Fișier AXX (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier AXX este un fișier AxCrypt Encrypted. AxCrypt este un program de criptare a fișierelor care codifică (criptează) un fișier până la punctul în care este inutilizabil fără a fi mai întâi decriptat cu o anumită parolă / expresie de acces.

Când este creat un fișier AXX, i se atribuie automat același nume exact ca fișierul necriptat, dar cu extensia de fișier .AXX atașată la final. De exemplu, criptarea vacation.jpg are ca rezultat un fișier numit vacation.jpg.axx.


Cum se deschide un fișier AXX

Puteți face dublu clic pe un fișier AXX pentru al deschide cu software-ul AxCrypt. Cu toate acestea, rețineți că, dacă sunteți conectat la contul dvs. AxCrypt, făcând dublu clic pe fișierul AXX se va deschide fișierul adevărat și nu se va decripta efectiv fișierul AXX.

Folosiți programul Fișier > Deschideți securizat pentru a deschide fișierul AXX, dar nu pentru a-l decripta. Pentru a decripta fișierul AXX este necesar să faceți clic dreapta pe el și să alegeți AxCrypt > decriptaţi sau utilizați Fișier > Opriți securizarea opțiune.

Pe pagina de descărcare pentru AxCrypt, puteți alege opțiunea independentă dacă doriți să utilizați versiunea portabilă, care nu se instalează pe computer și poate fi ușor deschisă pe o unitate flash.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul AXX, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele AXX, aflați cum să schimbați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier în Windows.


Cum se convertește un fișier AXX

Un fișier AXX este utilizat numai cu software-ul AxCrypt și, prin urmare, nu poate fi convertit într-un format diferit. Dacă reușiți să „convertiți” un fișier AXX într-un alt format, conținutul va rămâne criptat și va fi inutilizabil.

Pentru a converti un fișier pe care AxCrypt l-a criptat și a stocat deja ca fișier AXX, este necesar să îl decriptați mai întâi folosind AxCrypt, după care ați putea converti fișierul cu un convertor de fișiere gratuit.

De exemplu, dacă decriptați un fișier AXX pentru a obține un fișier MP4 din acesta, puteți utiliza un convertor video precum Freemake Video Converter pentru a converti acel MP4 rezultat, dar nu îl puteți utiliza pentru a converti direct fișierul AXX.


Mai multe informații despre fișierele AXX

Fișierele AXX sunt ușor de realizat pe un computer care are instalat AxCrypt. Fie folosiți Fișier > Asigura meniul sau faceți clic dreapta pe ceea ce ar trebui criptat și apoi alegeți AxCrypt > Criptați.

Versiunea gratuită a AxCrypt nu poate crea un fișier AXX dintr-un folder decât dacă faceți mai întâi folderul un fișier de arhivă, cum ar fi un fișier ZIP. Apoi, puteți cripta fișierul ZIP pentru a-l transforma într-un fișier AXX. Dacă alegeți să criptați un folder cu AxCrypt, acesta va cripta toate fișierele din interior, individual.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Extensia de fișier AXX este teribil de asemănătoare în ortografie cu formatul Audible pentru fișierele Audible Enhanced Audiobook care se termină în AAX. Dacă sunteți aici pentru fișiere AAX, puteți deschide unul cu iTunes.

Extensia de fișier AXX arată, de asemenea, ca sufixul atașat fișierelor de alte formate, dar asta nu înseamnă că se pot deschide cu același software. Unele exemple includ fișierele AZZ (AZZ Cardfile Database), AX (DirectShow Filter), AX (Exemplu XML adnotat), AXD (ASP.NET Web Handler), AXT (Adobe Photoshop Extract) și AXA (Annodex Audio).

Dacă fișierul dvs. nu se deschide cu AxCrypt, verificați extensia de fișier pentru a vedea cu ce se termină. Dacă nu este AXX, căutați extensia de fișier reală pentru a afla mai multe despre formatul în care este și ce program este capabil să o deschidă.