Fișier DDOC (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier DDOC este un fișier DigiDoc Digital Signature care stochează datele criptate utilizate cu software-ul DigiDoc.

.DDOC este extensia de fișier utilizată în formatul DigiDoc din prima generație, în timp ce cea mai recentă versiune folosește .BDOC și reprezintă un fișier Binary Document. Fișierele DigiDoc criptate utilizează în schimb sufixul .CDOC.

Aceste formate DigiDoc au fost dezvoltate de RIA. Puteți citi mai multe despre formatul de fișier utilizat cu DigiDoc pe pagina lor Formate de fișiere DigiDoc.

Dacă nu este un fișier DigiDoc, fișierul DDOC particular poate fi un fișier macro digital C, C ++ sau D. Un alt format posibil pentru fișierul dvs. DDOC poate fi un fișier grafic utilizat cu software-ul MacDraw de pe Apple care nu mai este disponibil.

Deși arată foarte asemănător, fișierele DDOC nu au nimic de-a face cu fișierele ADOC sau cu formatele de fișiere DOC și DOCX ale Microsoft Word.


Cum se deschide un fișier DDOC

DigiDoc este programul folosit pentru a deschide fișiere DDOC pe Windows, Linux și macOS. Pentru a face acest lucru, utilizați Deschideți documentul semnat de pe fereastra principală a programului.

Există, de asemenea, o aplicație DigiDoc pentru dispozitive mobile. Este disponibil pentru utilizatorii iOS și pe Google Play pentru dispozitivele Android.

Software-ul DigiDoc este, de asemenea, utilizat pentru autentificarea cărților de identitate emise de guvern, astfel încât poate verifica atât dacă un document este semnat, cât și poate salva documente (cum ar fi fișiere Excel, Word sau PDF) în acest format de semnătură criptată.

În funcție de versiunea de DigiDoc pe care o utilizați, este posibil să vedeți această alertă atunci când încercați să deschideți fișierul DDOC:

Fișierul curent este un container DigiDoc care nu mai este acceptat oficial. Nu aveți voie să adăugați sau să eliminați semnături în acest container

DigiDoc poate deschide și alte formate de documente, inclusiv nu numai BDOC, ADOC și EDOC, ci și ASICE, SCE, ASICS, SCS și PDF.

Nu sunt pe deplin sigur cum funcționează fișierele DDOC cu ele, dar dacă al tău nu este un fișier DigiDoc, atunci este probabil asociat cu compilatoarele Digital Mars.

MacDraw a fost o aplicație de desen vectorial lansată cu computerele Mac în 1984. A evoluat în MacDraw Pro și apoi ClarisDraw în 1993, dar nu mai este disponibilă pentru descărcare sau cumpărare. Este probabil foarte puțin probabil ca fișierul dvs. DDOC să aibă legătură cu MacDraw.

DDOC-ul dvs. ar putea fi salvat într-un format care nu are nimic de-a face cu oricare dintre formatele menționate deja aici, caz în care este necesar un program complet diferit pentru a-l deschide. Dacă credeți că acest lucru poate fi adevărat pentru fișierul DDOC, încercați să îl deschideți cu un editor de text gratuit pentru a vedea dacă există un text identificabil care vă poate ajuta să înțelegeți ce program a fost utilizat pentru a crea fișierul. Puteți utiliza apoi aceste informații pentru a cerceta un vizualizator sau editor DDOC.

Dacă un program de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișiere DDOC, dar nu ar trebui, sau dacă ați asociat accidental aceste extensii cu un program nelegat (cum ar fi MS Word), modificarea acestei aplicații implicite „deschideți cu” este ușoară.


Cum se convertește un fișier DDOC

Un convertor de fișiere gratuit este în mod normal calea de urmat pentru conversia unui format de fișier în altul, dar nu este clar dacă există instrumente de convertor care acceptă aceste formate DDOC.

Singura altă modalitate de a converti un fișier este de a utiliza software-ul care îl deschide, prin opțiunea de salvare sau export. Acest lucru ar putea fi posibil cu fișierele DDOC care sunt utilizate cu software-ul Digital Mars, dar nu cred că este adevărat și pentru fișierele DigiDoc.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Așa cum ați citit în nota din partea de sus a acestei pagini, unele formate de fișiere folosesc extensii de fișiere care arată că ar putea fi legate între ele, cum ar fi extensiile DOC și DDOC. Cu toate acestea, aceasta este de obicei o neînțelegere a formatelor care poate duce la probleme atunci când încercați să le deschideți.

De exemplu, un fișier DOC este deschis într-un program de procesare de text și nu poate fi utilizat cu DigiDoc sau orice alt software compatibil DDOC. Același lucru este valabil și invers, unde fișierele DDOC nu sunt compatibile cu programele Microsoft Word sau cu alți editori de text.

Același concept poate fi aplicat și altor extensii de fișiere similare și formatelor asociate acestora, cum ar fi fișierele DCD care ar putea fi fișiere DesignCAD Drawing sau fișiere DisCryptor Encrypted Database. Fișierele descriptorului DivX care utilizează extensia de fișier DDC și DDCX este un alt exemplu.

Dacă nu aveți un fișier DDOC, atunci căutați extensia reală a fișierului pentru a vedea ce program trebuie să îl vizualizați, să îl editați sau să îl convertiți.