Fișier CUR (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CUR este un fișier static Windows Cursor. Sunt imagini care sunt identice cu fișierele .ICO (pictogramă) în orice mod, în afară de diferitele extensii. Fișierele cu cursor animat au în schimb extensia .ANI.

Diferite fișiere de cursor sunt văzute în sistemul de operare Windows atunci când indicatorul mouse-ului efectuează anumite sarcini, cum ar fi „i” majuscul atunci când este poziționat peste text sau ca o clepsidră când se încarcă ceva.

Atât fișierele de cursor animate, cât și cele statice pot fi găsite în folderul% SystemRoot% Cursori din Windows.


Cum se deschide un fișier CUR

Fișierele CUR personalizate pe care doriți să le utilizeze Windows pot fi importate prin Mouse Applet Panou de control. Această comandă din linia de comandă a panoului de control deschide și aceasta:

mouse-ul de control

Dacă doriți să vedeți cum arată fișierul CUR ca imagine și să nu-l utilizați în Windows ca cursor, deschideți fișierul CUR cu Inkscape, produse ACDSee sau Axialis CursorWorkshop - pot funcționa și alte programe grafice.

RealWorld Cursor Editor este un software gratuit care poate edita fișiere CUR și crea altele noi din alte formate de fișiere imagine.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul CUR, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere CUR, aflați cum să schimbați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier CUR

Cel mai bun mod de a converti un fișier CUR este să utilizați programul RealWorld Cursor Editor menționat mai sus sau convertorul CUR online gratuit de la Convertio. Unele dintre formatele de fișiere pe care le puteți converti un fișier CUR pentru a include PNG, ICO, GIF, JPG și BMP.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide așa cum ar trebui descris mai sus, verificați de două ori dacă citiți corect extensia de fișier și nu confundați un fișier diferit pentru unul care se termină cu CUR.

Extensia de fișier CUR arată similar cu CSR, CUE (Cue Sheet), CUS (AutoCAD Custom Dictionary) și CUB (Analysis Services Cube), dar niciuna dintre ele nu este legată de cursori.