Fișier DMG (Ce este și cum să deschideți unul)

Ce să știți

  • Un fișier DMG este un fișier Apple Disk Image.
  • Deschideți unul pe un Mac automat sau cu HFSExplorer sau 7-Zip pe Windows.
  • Convertiți în ISO, ZIP, IMG și altele cu AnyToISO, CloudConvert sau DMG2IMG.

Acest articol descrie ce sunt fișierele DMG, cum să deschideți unul pe diferite sisteme de operare și cum să convertiți unul în alt format de arhivă, cum ar fi ISO sau IMG.


Ce este un fișier DMG?

Un fișier cu extensia de fișier DMG este un fișier Apple Disk Image sau, uneori, denumit fișier Mac OS X Disk Image, care este practic o reconstrucție digitală a unui disc fizic.

Din acest motiv, un DMG este adesea formatul de fișier utilizat pentru a stoca instalatorii de software comprimat în loc să fie nevoie să utilizeze un disc fizic. Cel mai probabil le veți vedea numai atunci când descărcați software-ul macOS de pe internet.

Acest format de imagine disc MacOS acceptă compresia, extinderea fișierelor și criptarea, astfel încât unele fișiere DMG ar putea fi protejate prin parolă.

Versiunile de Mac mai noi decât OS X 9 acceptă fișiere DMG, în timp ce Mac OS Classic mai vechi folosește formatul de fișier IMG în același scop.

DMG este, de asemenea, un acronim pentru câțiva termeni tehnologici care nu au legătură cu formatul de fișier imagine disc Mac, cum ar fi Gateway Direct Mode și Diversity-Multiplexing Gain.


Cum se deschide un fișier DMG pe un Mac

Fișierele DMG sunt destinate Mac-urilor, astfel încât deschiderea unuia pe un Mac este foarte simplă.

Un fișier DMG este „montat” ca o unitate și este tratat de sistemul de operare ca și cum ar fi un hard disk fizic, ceea ce face foarte ușor vizualizarea conținutului său. Software-ul pe care îl descărcați pentru Mac în format DMG poate fi deschis ca orice alt fișier de pe un Mac, iar apoi programul de instalare poate fi rulat pentru a instala software-ul.


Cum se deschide un fișier DMG în Windows

Un fișier DMG poate fi deschis cu siguranță în Windows, dar asta nu înseamnă că puteți utiliza de fapt tot ce găsiți în el.

De exemplu, să spunem că un fișier DMG nu doar stochează fișiere comprimate, cum ar fi imagini și videoclipuri, ci deține un program software. Puteți extrage / deschide fișierul DMG în Windows utilizând unul dintre programele menționate mai jos, dar de fapt nu puteți executa programul și utilizați-l așa cum ați face cu o altă aplicație Windows. Pentru a utiliza același program în Windows, trebuie să descărcați versiunea Windows, nu versiunea Mac DMG.

Cu toate acestea, presupunând că fișierul DMG conține doar fișiere precum imagini sau videoclipuri (care sunt probabil într-un format compatibil și cu Windows) sau doriți doar să vedeți ce este în fișierul DMG, nu ar trebui să aveți nicio problemă în utilizarea unuia dintre programele de mai jos. pentru a le vizualiza.

Windows poate deschide un fișier DMG cu orice program de compresie / decompresie care acceptă formatul. PeaZip și 7-Zip, ambele gratuite, acceptă deschiderea fișierelor DMG în Windows.

Dacă aveți probleme la deschiderea fișierelor DMG făcând dublu clic pe ele, chiar dacă aveți instalat PeaZip sau 7-Zip, încercați să faceți clic dreapta pe fișierul DMG și utilizați meniul contextual. De exemplu, 7-Zip deschide fișiere DMG prin 7-Zip > Deschide arhiva.

DMG Extractor (versiunea plătită) este util dacă trebuie să faceți mai mult cu fișierele DMG decât să le decomprimați.

