Fișier CHW (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CHW este un fișier Compiled Help Index. Este creat atunci când mai multe fișiere Compiled HTML Help (.CHM) sunt îmbinate împreună.

Fișierele CHM sunt documente de ajutor utilizate de unele programe pentru a stoca întrebări și răspunsuri despre modul în care funcționează un program sau ce înseamnă diferitele opțiuni. Fișierele CHM sunt salvate în format HTML, deci pot include text, hyperlinkuri și imagini și, în general, pot fi vizualizate în orice browser web.

Fișierele CHW, apoi, sunt utilizate pentru a păstra un cuprins al informațiilor în diferite fișiere CHM, precum și referințe la locațiile fișierelor CHM.

În mod normal, fișierele CHW nu sunt comprimate, deci sunt de obicei destul de mari, dar unele programe acceptă comprimarea acestora la o dimensiune a fișierului mult mai mică.


Cum se deschide un fișier CHW

Dacă creați fișiere de ajutor Windows, FAR HTML va deschide fișiere CHW pentru editare. Acest lucru se face prin Autor> Explorator fișiere de ajutor ... meniul. De asemenea, acest program poate comprima CHW până la o dimensiune mai mică a fișierului.

Dacă aveți doar un fișier CHM și trebuie să îl deschideți pentru a citi documentele de ajutor, ar trebui să puteți utiliza un browser web precum Firefox sau Safari. Dacă acest lucru nu funcționează, alte programe care pot deschide fișiere CHM includ xCHM, WinCHM, ChmDecompiler, Help Explorer Viewer și ChmSee.

Dacă se întâmplă să aveți un fișier CHW care nu este un fișier index de ajutor compilat, ceea ce este posibil, atunci este puțin probabil ca oricare dintre programele menționate aici să îl poată deschide. Cel mai bun lucru de făcut în această situație este să deschideți fișierul CHW ca fișier text folosind Notepad ++.

Uneori puteți extrage un text cheie din fișier care vă poate ajuta să determinați ce tip de fișier este (audio, document, imagine etc.) sau chiar ce program a fost folosit pentru a-l crea, ceea ce vă poate ajuta să căutați cum să deschideți acel fișier CHW specific.

Notă: Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul CHW, dar este aplicația greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele CHW, consultați ghidul nostru Cum să schimbați programul implicit pentru o extensie de fișier specifică care se schimbă în Windows.


Cum se convertește un fișier CHW

Dacă un fișier CHW poate fi convertit într-un alt format, este probabil posibil cu programul FAR HTML menționat mai sus, dar nu știu niciun fel de instrument dedicat de conversie a fișierelor care să o poată face. S-ar putea să utilizați în mod normal un convertor de documente pentru a converti tipuri de fișiere precum CHW, dar acest format nu este cu adevărat același cu celelalte formate de documente precum PDF, DOCX etc.

Cu toate acestea, dacă doriți să convertiți un fișier CHM (un fișier de ajutor HTML compilat), cum ar fi PDF, EPUB, TXT sau alte formate de text, puteți utiliza programul Zamzar. Încărcați fișierul CHM pe acel site web și apoi alegeți în ce format doriți să îl convertiți.

Un site similar, Online-Convert.com, ar trebui să convertească CHM în HTML.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Un motiv evident pentru care fișierul dvs. nu se va deschide este că s-ar putea să citiți greșit extensia de fișier! Unele fișiere folosesc un sufix care seamănă foarte mult cu „.CHW”, chiar dacă formatele nu au nimic în comun.

De exemplu, s-ar putea să confundați fișierele CHW sau CHM cu unul care utilizează extensia de fișier .CHA sau .CHN, care nu funcționează în același mod ca aceste fișiere de ajutor.

Alte câteva exemple includ fișierele CHX și CHD, care sunt fișierele AutoCAD Standards Check și respectiv fișierele MAME Hard Disk Image.

Același concept se aplică fișierelor CHM. S-ar putea să utilizați într-adevăr un fișier CHML care aparține formatului de fișier Chameleon Encrypted Database și utilizat cu software-ul Krasbit.