Fișier AMR (Ce este și cum să deschideți unul)

Un fișier cu extensia de fișier AMR este un fișier Adaptive Multi-Rate ACELP Codec. ACELP este un algoritm de compresie audio pentru vorbirea umană, care înseamnă Predicție liniară excitată prin cod algebric.

Prin urmare, Adaptive Multi-Rate este o tehnologie de compresie utilizată pentru codificarea fișierelor audio care se bazează în principal pe vorbire, cum ar fi înregistrările vocale ale telefonului mobil și aplicațiile VoIP.

Pentru a reduce utilizarea lățimii de bandă atunci când nu există redare audio în fișier, formatul AMR folosește tehnologii precum Transmisia discontinuă (DTX), Generarea confortului de zgomot (CNG) și Detectarea activității vocale (VAD).

Fișierele AMR sunt salvate într-unul din cele două formate, în funcție de intervalul de frecvență. Metodologia și extensia de fișier specifică pot diferi din această cauză. Mai multe despre asta sunt mai jos.

Lifewire / Derek Abella

AMR este, de asemenea, un acronim pentru agent message router și audio / modem riser (un slot de expansiune pe o placă de bază), dar nu au nimic de-a face cu formatul de fișier Adaptive Multi-Rate.


Cum se redă un fișier AMR

Multe playere audio / video populare vor deschide fișiere AMR în mod implicit. Aceasta include VLC, AMR Player, MPC-HC și QuickTime. Pentru a reda fișierul cu Windows Media Player s-ar putea să fie nevoie de K-Lite Codec Pack.

Audacity este în principal un editor audio, dar acceptă redarea fișierului și, așadar, are avantajul suplimentar de a vă permite să editați și sunetul.

Unele dispozitive Apple, Android și BlackBerry creează și fișiere AMR pentru înregistrări vocale, deci ar trebui să le poată reda fără o aplicație specială.


Cum se convertește un fișier AMR

Dacă fișierul este destul de mic, vă recomandăm să utilizați un convertor de fișiere online gratuit. Cel mai bun convertor AMR online este probabil FileZigZag, deoarece poate converti fișierul în MP3, WAV, M4A, AIFF, FLAC, AAC, OGG, WMA și alte formate fără a fi nevoie să descărcați software-ul pe computer.

O altă opțiune pentru convertirea acestuia este cu media.io. La fel ca FileZigZag, rulează în întregime în browserul dvs. web. Încărcați fișierul acolo, spuneți-i formatul în care doriți să fie convertit, apoi descărcați noul fișier pe computer.

În plus față de AMR Player de sus, care nu numai că poate reda, ci și poate converti acest format, este o mână de alți convertoare care pot fi descărcate.

Un program menționat în acele convertoare AMR descărcabile este Freemake Audio Converter, dar compania care livrează acel program face și unul numit Freemake Video Converter. Menționăm acest program deoarece, deși este considerat în principal un convertor de fișiere video, acesta acceptă și formatul. Descărcarea acestuia se poate dovedi benefică în viitor, dacă vreți să convertiți vreodată un fișier video.


Mai multe informații despre fișierele AMR

Orice fișier AMR este în unul dintre aceste formate: AMR-WB (bandă largă) sau AMR-NB (bandă îngustă).

Adaptive Multi-Rate - Fișierele WideBand (AMR-WB) acceptă o gamă de frecvențe de la 50 Hz la 7 Khz și rate de biți de 12.65 kbps la 23.85 kbps. Ar putea folosi în schimb extensia de fișier AWB.

Fișierele AMR-NB, cu toate acestea, au o rată de biți de la 4.75 kbps la 12.2 kbps și s-ar putea termina și cu .3GA.

Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă parcă nu reușiți să deschideți fișierul cu sugestiile de mai sus, verificați de două ori dacă citiți corect extensia de fișier. Este ușor să-l confundați cu unul care este scris în mod similar, dar extensiile de fișiere similare nu înseamnă că formatele de fișiere sunt similare sau că pot fi utilizate cu aceleași instrumente software.

De exemplu, extensia de fișier AMP seamănă foarte mult cu AMR, dar nici măcar nu este ușor legată. Urmați acel link pentru a afla mai multe despre fișierele AMP dacă acesta este formatul de fișier cu care aveți de fapt de-a face.

Unele alte extensii de fișiere care ar putea fi confundate pentru aceasta includ AMC (AMC Video), AML (ACPI Machine Language), AM (Automake Makefile Template), AMV (Anime Music Video), CAMREC, AMS (Adobe Monitor Setup) și AMF (Fabricarea aditivă).

Deoarece acest format se bazează pe formatul containerului 3GPP, 3GA este o altă extensie de fișier pe care ar putea să o folosească acest format. 3GA este folosit pentru audio, deci nu-l confundați cu formatul de container video 3GP.

În plus, și pentru a face cu atât mai confuz, fișierele AMR-WB care se termină cu AWB, sunt foarte similare în ortografie cu fișierele AWBR care sunt fișiere WriteOnline WordBar folosite cu Clicker. Din nou, cele două formate nu au nicio legătură între ele și nu funcționează cu aceleași aplicații.