Fișier APLICARE (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier .APPLICATION este un fișier ClickOnce Deployment Manifest. Acestea oferă o modalitate de a lansa aplicații Windows dintr-o pagină web cu un singur clic.

Fișierele APLICAȚII conțin informații despre actualizările aplicației, incluzând numele, identitatea editorului, versiunea aplicației, dependențe, comportamentul actualizării, semnătura digitală etc.

Fișierele cu extensia .APPLICATION sunt văzute alături de fișierele .APPREF-MS, care sunt fișiere Microsoft Application Reference. Aceste fișiere sunt ceea ce apelează efectiv la ClickOnce pentru a rula aplicația - dețin legătura către locul unde este stocată aplicația.

chokkicx / Getty Images

Un „fișier de aplicație” este, de asemenea, termenul folosit pentru a descrie un fișier pe care un program îl pune pe un computer după ce este instalat. Sunt mai des denumite fișiere de program și ar putea utiliza extensia de fișier EXE, dar oricum, nu au neapărat nimic de-a face cu extensia de fișier .APPLICATION


Cum se deschide un fișier APLICARE

Fișierele APLICAȚIE sunt fișiere bazate pe XML, numai text. Aceasta înseamnă că Visual Studio Microsoft sau chiar orice editor de text ar trebui să poată citi corect fișierul. Există mai mulți editori de text gratuit care vor face treaba frumos.

.NET Framework este necesar pentru a rula de fapt fișiere .APPLICATION.

ClickOnce este un sistem Microsoft - au mai multe informații despre acest tip de fișier prin intermediul acelui link. Din punct de vedere tehnic, Biblioteca de asistență pentru implementarea aplicației Microsoft ClickOnce este numele programului care deschide fișierele .APPLICATION.

Este probabil ca ClickOnce să se deschidă numai dacă URL-ul este accesat prin intermediul unuia dintre browserele Microsoft: Edge sau Internet Explorer. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că programe precum MS Word și Outlook pot deschide fișierul .APPLICATION numai dacă browserul Microsoft este setat ca browser implicit.

Uneori, fișierele obișnuite de documente, muzică sau video sunt denumite incorect fișiere de aplicații, cum ar fi .PDF, .MP3, .MP4, .DOCX etc. Aceste formate de fișiere nu au nicio legătură cu extensia .APPLICATION.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul APPLICATION, dar este o aplicație greșită sau preferați ca un alt program instalat să deschidă fișiere APPLICATION, aflați cum să schimbați programul implicit pentru o anumită extensie de fișier pentru a face această modificare în Windows.


Cum se convertește un fișier APLICARE

Ar trebui să puteți deschide un fișier .APPLICATION în Visual Studio și apoi să salvați fișierul deschis într-un alt format. Desigur, editorii XML pot salva fișiere .APPLICATION într-un alt format.

Cu toate acestea, rețineți că schimbarea formatului în altceva înseamnă că orice lucru care se bazează pe fișierul .APPLICATION pentru a funcționa nu va mai funcționa așa cum ar trebui în noul format.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Alte formate de fișiere pot utiliza o extensie de fișier similară, dar nu au nicio legătură cu fișierele Manifest de implementare ClickOnce. Dacă nu vă puteți deschide fișierul, citiți din nou extensia pentru a vedea dacă aveți de-a face cu un format de fișier complet diferit.

De exemplu, fișierele APP pot fi fișiere de aplicații macOS sau FoxPro, iar fișierele APPLET sunt utilizate de Eclipse ca fișiere Java Applet Policy. APK este o altă extensie de fișier care ar putea fi confundată pentru un fișier APPLICATION.