Fișier ASE (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier ASE este un fișier Adobe Swatch Exchange utilizat pentru salvarea unei colecții de culori accesate prin paleta Swatches a unor produse Adobe precum Photoshop. Formatul facilitează partajarea culorilor între programe.

Software-ul Autodesk poate exporta fișiere cu această extensie în formatul Autodesk ASCII Scene Export. Sunt folosite ca fișiere text simple care stochează informații despre scene 2D și 3D. Sunt similare cu formatul ASC al Autodesk, dar pot include mai multe informații despre lucruri precum forme și puncte.

Alte fișiere ASE pot fi fișierele audio Velvet Studio Sample utilizate pentru stocarea sunetelor instrumentelor sau fișierele grafice Aseprite Sprite.

ASE este, de asemenea, prescurtarea unor termeni tehnologici fără legătură, cum ar fi Application Service Element, Application Services Environment și Automated Software Engineering.


Cum se deschide un fișier ASE

Fișierele ASE pot fi deschise cu software-ul Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign și InCopy, precum și cu programul Fireworks întrerupt.

Acest lucru se face prin paleta Swatches, pe care o puteți deschide prin Fereastră > Specimene meniul. Selectați butonul meniu mic din partea dreaptă sus a paletei și apoi faceți clic pe Încărcați Swatches (se numeste Deschideți Biblioteca Swatch în Illustrator și Adăugați Swatches în Artificii).

Dacă nu găsiți fișierul, asigurați-vă că opțiunea „Fișiere de tip:” este setată la Swatch Exchange (* .ASE), altfel este posibil să filtrați rezultatele pentru alte fișiere din greșeală, cum ar fi fișierele ACO sau ACT.

De asemenea, puteți deschide fișiere ASE online cu ASE Color Decoder.

Fișierele Autodesk ASCII Scene Export (ASE) și fișierele Autodesk ASCII Export (ASC) pot fi deschise cu AutoCAD și 3ds Max. Deoarece sunt fișiere text, orice editor de text poate fi folosit pentru a citi fișierul.

Velvet Studio este utilizat pentru a deschide fișiere care sunt fișiere de exemplu Velvet Studio.

Dacă aveți un fișier Aseprite Sprite, un program cu același nume poate fi folosit pentru a-l deschide.


Cum se convertește un fișier ASE

După cum puteți vedea mai sus, există câteva utilizări diferite pentru fișierele ASE. Cu toate acestea, nu credem că există alți convertoare de fișiere sau programe, altele decât cele enumerate mai sus, care să poată utiliza aceste tipuri de fișiere.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a converti un fișier Adobe Swatch Exchange într-un format text pentru a vedea culorile pe care le conține, această postare din Adobe Community poate fi utilă.

S-ar putea să puteți utiliza software-ul Autodesk menționat mai sus pentru a salva un fișier Autodesk ASCII Scene Export într-un alt format, dar nu am încercat noi înșine să avem mai multe detalii. Căutați un Fișier > Salvare ca meniu sau un fel de Export opțiune - s-ar putea să puteți converti fișierul ASE în acest fel.


Mai multe informații despre fișierele ASE

Pentru a crea fișiere ASE într-un program Adobe, trebuie doar să găsiți același meniu în paleta Swatches care este utilizat pentru a deschide fișierul, dar alegeți opțiunea de salvare. În Photoshop, se numește Salvați specimenele pentru schimburi ( Salvați specimenele opțiunea îl va salva în ACO).

În mod implicit, fișierele ASE preinstalate sunt stocate în folderul Presets Swatches al programului Adobe.

Puteți crea fișiere Adobe Swatch Exchange la Adobe Color, pe care apoi le puteți descărca ca fișier ASE.


Încă nu puteți deschide fișierul?

Unele extensii de fișiere au unele dintre aceleași litere ca altele, dar asta nu înseamnă neapărat că formatele sunt corelate sau că pot fi deschise cu aceleași programe.

Două exemple sunt fișierele AST și ASL. Diferite programe și / sau direcții sunt necesare pentru vizualizarea și editarea celor care nu funcționează neapărat cu fișiere ASE.