Fișier DM (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier DM este cel mai probabil un fișier DRM Delivery Message. Poate fi orice tip de fișier, dar este de obicei un fișier audio utilizat ca ton de apel sau clip media pe un telefon mobil. Uneori sunt descărcate și pe un computer.

Deoarece aceste fișiere sunt protejate cu software de protecție împotriva copierii DRM (Digital Rights Management), trebuie să fie autorizat un telefon mobil pentru a le utiliza.

Fișierele cu mesaj de livrare DRM pot fi descărcate printr-un serviciu de instalare și au o extensie de fișier suplimentară care o precedă, cum ar fi file.sis.dm sau file.sisx.dm.

Alte fișiere DM pot fi în schimb fișiere în format Paradox Data Model utilizate de software-ul bazei de date Paradox.

DM este, de asemenea, un acronim pentru o serie de alți termeni tehnici, cum ar fi un mesaj direct în contextul chat-ului online, Manager dispozitive, suporturi digitale, gestionarea documentelor, managerul de descărcări, memoria distribuită, modelul de date și probabil alții.


Cum se deschide un fișier DM

DRM Packager de la Sony Ericsson poate deschide și crea fișiere DM care sunt fișiere DRM Delivery Message. Programul SISContents poate deschide și fișiere DM.

Fișierele DM protejate împotriva copierii nu pot fi deschise chiar dacă transferați fișierul pe un alt telefon. Dacă dispozitivul utilizează criptare bazată pe hardware, fișierul va funcționa numai pe acel dispozitiv specific.

Fișierele Paradox Data Model cu extensia de fișier .DM deschise cu Paradox, care a fost achiziționată de Corel în anii '1990. Corel Paradox 8 a fost primul program de la Corel care a inclus Paradox, dar au publicat apoi software-ul împreună cu versiunile profesionale ale software-ului WordPerfect Office, dar numai în versiunile 9, 10, 11, 12, X3, X4 și X5.

WordPerfect Office X4 Hot Fix 1 și X5 Hot Fix 1 sunt cele mai recente versiuni care includ Paradox.

Dacă nu sunteți sigur ce program ar trebui utilizat sau dacă cele de mai sus nu funcționează, deschideți fișierul DM ca și cum ar fi un fișier text, folosind un editor de text gratuit. Puteți găsi adesea un fel de text în fișier, adesea în antet (prima porțiune), care să vă indice în direcția software-ului care a fost utilizat pentru a-l crea, ceea ce este util pentru determinarea software-ului care îl poate deschide.


Cum se convertește un fișier DM

Fișierele audio în format DM nu pot fi convertite într-un alt format redabil, cum ar fi MP3, deoarece sunt protejate cu un software special de protecție la copiere. Numai dispozitivul autorizat să redea fișierul are drepturi de deschidere.

Cu toate acestea, ați putea să redenumiți fișierul .DM în .MP3 și să îl jucați în acest fel, dar numai dacă este un fișier non-DRM. Dacă funcționează, puteți rula MP3-ul printr-un convertor de fișiere audio, dacă aveți nevoie să fie în alt format de fișier.

În mod normal, nu puteți schimba doar extensia unui fișier cu altceva și să vă așteptați să funcționeze în noul format. Cu toate acestea, dacă fișierul dvs. DM este într-adevăr doar un fișier audio redenumit, ceea ce se întâmplă ocazional, atunci acest truc ar trebui să funcționeze foarte bine. Pentru alte tipuri de fișiere în care acest lucru nu se poate face, un convertor gratuit de fișiere este o cale de urmat.

Dacă fișierele modelului de date Paradox pot fi salvate în orice alt format, probabil că se face prin intermediul software-ului Paradox menționat mai sus. Cu toate acestea, așa cum am spus mai sus, aveți nevoie de software-ul WordPerfect Office pentru a utiliza Paradox.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. DM încă nu se va deschide cu oricare dintre aceste sugestii, asigurați-vă că citiți corect extensia de fișier. Unele fișiere folosesc litere similare pentru extensie, dar nu au nimic în comun și nu se deschid cu aceleași programe.

Un exemplu excelent sunt fișierele DRM. Rețineți că acestea nu sunt fișiere DRM Delivery Message, ci în schimb fișiere care utilizează extensia de fișier .DRM, care sunt fișiere Deus Ex Data sau fișiere Cubase Drum Map. În ambele cazuri, nu se deschid cu aceleași instrumente care pot funcționa cu fișiere DM, ci folosesc în schimb Deus Ex HR Tools și Cubase.

DMG, DMA, DMC și HDMP sunt similare prin aceea că și ele nu se comportă ca fișierele DM și, prin urmare, se deschid cu diferite programe. Urmați acele linkuri pentru a afla mai multe despre aceste formate de fișiere, inclusiv despre cum să le deschideți și dacă le puteți converti sau nu în alte formate de fișiere.