microsoft al utilizatorului, în subfolderul WebSetup Download .

Fișierele de documente ExpertScan Survey pot fi deschise cu Expert Scan, un program de la AutoData.

Alte programe pot utiliza și fișiere ESD, dar nici pentru upgrade-uri de software, nici fișiere de documente. Dacă niciuna dintre ideile de mai sus nu funcționează pentru ao deschide, este probabil că nu are niciun format. În acest moment, este probabil inteligent să încercați să utilizați un editor de text pentru a-l deschide - ar putea fi doar un document text normal, dar dacă nu, acest lucru ar putea oferi în continuare câteva informații lizibile care vă pot ajuta să identificați formatul în care se află.


Cum se convertește un fișier ESD

Wim Converter este un instrument gratuit care convertește fișierele Microsoft ESD în WIM sau SWM (un fișier WIM divizat). Programul gratuit NTLite poate salva unul și în WIM.

ESD Decrypter poate fi folosit pentru a converti un ESD în ISO. Deoarece acest program este descărcat printr-o arhivă ZIP, este posibil să aveți nevoie de un extractor de fișiere gratuit, cum ar fi 7-Zip, pentru al deschide.

ESD Decrypter este un program din linia de comandă, deci cu siguranță nu este la fel de simplu de utilizat ca un program care are o interfață cu utilizatorul. Există un fișier ReadMe.txt foarte util care vine împreună cu descărcarea, care vă va ajuta să înțelegeți cum să convertiți fișierul.

Dacă în cele din urmă căutați un mod de a porni într-un fișier ESD, urmați instrucțiunile de mai sus pentru a converti fișierul în ISO, apoi citiți Cum să ardeți un fișier ISO pe o unitate USB sau Cum să ardeți un fișier ISO pe un DVD . De asemenea, va trebui să modificați ordinea de încărcare în BIOS, astfel încât computerul dvs. să pornească pe disc sau pe unitatea flash.

Fișierele de documente ExpertScan Survey pot fi exportate în PDF utilizând software-ul Expert Scan menționat mai sus.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă niciunul dintre programele menționate mai sus nu vă ajută să vă deschideți fișierul, există șanse mari să nu aveți de-a face cu un fișier ESD, ceea ce ar putea fi cazul dacă ați citit greșit extensia de fișier.

De exemplu, fișierele EDS par a fi legate într-un fel, dar, deoarece extensiile de fișiere sunt de fapt diferite, este un bun indiciu că și formatele sunt diferite, ceea ce înseamnă că necesită programe diferite pentru a funcționa.

Dacă descoperiți că sufixul din fișierul dvs. nu citește „.ESD”, căutați extensia de fișier pentru a afla mai multe despre programele responsabile de deschiderea sau convertirea acestuia.