Fișier EAP (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier EAP este cel mai probabil un fișier Enterprise Architect Project. Sunt create de instrumentul Computer Aided Software Engineering (CASE) de la Sparx Systems numit Enterprise Architect.

Unele fișiere EAP pot fi în schimb fișiere Adobe Photoshop Exposure. Acestea sunt utilizate pentru a stoca valorile de expunere, compensare și corecție gamma pentru imaginile Photoshop. Valorile sunt controlate în Photoshop Imagine > Ajustări > Expunere meniu.

Dacă nu se află în niciunul dintre aceste formate, ar putea fi un fișier C-more Project asociat cu software-ul de programare de la AutomationDirect.

EAP este, de asemenea, scurt pentru unii termeni tehnologici care nu au nimic de-a face cu aceste formate de fișiere, cum ar fi Extensible Authentication Protocol și alimentarea auxiliară externă.


Cum se deschide un fișier EAP

Fișierele EAP care sunt fișiere de proiect pot fi deschise cu programul Enterprise Architect de la Sparx Systems sau gratuit (dar în modul de citire numai) cu Enterprise Architect Lite.

Dacă aveți probleme cu fișierul dvs. în Enterprise Architect, consultați ghidul lor despre sarcinile de gestionare a datelor, cum ar fi repararea, compactarea sau replicarea fișierelor EAP.

Adobe Photoshop este utilizat pentru a deschide fișiere EAP dacă sunt fișiere de expunere. Acest lucru se face prin Imagine > Ajustări > Expunere meniul. Alegeți meniul mic din acel ecran și selectați Încărcați presetarea pentru a căuta fișierul.

De asemenea, puteți salva propriile setări de expunere personalizate în Photoshop prin același proces; doar alege Salvați presetarea in schimb.

Când Adobe Photoshop este instalat pentru prima dată, acesta este preîncărcat în mod implicit cu câteva fișiere EAP, numite Minus 1.0, Minus 2.0, Plus 1.0 și Plus 2.0. Acestea sunt stocate în folderul Presets Exposure din directorul de instalare al programului, ceea ce reprezintă un alt mod de a le utiliza - doar copiați-le în acest folder și reporniți programul.

În Windows, acesta este cel mai probabil calea completă:

C: Program Files Adobe Adobe Photoshop Presets Exposure

Fișierele EAP sunt, de asemenea, asociate cu eaDocX, astfel încât să puteți încărca modele EA în programe precum Microsoft Word. Se instalează ca un supliment, deci nu este un program complet funcțional în sine și nu are propria interfață grafică de utilizator. Puteți găsi ghidul de utilizare aici.

Software-ul de programare H-C-more de la AutomationDirect este necesar dacă fișierul dvs. este în acel format.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul, dar este o aplicație greșită sau preferați să-l deschideți un alt program instalat, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specifică pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier EAP

Un fișier Enterprise Architect Project poate fi convertit într-un format de fișier diferit cu software-ul Enterprise Architect. De exemplu, puteți salva EAP în PDF cu FILE > Imprimare în format PDF meniul. O altă conversie acceptată este XMI (XML Metadata Interchange), care se face prin PACHET > Import / Export meniu.

Probabil că nu există niciun motiv pentru a converti un fișier EAP utilizat în Photoshop, deoarece este doar un set de setări de expunere care se aplică programului Adobe Photoshop. Dacă s-ar întâmpla să obțineți fișierul într-un alt format de fișier, acesta i-ar schimba extensia și structura fișierului și ar împiedica Photoshop să-l folosească.

C-more are o Fișier meniul pe care îl puteți utiliza pentru a salva proiectul într-un alt format de fișier. Programul acceptă alte fișiere precum EAP9, EPP9, EAS9 și EAS, astfel încât s-ar putea să vă puteți converti proiectul în aceste formate.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Rețineți că unele fișiere arată doar ca acesta, deoarece extensia de fișier este scrisă în mod similar. Cu alte cuvinte, s-ar putea să nu aveți nici măcar un fișier EAP și acesta ar putea fi motivul pentru care nu se deschide cu programele menționate mai sus.

Câteva exemple de fișiere care ar putea fi confundate pentru un fișier EAP includ fișierele EPS, EASM, EAS (RSLogix Symbol), EAR (Java Enterprise Archive) și EAL (Kindle End Actions).