Fișier BBS (Ce este și cum se deschide unul)

BBS înseamnă Bulletin Board System, deci un fișier cu extensia de fișier BBS este un fișier text Bulletin Board System. Sunt folosite de un BBS pentru a stoca lucruri precum mesaje, descrieri și informații despre metadate.

Fișierele DIZ pot fi utilizate împreună cu fișierele BBS într-un sistem Buletin Board, dar acestea sunt utilizate pentru a descrie tipurile de fișiere pe care utilizatorii le încarcă pe server.

BBS este, de asemenea, o abreviere pentru sistemul de rezervă al bateriei, reveniți în curând, specificațiile de pornire BIOS, comutatorul de bandă largă și comutatorul de bază, dar acești termeni nu au nicio legătură cu fișierele BBS descrise în această pagină.


Cum se deschid fișiere BBS

Deoarece un fișier text al sistemului Buletin Board este doar un fișier text simplu (a se vedea mai jos) care utilizează extensia de fișier .BBS, puteți deschide unul cu orice program care citește și editează documente text. Avem o listă a preferințelor noastre în această listă cu cei mai buni editori de text gratuit.

Exemplu de fișier BBS.

Deoarece fișierele BBS nu sunt o extensie de fișier obișnuită, există șanse mari ca editorul de text să nu-l deschidă când faceți dublu clic sau atingeți de două ori. În schimb, doriți să deschideți mai întâi deschizătorul BBS și apoi să utilizați meniul programului (probabil Fișier> Deschidere opțiune) pentru a căuta și a deschide fișierul BBS.

Sau, dacă preferați, puteți schimba extensia de fișier a fișierului BBS astfel încât acesta să arate editorului dvs. ca și cum ar fi un fișier recunoscut (a se vedea cum mai jos). De exemplu, deoarece majoritatea editorilor de text sunt construiți cu suport pentru deschiderea fișierelor .TXT, puteți redenumi fișierul BBS pentru a utiliza extensia de fișier TXT. Aceasta ar trebui să-l lase să se deschidă normal când faceți dublu clic (sau atingeți de două ori) fișierul.

Fișierele BBS pot fi, de asemenea, deschise cu software BBS, cum ar fi Mystic BBS sau Maximus BBS, dar pașii specifici pentru a face acest lucru sunt diferiți pentru fiecare program. De exemplu, trebuie să urmați acești pași pentru a deschide un fișier BBS cu Mystic BBS.


Cum se convertește un fișier BBS

Ar putea avea mai mult sens pentru dvs. să convertiți fișierul BBS în loc să îl păstrați cu extensia de fișier .BBS. Din fericire, deoarece un fișier BBS este un fișier text, este foarte ușor să îl convertiți.

Similar cu deschiderea unuia, puteți converti un fișier BBS cu un editor de text, cum ar fi Notepad în Windows sau TextEdit în macOS, sau cu oricare dintre programele gratuite menționate în linkul de editori de text de mai sus.

Când convertiți un fișier BBS cu un editor de text, puteți alege dintr-o varietate de formate bazate pe text, cum ar fi TXT, HTML și multe altele.

Așa cum am menționat mai sus, puteți chiar redenumi extensia de fișier pentru a „converti” fișierul în TXT. Nu este o conversie adevărată, deoarece doar redenumiți fișierul, dar o conversie reală de la BBS la TXT nici măcar nu este necesară, deoarece fișierul BBS este deja în format de fișier text simplu, cum ar fi fișierele .TXT.

Pentru a redenumi fișierul BBS în TXT în Windows, trebuie să afișați extensiile de fișiere ascunse.

Afișați extensiile de fișiere ascunse (Windows 10).

Iată cum:

  1. Executați folderele de control comandă în caseta de dialog Executare (WIN + R).
  2. Când se deschide fereastra, accesați fișierul Vizualizare tab.
  3. Localizați Ascunde extensiile pentru tipurile de fișiere cunoscute opțiune și eliminați bifarea astfel încât extensiile de fișiere să fie afișate, nu ascunse.
  4. Faceți clic dreapta sau țineți apăsat pe fișierul BBS și alegeți Redenumiți.
  5. Când numele fișierului este evidențiat și gata de redenumire, schimbați fișierul .bbs porțiune să fie .TXT.
  6. Anunturi Introduce și apoi confirmați schimbarea numelui cu Da.

Schimbarea unei extensii de fișier nu este o conversie reală a fișierului. Conversia unui fișier se poate face în mod normal cu un instrument de conversie a fișierelor, dar majoritatea nu acceptă fișiere BBS.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Toate fișierele text ale sistemului Buletin Board sunt text simplu și pot fi utilizate așa cum este descris mai sus. Dacă nu puteți face acest lucru cu fișierul dvs. - fie deschideți-l cu un editor de text, fie convertiți-l într-un format de fișier text - atunci probabil că nu aveți un fișier BBS. Acest lucru se poate întâmpla dacă ați citit greșit extensia de fișier.

Fișierul pe care îl aveți ar putea folosi o extensie care seamănă mult cu „BBS”, chiar dacă este similară. Fișierul trebuie să se încheie cu .BBS pentru a putea fi considerat un fișier text al sistemului Buletin Board.

De exemplu, fișierele BBB seamănă foarte mult cu BBS, chiar dacă sunt fișiere BlackBerry Backup pentru telefonul mobil, care nu au nimic de-a face cu fișierele BBS utilizate cu un sistem Buletin Board. Dacă aveți un fișier BBB, este posibil să aveți noroc să îl deschideți cu software-ul desktop BlackBerry sau cu BlackBerry Backup Extractor.

Un alt sufix care ar putea fi confundat pentru un fișier BBS este PPS. Această extensie de fișier aparține Microsoft PowerPoint și, ca atare, fișierele PPS nu pot fi utilizate cu aceleași programe care deschid fișiere BBS. Cele două formate sunt utilizate din două motive diferite și necesită astfel deschizători de fișiere diferite.