Fișier CDR (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier .CDR este cel mai probabil un fișier CorelDRAW Image, care este o imagine vectorială creată de CorelDRAW pentru a conține text, imagini, efecte, forme etc., de obicei în scopul creării de litere, plicuri, pagini web, bannere și alte documente.

Alte fișiere CDR pot fi fișiere Macintosh DVD / CD Master care conțin foldere și fișiere într-o singură arhivă în scopul arderii de date pe un disc, la fel ca formatul ISO pe care l-ați putea familiariza în Windows.

Formatul Raw Audio CD Data folosește și extensia de fișier .CDR. Acestea sunt fișiere de muzică extrase / copiate preluate de pe un CD.

O altă utilizare pentru fișierele CDR este ca fișierele Crash Data Retrieval Data. Acestea sunt generate de senzorii instalați în vehicule care utilizează un dispozitiv de recuperare a datelor (CDR).


Cum se deschide un fișier CDR

Deoarece există mai multe formate de fișiere care utilizează extensia de fișier .CDR, trebuie să înțelegeți mai întâi în ce format este fișierul dvs. înainte de a putea afla ce program îl poate deschide.

Dacă știți că fișierul dvs. CDR este o imagine de un fel, este posibil să fie un fișier CorelDRAW Image. Același lucru este valabil și pentru celelalte trei; dacă sunteți pe un Mac, considerați fișierul dvs. ca fișier master DVD / CD sau un fișier Raw Audio CD Data dacă bănuiți că este muzică. Fișierele preluate de pe un dispozitiv Crash Data Recuperare sunt în acel format.

Deschideți fișiere CorelDRAW Image CDR

CDR este principalul format de fișier utilizat cu software-ul CorelDRAW. Pot fi salvate ca șabloane dacă același aspect al documentului trebuie utilizat din nou, de unde vine formatul CDT. De asemenea, pot fi comprimate și salvate ca fișiere CDX.

Unele programe gratuite care deschid aceste fișiere de imagine CDR includ Inkscape și CDR Viewer.

Iată câteva deschidere CDR non-gratuite:

  • CorelDRAW Graphics Suite
  • CorelDRAW PaintShop
  • CorelDRAW WordPerfect
  • Adobe Illustrator
  • Sistemele ACD Canvas

Deschideți fișierele CDR master DVD / CD Macintosh:

Fișierele CDR în acest format sunt realizate cu instrumentul Disc Utility încorporat din macOS.

  • Utilitatea de disc Apple sau instrumentul DiskImageMounter pe un Mac sunt cele mai bune pariuri ale tale.
  • O altă opțiune este HFSExplorer, care deschide fișiere CDR în Windows, Mac și Linux. Acest program acceptă, de asemenea, formate de fișiere similare, cum ar fi DMG, ISO, IMG, SPARSEIMAGE și SPARSEBUNDLE.

Deschideți fișiere de date Raw Audio CD

Aceste fișiere CDR sunt similare cu fișierele WAV și AIF. Unele programe salvează fișiere de muzică rupte în acest format.

  • Puteți reda fișiere CDR cu iTunes sau le puteți deschide pentru a le arde cu ImgBurn sau cu un program DVD ripper, cum ar fi DVD Decrypter.
  • utilizatorii macOS pot utiliza iTunes pentru a deschide fișiere CDR, de asemenea, sau Roxio Toast pentru a le arde pe un disc.

Deschideți fișierele de date pentru recuperarea datelor de blocare

Aceste fișiere sunt utilizate cu software-ul Bosch Crash Data Retrieval System.

Având în vedere toate diferitele utilizări ale fișierelor CDR, există șansa ca a ta să se deschidă într-un alt program cu care nu vrei să folosești fișierul CDR. Dacă sunteți pe Windows, iată cum puteți schimba programul implicit pentru o anumită extensie de fișier pentru a schimba programul care deschide fișierul CDR.


Cum se convertește un fișier CDR

Fișierele de imagine CorelDRAW în format CDR pot fi convertite în AI, PDF, JPG, EPS, TIFF și alte formate similare cu Zamzar, un convertor de fișiere online gratuit. Încărcați fișierul pe acel site web și apoi alegeți unul dintre formatele acceptate în care să salvați fișierul CDR.

Deși este posibil ca formatarea să nu se potrivească bine, puteți utiliza un fișier CDR în Photoshop convertindu-l în PSD cu Convertio. Acest site web vă permite să salvați fișierul CDR și într-un număr de alte formate de fișiere.

Convertiți CDR în ISO în macOS utilizând această comandă din linia de comandă, înlocuind numele căii și fișierelor cu ale voastre:

hdiutil convert /path/originalimage.cdr -format UDTO -o /path/convertedimage.iso

Fișierul ISO poate fi apoi convertit în DMG dacă în final doriți ca fișierul CDR să fie un fișier imagine DMG.

Salvarea unui fișier CDR pe un disc poate fi realizată folosind programul ImgBurn menționat mai sus. Alege Scrieți un fișier imagine pe un disc și apoi selectați fișierul CDR ca fișier „Sursă”.

Dacă un fișier Crash Data Recuperare date poate fi salvat în orice alte formate, cel mai probabil se face cu software-ul de sus care îl poate deschide. Căutați un Fișier > Salvează ca or Conversie / Export meniu.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă nu vă puteți deschide fișierul cu programele menționate aici, verificați dacă citiți corect extensia de fișier. S-ar putea să aveți de-a face cu un fișier CBR, CDA (CD Audio Track Shortcut) sau CDDA.