Fișier BDMV (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier BDMV este un fișier de informații Blu-ray, denumit uneori un fișier de informații despre filmul Blu-ray Disc. Acestea conțin informații despre conținutul unui disc Blu-ray, dar nu dețin ele însele fișierele multimedia.

Unele fișiere BDMV obișnuite includ index.bdmv, MovieObject.bdmv și sound.bdmv.

Informația AVCHD (.BDM) este un format de fișier similar, dar este de obicei văzut doar pe hard disk-uri. Fișierele BDMV sunt utilizate în mod obișnuit pe discurile optice.

Lifewire / Tim Fisher 


Cum se deschide un fișier BDMV

Cele mai populare programe de creare a discurilor care acceptă arderea discurilor Blu-ray vor deschide fișiere BDMV, cum ar fi MPC-HC și VLC gratuite.

CyberLink PowerDVD, JRiver Media Center, Nero și Macgo Mac Blu-ray Player acceptă și fișiere BDMV, dar niciuna dintre acestea nu este gratuită (dar este posibil să aibă versiuni de încercare disponibile).

De asemenea, este posibil să puteți utiliza Notepad sau un alt editor de text gratuit pentru a deschide fișierul BDMV. Multe fișiere sunt fișiere numai text, adică indiferent de extensia fișierului, un editor de text poate afișa corect conținutul fișierului. Deoarece fișierele BDMV conțin doar informații despre discul Blu-ray, este posibil ca un editor de text să poată deschide unul.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul BDMV, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele BDMV, consultați ghidul nostru pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier BDMV

Având în vedere că fișierele BDMV sunt doar fișiere descriptive, nu le puteți converti într-un format multimedia precum MP4, MKV etc.

Cu toate acestea, există câțiva convertoare disponibile care sunt publicitate ca „convertoare BDMV” care funcționează prin conversia conținutului video / audio (cum ar fi fișierele MTS / M2TS) ale discului Blu-ray în alte formate, dar niciodată fișierele reale.

UniConverter este un exemplu, dar nu este gratuit. Există, de asemenea, convertoare de fișiere gratuite, cum ar fi Freemake Video Converter și EncodeHD, care pot converti fișierele media de pe discul Blu-ray, dar probabil că nu pot importa direct fișierele sau folderele BDMV; în schimb, ai alege doar întregul disc.

De exemplu, Freemake Video Converter poate converti un disc video în MKV, MP4, ISO sau chiar direct pe alt disc (ceea ce este util dacă aveți o copie a discului Blu-ray pe computer).


Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă nu puteți face ca fișierul să se deschidă în programele menționate mai sus, este posibil să citiți greșit extensia de fișier. Dacă se întâmplă acest lucru, veți ajunge să încercați să deschideți un fișier diferit într-un deschizător de fișiere BDMV, care cel mai probabil nu va funcționa.

De exemplu, fișierele BMD (Mu Online Game Data), DMB (BYOND Game Executable), BDB (Microsoft Words Database Backup) și BDF (Binary Data) au toate litere comune cu extensia de fișier BDMV, dar sunt în alte formate care nu sunt legate de software-ul menționat mai sus.