Un fișier cu extensia de fișier DDL este un fișier SQL Data Definition Language. Acestea sunt fișiere text care conțin comenzi utilizate pentru a descrie structura unei baze de date, cum ar fi tabelele, înregistrările, coloanele și alte câmpuri.
De exemplu, având în vedere că sunt respectate anumite reguli de sintaxă, un fișier DDL ar putea utiliza comanda CREATE pentru a construi domenii, seturi de caractere și tabele. Alte exemple de comandă includ DROP, RENAME și ALTER.
Termenul DDL este, de asemenea, utilizat în sensul general pentru a descrie orice limbaj care se referă la date sau structuri de date, deci nu fiecare fișier de limbaj de definire a datelor folosește extensia de fișier .DDL. De fapt, o mulțime de fișiere SQL Data Definition Language se termină în .SQL.
Cum se deschide un fișier DDL
Fișierele DDL pot fi deschise cu EclipseLink sau IntelliJ IDEA. O altă modalitate de a deschide un fișier DDL este cu o aplicație care acceptă citirea fișierelor text, precum cele pe care le-am ales în această listă cu cei mai buni editori de text gratuit.
Pe pagina de descărcare IntelliJ IDEA sunt două linkuri pentru programul Windows, macOS și Linux. O descărcare vă va oferi ediția Ultimate, iar cealaltă este pentru ediția Comunității. Ambele pot deschide și edita fișiere DDL, dar numai opțiunea Comunitate este open-source și gratuită; cealaltă este gratuită numai în perioada de încercare.
Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul DDL, dar este o aplicație greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere DDL, consultați ghidul nostru pentru a face această modificare în Windows.
Cum se convertește un fișier DDL
Majoritatea tipurilor de fișiere pot fi convertite utilizând un convertor de fișiere gratuit, dar nu știm niciunul specific care poate converti fișiere care se termină cu .DDL. Deoarece această extensie de fișier pare a fi destul de neobișnuită, este puțin probabil să existe multe opțiuni pentru conversia fișierelor DDL în diferite formate.
Cu toate acestea, un lucru pe care îl puteți încerca este să deschideți fișierul DDL cu unul dintre deschizătoarele de fișiere de mai sus și apoi să utilizați meniul Fișier sau Export al programului respectiv pentru a salva fișierul într-un alt format. Majoritatea programelor acceptă acest tip de conversie, deci există șanse mari ca și cele legate mai sus.
O altă opțiune este de a folosi convertorul gratuit Code Beautify online. Poate converti o mulțime de formate bazate pe text în alte formate de fișiere similare, deci s-ar putea dovedi util în conversia textului dintr-un fișier DDL într-un alt format. Dacă funcționează, copiați textul de ieșire din conversie și lipiți-l într-un editor de text, astfel încât să îl puteți salva cu extensia de fișier corespunzătoare.
Deși nu suntem pe deplin siguri cât de practic este acest tip de conversie, IBM are acest tutorial Splitting DDL care ar putea fi util dacă utilizați fișierul DDL cu IBM Redbooks.
Fișierul dvs. încă nu se deschide?
Un motiv probabil pentru care nu vă puteți deschide fișierul chiar și după ce ați încercat deschizătoarele DDL de mai sus este că confundați un fișier diferit pentru unul care utilizează extensia de fișier .DDL. Unele extensii de fișiere arată foarte asemănătoare, dar asta nu înseamnă că formatele lor de fișiere sunt legate.
De exemplu, puteți vedea cât de ușor ar fi să confundați un fișier DLL pentru un fișier DDL, chiar dacă nu se deschid cu aceleași programe sau folosesc același format. Dacă aveți de-a face cu un fișier DLL, veți obține cu siguranță o eroare sau rezultate neașteptate dacă încercați să deschideți unul cu un deschizător de fișiere DDL și invers.
Același lucru este valabil și pentru fișierele DDD. Acestea sunt fie fișiere Alpha Five Data Dictionary, fie fișiere GLBasic 3D Data, dar niciunul dintre aceste formate nu are nicio legătură cu fișierele SQL Data Definition Language. La fel ca în cazul fișierelor DLL, aveți nevoie de un program complet separat pentru a le deschide.
Dacă nu aveți cu adevărat un fișier DDL, atunci căutați extensia de fișier atașată la sfârșitul fișierului. În acest fel, puteți afla în ce format este și ce programe software sunt compatibile cu acel fișier specific.