Fișier ATOM (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier ATOM este un fișier Atom Feed salvat ca fișier text simplu și formatat ca un fișier XML.

Fișierele ATOM sunt similare cu fișierele RSS și ATOMSVC, în sensul că sunt utilizate de site-urile web și bloguri actualizate frecvent pentru a publica conținut către cititorii de fluxuri Atom. Atunci când cineva se abonează la un flux Atom printr-un instrument de citire a fluxului, poate rămâne la curent cu orice conținut nou pe care site-ul îl publică.

Deși este complet posibil să aveți un fișier .ATOM pe computer, este puțin probabil. În mod normal, singura dată când vedeți „.atom” este când este atașat la sfârșitul unei adrese URL care utilizează formatul de fișier Atom Feed. De acolo, este mai puțin obișnuit să salvați fișierul ATOM pe computerul dvs. decât să copiați pur și simplu legătura de alimentare Atom și să o lipiți în programul dvs. de citire a alimentării.

Fișiere ATOM.

Fișierele ATOM nu au nicio legătură cu editorul de text Atom și nici cu acronimul de telecomunicații AToM, ceea ce înseamnă Orice transport pe MPLS (Multi-Protocol Label Switching).


Cum se deschide un fișier ATOM

Fișierele ATOM funcționează la fel ca fișierele RSS, astfel încât majoritatea serviciilor de citire a fluxurilor, programelor și aplicațiilor care funcționează cu fișiere RSS vor funcționa și cu fișiere ATOM.

RssReader și FeedDemon sunt două exemple de programe care pot deschide fluxuri Atom. Dacă sunteți pe un Mac, browserul Safari poate deschide și fișiere ATOM, la fel ca NewsFire.

Unele dintre aceste programe (FeedDemon fiind un exemplu) ar putea să deschidă doar un flux Atom online, cum ar fi unul pentru care puteți oferi o adresă URL, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu vă permită neapărat să deschideți un fișier .ATOM pe care îl aveți pe computer.

Extensia RSS Feed Reader de la feeder.co pentru browserul web Chrome poate deschide fișierele ATOM pe care le găsiți pe web și le poate salva instantaneu în cititorul de feed din browser. Aceeași companie are aici un cititor de fluxuri disponibil pentru browserele Firefox, Safari și Yandex, care ar trebui să funcționeze în același mod.

De asemenea, puteți utiliza un editor de text gratuit pentru a deschide fișiere ATOM, dar acest lucru vă va permite doar să le citiți ca document text pentru a vedea conținutul XML. Pentru a utiliza de fapt fișierul ATOM așa cum este destinat să fie utilizat, trebuie să îl deschideți cu unul dintre deschizătoarele ATOM de mai sus.


Cum se convertește un fișier ATOM

Deoarece formatele sunt atât de relevabile, puteți converti fluxurile Atom în alte formate de feed. De exemplu, pentru a converti Atom în RSS, lipiți doar adresa URL a fluxului Atom în acest convertor online gratuit Atom în RSS pentru a produce un link RSS.

Extensia de citire a feedului Atom pentru Chrome menționată mai sus poate converti un fișier ATOM în OPML. Pentru a face acest lucru, încărcați alimentarea Atom în program și apoi utilizați Exportați fluxuri către OPML opțiune din setări pentru a salva fișierul OPML pe computer.

Pentru a încorpora fluxul Atom în HTML, utilizați convertorul Atom în RSS de mai sus și apoi introduceți noua adresă URL în acest convertor RSS în HTML. Veți primi un script pe care îl puteți încorpora în HTML pentru a afișa fluxul pe propriul site web.

Deoarece un fișier ATOM este deja salvat în format XML, puteți utiliza un simplu editor de text pentru a-l „converti” în format XML, care va schimba pur și simplu extensia de fișier din .ATOM în .XML. Puteți face acest lucru manual doar redenumind fișierul pentru a utiliza sufixul .XML.

Dacă doriți ca conținutul feedului să fie afișat într-un format de foaie de calcul lizibil, astfel încât să puteți vedea cu ușurință titlul articolului, adresa URL a acestuia și descrierea, toate așa cum a fost raportat de feedul Atom, apoi convertiți feedul Atom în CSV. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosiți convertorul Atom în RSS de mai sus și apoi să conectați URL-ul RSS în acest convertor RSS în CSV.

Pentru a converti un fișier ATOM în JSON, deschideți fișierul .ATOM într-un editor de text sau în browserul dvs., astfel încât să puteți vedea versiunea text a acestuia. Copiați toate aceste date și lipiți-le în acest convertor RSS / Atom în JSON, în secțiunea din stânga. Folosește RSS către JSON pentru al converti în JSON, apoi apăsați Descarca pentru a salva fișierul JSON pe computer.