Fișier EPS (Ce este și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier EPS este un fișier PostScript încapsulat.
  • Deschideți unul cu EPS Viewer, Google Drive, GIMP sau Photoshop.
  • Convertiți într-o imagine precum PNG, JPG sau SVG cu aceleași programe sau Zamzar.

Acest articol explică ce sunt fișierele EPS și cum sunt diferite de alte tipuri de imagini, ce programe sunt capabile să deschidă unul și cum să le convertiți în alt format de imagine, cum ar fi PNG sau SVG.


Ce este un fișier EPS?

Un fișier cu extensia de fișier EPS este un fișier PostScript încapsulat. Acestea sunt de obicei utilizate de aplicații de desen pentru a descrie cum se produc imagini, desene sau machete. Fișierele EPS pot conține atât text, cât și grafică pentru a descrie modul în care este desenată imaginea vectorială, dar includ, de obicei, și o imagine de previzualizare bitmap „încapsulată” în interior.

EPS se bazează pe versiunile timpurii ale formatului AI. Fișierele PostScript încapsulate pot utiliza, de asemenea, extensia de fișier .EPSF sau .EPSI.


Cum se deschide un fișier EPS

Deschideți sau editați fișiere EPS cu aplicații de editare a imaginilor pe bază de vector. Cel mai probabil, alte programe rasterizează sau aplatizează fișierul EPS la deschidere, ceea ce face ca orice informație vectorială să nu poată fi modificată. Cu toate acestea, la fel ca toate imaginile, fișierele EPS pot fi întotdeauna decupate, rotite și redimensionate.

EPS Viewer, Adobe Reader și IrfanView oferă instrumente rapide și eficiente pentru deschiderea și redimensionarea fișierelor EPS pe un computer Windows. De asemenea, puteți vizualiza fișiere EPS în Windows, Linux sau macOS dacă le deschideți în OpenOffice Draw, LibreOffice Draw, GIMP, XnView MP, Okular sau Scribus.

EPS PS Viewer.

Ghostscript și Evince funcționează fie pentru Windows, fie pentru Linux, în timp ce Apple Preview, QuarkXpress și Design Science MathType sunt deschizători EPS pentru Mac, în mod specific.

Pentru a evita să descărcați un program pentru a utiliza fișierul EPS, Google Drive funcționează ca un vizualizator EPS online, deoarece funcționează în întregime online prin intermediul browserului dvs.

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Affinity Designer și Microsoft Word (prin intermediul Insera meniu) acceptă și fișiere EPS, dar acestea nu sunt gratuite.

Dacă un program cu care nu doriți să utilizați fișierul EPS, deschide fișierul când faceți dublu clic pe el, puteți schimba programul implicit pentru acea extensie de fișier.


Cum se convertește un fișier EPS

O modalitate ușoară de a converti un fișier EPS este utilizarea Zamzar. Este un convertor de fișiere gratuit care rulează în browserul dvs. pentru a converti EPS în JPG, PNG, PDF, SVG și în alte formate. FileZigZag este similar, dar convertește fișierul EPS în tipuri de fișiere document precum PPT, HTML, ODG etc.

EPS Viewer convertește EPS în JPG, BMP, PNG, GIF și TIFF. Adobe Photoshop și Illustrator pot converti un fișier EPS deschis prin intermediul lor Fișier > Salvare ca meniu.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Verificați dacă fișierul pe care îl utilizați este într-adevăr un fișier PostScript încapsulat. Este posibil să fi căutat extensia de fișier greșită, ceea ce se poate întâmpla dacă este scris foarte mult ca EPS.

De exemplu, ESP arată foarte asemănător cu EPS, dar este în schimb sufixul folosit pentru pluginuri în jocurile video The Elder Scrolls și Fallout. Cel mai probabil veți primi o eroare dacă încercați să deschideți un fișier ESP cu deschizătoarele și editorii EPS de sus.

Fișierele EPP sunt similare și sunt asociate cu mai multe formate de fișiere, dar niciuna dintre ele nu este legată de un fișier PostScript încapsulat.

Unele altele pe care le-ați putea confunda pentru acesta sunt EPM și EAP.