Fișier CDDA (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier CDDA este un fișier CD Digital Audio care stochează audio în format AIFF.

Fișierele CDDA sunt vizualizate în mod normal numai atunci când fișierele audio au fost extrase de pe un CD audio care utilizează specificația CD Digital Audio. Acest lucru se face cel mai adesea prin programul Apple iTunes cu opțiunea de înregistrare a CD-urilor audio.


Cum se deschide un fișier CDDA

Fișierele CDDA pot fi deschise gratuit cu iTunes-ul Apple pe Windows și macOS și îmi imaginez poate și alte playere media multi-format.

Puteți arde fișiere audio în format CDDA folosind File> Burn Playlist to Disc opțiune în iTunes. Asigură-te doar că lista de redare pe care vrei să o arzi este cea pe care o vezi atunci când o selectezi.

Logic Pro X este o altă aplicație de la Apple care deschide fișiere CDDA pe Mac, dar nu este gratuită. Apple are instrucțiuni pentru arderea fișierelor în format CDDA.

Deși este puțin probabil să se întâmple, deoarece puține (dacă există) formate, altele decât CD Digital Audio, utilizează extensia CDDA, este posibil ca un alt program de pe computer să fie asociat cu această extensie specială și să se deschidă când faceți dublu clic pe aceste tipuri de fișiere.

Dacă se întâmplă acest lucru și doriți să îl comutați pe iTunes sau altceva, consultați ghidul nostru Cum se schimbă programul implicit pentru o extensie de fișier specifică pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier CDDA

CD Ripper-ul dBpoweramp nu este un program gratuit, dar există o versiune de încercare pe care o puteți descărca pentru Windows și Mac pentru a converti fișiere CDDA în WAV și alte formate audio.

Dacă după convertirea fișierului CDDA cu CD Ripper, doriți ca acesta să fie într-un format diferit care nu este acceptat de acel software, utilizați unul dintre aceste programe gratuite de conversie audio pentru a salva CDDA în format MP3 sau WAV sau în orice alt format audio popular. .

Poate doriți să faceți opusul și să convertiți ceva de genul unui fișier MP3 în CDDA, astfel încât să îl puteți utiliza într-un dispozitiv care acceptă doar formatul CDDA. Deși acest lucru este posibil cu unii convertoare de fișiere, trebuie să înțelegeți că formatul MP3 utilizează compresie cu pierderi, ceea ce înseamnă că o parte a datelor audio este tăiată pentru a reduce dimensiunea fișierului, permițându-i totuși să sune practic la fel ca înainte.

Când convertiți MP3 în CDDA, nu adăugați cumva datele eliminate anterior în fișier - se pierd definitiv, chiar și în format CDDA. Este foarte asemănător cu atunci când măriți foarte aproape o fotografie și nu puteți continua să vedeți din ce în ce mai multe detalii - datele nu au fost niciodată acolo.

De obicei nu puteți schimba o extensie de fișier (cum ar fi extensia de fișier .CDDA) cu una pe care computerul dvs. o recunoaște (cum ar fi .MP3) și vă așteptați ca fișierul nou redenumit să poată fi utilizat. O conversie reală a formatului de fișier utilizând una dintre metodele descrise mai sus trebuie să aibă loc în majoritatea cazurilor.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu iTunes sau celelalte programe menționate pe această pagină, există șanse mari să citiți greșit extensia de fișier. Poate fi ușor să confundați un alt format de fișier pentru formatul CDDA dacă extensiile de fișiere sunt similare.

Fișierele CDA sunt un exemplu de unde se poate întâmpla acest lucru. Fișierele CDA sunt fișiere CD Shortcut Track Audio și nu sunt legate de fișierele CDDA. De fapt, acestea pot fi utilizate cu iTunes și alte playere audio, dar sunt de fapt doar referințe la piesele audio de pe un CD. Nu le puteți utiliza așa cum puteți utiliza un fișier audio obișnuit.

Un alt fișier care poate fi confundat pentru un fișier CDDA este un fișier CCD. Acestea sunt fișiere CloneCD Disc Image create de CloneCD și utilizate de programe precum ImgBurn. Nu sunt deloc legate de fișierele CDDA și, prin urmare, nu se vor deschide într-un deschizător CDDA.

Dacă fișierul dvs. nu se termină de fapt cu .CDDA, căutați extensia de fișier pe care o folosește pentru a afla mai multe despre acesta și pentru a găsi ce programe pot deschide sau converti fișierul.