Fișier EPM (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier EPM este un fișier portabil media criptat. Spre deosebire de alte formate de fișiere media precum MP3, WAV, MP4 etc., fișierele în acest format nu pot fi deschise cu orice player multimedia.

EPM se poate referi în schimb la Managerul de politici de criptare, care este un program client de criptare utilizat cu software-ul de securitate Check Point pentru criptarea dispozitivelor portabile de stocare media amovibile precum unități flash, CD-uri și DVD-uri etc.

EPM este, de asemenea, un acronim pentru Oracle Enterprise Performance Management și unitatea de concentrație numită echivalenți pe milion, dar niciuna nu are nicio legătură cu formatul de fișier EPM.


Cum se deschide un fișier EPM

Fișierele EPM sunt fișiere media criptate, ceea ce înseamnă că va trebui să utilizați un anumit program pentru a reda fișierul video sau audio pe care l-ați putea avea. Din păcate, nu avem nicio informație despre cum să facem acest lucru.

Unele fișiere EPM pot fi containere pentru alte fișiere, similar cu formatul ZIP. Dacă acesta este fișierul dvs., ar trebui să puteți extrage conținutul acestuia folosind un instrument de dezarhivare a fișierului, cum ar fi 7-Zip.

De exemplu, dacă utilizați 7-Zip, faceți clic dreapta sau atingeți lung fișierul EPM, apoi alegeți opțiunea care spune 7-Zip > Deschide arhiva. Veți putea apoi să vedeți conținutul stocat în interior și să copiați fișierele dorite sau să extrageți totul dintr-o dată.

Software-ul Endpoint Media Encryption Blade deschide fișiere asociate Managerului de politici de criptare Check Point.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să îl deschidă, puteți schimba programul care deschide fișierele EPM în mod implicit în Windows.


Cum se convertește un fișier EPM

Dacă reușiți să obțineți un MP3 din fișierul EPM, puteți utiliza un convertor audio gratuit pentru al converti în alt format audio, cum ar fi WAV.

Același lucru este valabil și pentru videoclipurile criptate care sunt stocate ca fișiere EPM - un convertor video gratuit poate converti MP4-uri și alte formate similare.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă tot nu vă puteți deschide fișierul, este posibil să citiți greșit extensia de fișier. Unele fișiere au o extensie de fișier similară, chiar dacă nu se deschid cu același program.

Câteva exemple de acest lucru includ fișierele EMP, EAP, PEM, EPS, EPC, RPM, CEP, EPRT și EPUB.