SysTools DMG Viewer este minunat dacă tot ce doriți să faceți este să vedeți ce conține fișierul DMG. Catacombae HFSExplorer poate vizualiza fișiere DMG și pe Windows (și Linux), dar vă permite, de asemenea, să creați fișiere DMG noi. Ambele programe sunt complet gratuite.

Un instrument gratuit numit dmg2iso va converti fișierul imagine DMG într-un fișier imagine ISO, care este mult mai utilizabil în Windows. Dacă trebuie să montați un fișier DMG în Windows, dar nu doriți mai întâi să îl convertiți în ISO, câteva programe acceptă acest lucru, cum ar fi WinCDEmu, Virtual CloneDrive și Pismo File Mount Audit Package. Versiunile mai noi de Windows acceptă montarea ISO în mod nativ.


Cum se convertește un fișier DMG

După cum am menționat mai sus, dmg2iso poate fi utilizat pentru a converti DMG în ISO. dm2iso este un instrument din linia de comandă, deci este posibil să fie nevoie să faceți referire la pagina de descărcare pentru instrucțiuni despre sintaxă și alte reguli. De asemenea, pe pagina de descărcare este un DMG în instrumentul IMG dacă trebuie să convertiți fișierul într-un fișier IMG.

AnyToISO funcționează la fel ca dmg2iso, dar este mult mai ușor de utilizat. Programul este gratuit, dar numai pentru fișiere care nu depășesc 870 MB.

Unele convertoare de fișiere gratuite pot converti fișiere DMG într-o varietate de alte formate de arhivă, cum ar fi ZIP, 7Z, TAR, GZ, RAR și altele. CloudConvert și FileZigZag sunt două exemple notabile.

Pentru a converti DMG în PKG (un fișier de pachet de instalare macOS) este necesar să extrageți mai întâi conținutul fișierului DMG și apoi să construiți un nou fișier PKG folosind aceste date. Consultați acest tutorial pe portalul de asistență Spirion dacă aveți nevoie de ajutor.

Nu puteți converti DMG în EXE dacă doriți să utilizați fișierul DMG în Windows. Fișierele DMG sunt pentru Mac, iar fișierele EXE sunt pentru Windows, astfel încât singura modalitate de a utiliza un program DMG pe Windows este să descărcați echivalentul său de la dezvoltator (dacă există unul); nu există convertoare de fișiere DMG în fișiere EXE.

Din nou, doar pentru că puteți extrage un fișier DMG în Windows sau chiar converti un DMG într-un format care poate fi citit de Windows, nu înseamnă întotdeauna că conținutul fișierului DMG va deveni brusc compatibil cu Windows. Singura modalitate de a utiliza un program Mac sau un joc video Mac în Windows este să descărcați versiunea echivalentă cu Windows. Dacă nu există unul, atunci nici conversia și nici extragerea unui fișier DMG nu vor fi de niciun folos.

Dacă doriți să creați un fișier DMG bootabil, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la convertirea acestuia într-un format USB cu oricare dintre instrumentele menționate mai sus. Întregul proces DMG către USB este posibil cu un instrument precum TransMac. Doar faceți clic dreapta pe unitatea USB din acel program și alegeți Restabiliți cu imaginea pe disc, apoi puteți porni de pe unitatea USB pentru a rula programul DMG.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă niciuna dintre tehnicile menționate mai sus nu a fost utilă în deschiderea fișierului DMG în Windows, macOS sau Linux, există șanse foarte mari să nu aveți un fișier DMG. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă extensia de fișier a fost confuză pentru DMG.

De exemplu, extensia de fișier DGML seamănă mult cu DMG, chiar dacă cele două nu au legătură. Primul este folosit pentru fișierele de documente grafice direcționate de Visual Studio și se deschide cu Visual Studio de la Microsoft.

GMD este un alt exemplu de sufix similar care este rezervat fișierelor Cod de program GameMaker și fișierelor de mesaje GroupMail. Din nou, niciunul dintre formate nu este legat de formatul de fișier DMG Mac, deci dacă fișierul dvs. se termină într-adevăr cu una dintre acele extensii, aveți nevoie de GameMaker sau GroupMail instalate pentru a utiliza fișierul.